Een stofzuiger is een must in elk huishouden. Ik geef toe dat ik af en toe wel met m’n bezempje in de rondte ga, maar om het echt kruimel- en zandvrij te krijgen heb je een goede stofzuiger nodig. Een goede stofzuiger moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ik noem hier mijn 10 eisen aan een nieuwe stofzuiger.

10 Eisen aan een nieuwe stofzuiger

Een nieuwe stofzuiger moet voor mij aan de volgende voorwaarden voldoen:

1 – Goed vermogen

Het prestatievermorgen van een stofzuiger moet goed zijn. Er is niets ergerlijks dan wanneer je denkt dat je je hele huis hebt gestofzuigd, het zweet op je rug staat en je erachter komt dat het gewoon niet alles heeft opgezogen. Vooral wanneer je (een) tapijt in huis hebt moet dit goed zijn.

2 – Geschikt voor gladde vloeren

Het mondstuk van een stofzuiger moet uitgeklapt kunnen worden met een borstel zodat harde vloeren niet worden beschadigd. Of, en dat is nog beter, een universeel mondstuk dat voor alle vloeren geschikt is. Het voordeel hiervan is dat je niets steeds hoeft te wisselen van stand.

3 – Moeilijke hoeken aan kunnen

Een kieren-mondstuk is een must voor bijvoorbeeld achter en tussen een radiator, in de naden van een bankstel, rondom poten van moeilijk verplaatsbare meubels of bij een gestoffeerde trap.

4 – Lang snoer hebben

Het snoer van een stofzuiger moet lang genoeg zijn. Het stofzuigen moet praktisch en snel gaan en dan is er geen tijd om telkens van contactdoos te wisselen. Natuurlijk kun je kiezen voor een snoerloze variant, maar in mijn geval valt deze af omdat het een veel kleiner reservoir heeft. En met de grootte van mijn huis is dit niet praktisch.

5 – Niet zwaar zijn

Doordat je vrijwel dagelijks met je stofzuiger moet sjouwen moet het gewicht zo laag mogelijk zijn.

6 – Zelfoprollend snoer

Van hoe meer gemakken de stofzuiger is voorzien, des te meer tijd en inspanning ik mij kan besparen.

7 – Gemakkelijke bediening

Voordat ik kan beginnen met stofzuigen wil ik niet eerst allerlei handelingen moeten uitvoeren.

8 – Makkelijk te vervangen stofzuigerzak

Ook hiervoor geldt het bovenstaande. Met een paar handelingen moet dit klusje geklaard zijn. Of een stofzuiger zónder zak!
Voordeel van ‘met-zak’ is dat het hygiënischer en meer opvangcapaciteit heeft.
Het voordeel van ‘zonder-zak’ is goedkoper in onderhoud is (je hoeft geen zakken aan te schaffen) en meer zuigkracht.

9 – Geluidsarm

Mijn man werkt in diensten waarbij hij ook ’s nachts werkt en dus overdag slaapt. Het is een lichte slaper, waarbij een stille stofzuiger een uitkomst is.

10 – Energiezuinig

Hoewel deze op nummer tien staat, hoort hij eigenlijk bovenaan.

Voor iedereen kunnen deze eisen anders zijn. Hierbij moet je denken aan de dingen die een stofzuiger schoon moet maken, welk soort tapijt, gestoffeerd meubilair, gordijnen.
Maar ook met een allergie. Wij hoeven hier geen rekening mee te houden. In ons huishouden heeft gelukkig niemand een stof-allergie.

Wil je dit bericht nog eens nalezen? Dat kan! Pin deze afbeelding dan op je eigen bord10 Eisen aan een nieuwe stofzuiger en review Thomas Boxer

 

Review Thomas Boxer

Een aantal weken geleden ontving ik de Thomas Boxer nat-en droogzuiger om te testen. Dit product is Made in Germany en voldoet aan de Duitse degelijkheid. Het bedrijf is zeer innovatief en milieubewust. De producten worden vervaardigd volgens hoge kwaliteitsnormen.

