10 Tekenen dat je ooit al geleefd hebt

Je komt ergens en hebt het gevoel er al eens geweest te zijn. En er zijn van die situaties waarvan je denkt; “Waar heb ik dit eerder beleefd?”
Vraag jij je ook wel eens af of je ooit al geleefd hebt?

10 tekenen dat je ooit al geleefd hebt
Wil je dit artikel bewaren om later terug te lezen? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.

Hebben wij ooit al geleefd?

Ik mijmer er wel eens over of het mogelijk zou zijn dat ik eerder geleefd heb. En dat de ene mens een oudere ziel heeft dan de ander.

Hieronder heb ik een tiental van die situaties opgesomd en ik ben heel nieuwsgierig naar jouw reactie of uitleg.

Herken jij dit?

1. Je hebt terugkerende dromen

Alles voelt echt: de mensen in je dromen, de omgeving, de ervaringen. Je droomt altijd van deze ervaringen, die vreemd en tegelijkertijd vertrouwd lijken.

Het is goed mogelijk dat hints naar een vroeger leven worden opgeslagen in het onderbewustzijn.

2. Je hebt déjà-vu’s

Iedereen heeft weleens het gevoel dat ze een moment niet voor de eerste keer ervaren. Vaak verdwijnt het na een korte tijd, maar soms ben je ervan overtuigd: dit moment is eerder gebeurd.

Als je daadwerkelijk opnieuw bent opgestart, heeft dit gevoel misschien gelijk. Ze herinneren zich een verhaal uit een vorig leven.

3. Je doorziet mensen

Een vrouw wordt aan je voorgesteld en je hebt het gevoel dat je haar al eerder hebt ontmoet. Zelfs toen je nog jong was herkende je al snel het karakter achter een personage.

Mogelijke reden: Je hebt al zoveel levens geleefd dat je snel leugens en manipulatie doorziet.

4. Je raadt de toekomst

Je weet precies wanneer anderen risico lopen en wat er in de toekomst met hen zal gebeuren. En je hebt bijna altijd gelijk.

Dit zou kunnen zijn omdat je ervaringen uit je vorige levens gebruikt en bepaalde patronen onmiddellijk herkent.

5. Je wilt graag alleen zijn

Iemand die alle spelletjes van het leven al eens eerder heeft gespeeld, hoeft niet meer op elk feest aanwezig te zijn. Je brengt je tijd liever door met mensen die je echt leuk vindt, of soms zelfs liever alleen.

6. Je hebt zielsverwanten

Je leert iemand kennen en je begrijpt elkaar meteen bijna zonder woorden. Of je hebt een afkeer van bepaalde mensen, die voor jou onverklaarbaar is.

Dat zou kunnen zijn omdat je hem of haar eerder in een ander leven hebt ontmoet. De gevoelens waren in die tijd zo sterk dat er nog een rest van aanwezig is.

7. Je hebt onverklaarbare angsten en pijnen

Je hoeft alleen maar een foto van een zeilschip te zien en kippenvel te krijgen, maar je bent nog nooit op een zeilschip geweest!

Onverklaarbare fobieën en pijn kunnen wijzen op gebeurtenissen in het verleden, volgens de theorie van reïncarnatie.

8. Anderen vind je ‘apart’

Op school, op kantoor, tijdens het familiefeest; Terwijl anderen over weer en over voetbal praten, denk jij aan heel ander dingen zoals politiek, spiritualiteit of rechtvaardigheid. Velen vinden je op een of andere manier apart en gesloten. Maar het voelt voor jou onnatuurlijk aan om tegen je innerlijke overtuigingen te leven.

9. Je voelt je vaak niet op je plaats

Sommige mensen geloven dat ze op het verkeerde moment zijn geboren, in het verkeerde jaar of in het verkeerde land wonen.

Dat zou erop kunnen wijzen dat je je vorige leven mist. Misschien was je toen gelukkiger, misschien verlang je naar de plaats terug of de mensen uit dat vorige leven.

10. Anderen vragen jou om advies

Zelfs mensen die ouder zijn dan jij luisteren naar jouw mening. Ze waarderen jouw inspiratie, jouw