Wat me meteen opviel aan de Thomas was de grootte en de hoeveelheid hulpstukken. Dat is heel fijn natuurlijk. Helaas kunnen niet alle onderdelen in of op het apparaat worden opgeborgen. Dat betekent dat je voor een aantal losse onderdelen zelf een plek moet bedenken. En dat er zoveel accessoires bijzitten komt natuurlijk ook door zijn scala aan mogelijkheden. Het zuigapparaat kan namelijk zowel droog, als nat zuigen. Dat wil zeggen; hij kan je tapijt en bankstel ook nat reinigen, je ongelukjes opzuigen en uiteraard je huis stofvrij maken! 

Van stofzuiger naar natzuiger

Het ombouwen van stofzuiger naar natzuiger heeft echter nogal wat voeten in de aarde. Hoewel er geïllustreerde instructies worden meegeleverd, in het Nederlands, is het ook daarmee nog niet zo eenvoudig. Ik ben niet geheel a-technisch, maar als ik ‘snel’ een vloerkleed wil reinigen dan is dit niet het meest efficiënte apparaat. Mijn man heeft hem de eerste keer voor me omgebouwd en heeft er twintig minuten over gedaan.

Kwaliteit van de Thomas Boxer

De kwaliteit is echter een ander verhaal; deze laat niets te wensen over. De Thomas Boxer is dan ook geschikt voor grote (bedrijf)ruimtes en voor mensen met huisdieren, of met een huisdier allergie. De zuigkracht is enorm en met de grote zuigmond kan hij grote oppervlakken aan. Hij heeft veel kracht en zuigt stof en vuil op, zelfs uit de smalste naden zoals de “voegen” in het laminaat.

Ook heeft de zuigmond geen standen, zodat je niet steeds voor elke soort vloer de stand aan hoeft te passen. Het grote voordeel van de zuigmond van de Thomas Boxer is dat hij voor alle vloeren geschikt is. Daarbij is hij ook vrij breed waardoor je snel door de ruimte kunt. 

Mijn gebruik van de stofzuiger

Ik gebruik de Thomas Boxer alleen als stofzuiger omdat hiervoor geen extra handelingen nodig zijn. Wel heeft het ook als stofzuiger veel accessoires zoals een extra lange, smalle zuigmond voor smalle plekken. Handig voor achter en tussen een radiator. 

Met de natte zuigfunctie kun je niet alleen bekleding diep reinigen, maar het kan ook vocht opzuigen door ongelukjes bijvoorbeeld.

10 Eisen aan een nieuwe stofzuiger en review Thomas Boxer

Conclusie Thomas Boxer alleszuiger

Wanneer ik deze stof (nat)zuiger beoordeel op de punten die ik belangrijk vind, kom ik tot de volgende conclusie.

[icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-o-up” title=”Een goed vermogen” content=”De prestaties als een stofzuiger zijn absoluut geweldig, omdat hij veel kracht heeft. Als natzuiger vind ik hem niet overtuigend. Hij maakt op gladde oppervlakken niet (goed) schoon. Het diep reinigen van de bekleding met het meegeleverde reinigingsmiddel was daarentegen wel succesvol. Ook het opzuigen van vloeistof (ongelukje) ging helemaal goed.‹¨›br /‹˜›
Over het algemeen voldoet het vermogen als stofzuiger en daarom een duim omhoog.” __fw_editor_shortcodes_id=”4719c32df03dc7c65a912fe56c46123c” _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-up” title=”Geschikt voor gladde vloeren” content=”Het grote voordeel van deze stofzuiger vond ik meteen de grote zuigmond, die niet versteld hoeft te worden bij het wisselen van vloerbedekkingen.‹¨›br /‹˜›
Door de enorme zuigkracht is deze stofzuiger zeer geschikt voor gladde vloeren, want zelfs zand en stof uit de naden neemt hij mee. Een dikke duim omhoog.” __fw_editor_shortcodes_id=”1c759eefe6d10e7028ee14b62efe8dcf” _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-up” title=”Moeilijke hoeken” content=”Om alle moeilijke hoeken voldoende te kunnen schoonmaken zijn er meer dan voldoende hulpstukken aanwezig bij deze stofzuiger. Van mij hiervoor een dikke duim omhoog.” __fw_editor_shortcodes_id=”6852b79969ca54d330a90fed5ac6aadf” _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-up” title=”Een lang snoer” content=”Met vlag en wimpel geslaagd voor dit punt. De lengte van het snoer is 10 meter. Mijn huis is vrij groot en ik hoef niet één keer te wisselen van stopcontact, dus ook hiervoor een dikke duim ómhoog.” __fw_editor_shortcodes_id=”04ef5ec94bdc2f812fede1f2d15131b4″ _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-o-down” title=”Niet zwaar” content=”De Thomas Boxer is geen lichtgewicht. Hij weegt 10 kilo. Ik vraag me ook af of het mogelijk is door al de mogelijke functies van het apparaat. Het voordeel is dat het apparaat wieltjes heeft en dus vrij weinig getild hoeft te worden.‹¨›br /‹˜›
Echter om een trap te stofzuigen is het apparaat niet handig. Het is zwaar en redelijk groot. Vanwege dit laatste punt, wat voor mij belangrijk is, scoort de stofzuiger een lichte duim naar beneden.” __fw_editor_shortcodes_id=”139a810d61cfb1c3a29237aa06692bc5″ _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-down” title=”Zelfoprollend snoer” content=”De stofzuiger is niet voorzien van een zelfoprollend snoer. Sterker nog, en vandaar de dikke duim naar beneden, er is een mogelijkheid om het snoer opgerold aan te hangen, maar deze is niet groot genoeg. Door de enorme lengte van het snoer is het eenmaal opgerold te dik om achter de korte haak te passen.” __fw_editor_shortcodes_id=”a41b57f0ecabf66e3c1c8677ecba091e” _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-o-up” title=”Gemakkelijke bediening” content=”Wanneer je de Thomas Boxer alleen gebruikt als stofzuiger, is de bediening is heel simpel. Echter heeft deze stofzuiger juist veel meer functies en behoren deze ook makkelijk bedienbaar te zijn.‹¨›br /‹˜›
Zoals ik eerder vermeldde ‹²›Voordat ik kan beginnen wil ik niet eerst allerlei handelingen moeten uitvoeren.‹²› Dat is wel het geval wanneer je het apparaat op een andere manier wilt gebruiken. Naar mijn mening ben ik hier teveel tijd aan kwijt en werkt het voor mij niet efficiënt genoeg. Aan de andere kant gebruik je het nat zuigen niet regelmatig en in die enkele gevallen kan het apparaat een uitkomst zijn. Je moet er dan even de tijd voor nemen om bijvoorbeeld je bank of autobekleding te reinigen. Dit onderdeel krijgt daarom een lichte duim omhoog.” __fw_editor_shortcodes_id=”85609b3bede2617158288f01d6116741″ _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-up” title=”Makkelijk te vervangen stofzuigerzak” content=”De stofzuigerzak van de Thomas Boxer is makkelijk en snel te vervangen. Ook hoeven de zakken niet zo vaak vervangen te worden want ze zijn tweemaal zo groot als een normale stofzuigerzak. Hiervoor een dikke duim omhoog.” __fw_editor_shortcodes_id=”6302537d635ccc5f2b6aa3364ae88ccf” _fw_coder=”aggressive”][/icon_box][icon_box style=”fw-iconbox-1″ icon=”fa fa-thumbs-down” title=”Geluidsarm” content=”Dit is het grootste nadeel aan dit apparaat; het enorme lawaai. Toen ik de Thomas Boxer voor het eerst aanzette vlogen mijn katten alle kanten op. Ze blijven normaal gewoon liggen en vinden het allemaal best, maar van deze stofzuiger kregen ze echt de schrik. Ik kan begrijpen dat het apparaat veel geluid maakt door het enorme vermogen, maar dit is naar mijn mening een punt waar ze echt iets aan moeten doen. Het apparaat veroorzaakt 77 decibel. Ik kan hier niet anders dan een dikke duim naar beneden voor geven. ” __fw_editor_shortcodes_id=”40e66499dbedf9fcf7bc35431760408b” _fw_coder=”aggressive”][/icon_box]De Thomas Boxer heeft geen energielabel, of deze heb ik niet kunnen vinden.

10 Eisen aan een nieuwe stofzuiger en review Thomas Boxer

Wil je meer informatie over deze stofzuiger, lees dan alle informatie op de Thomas website. Wil je hem zelf aanschaffen? Dat kan bij Bol.com.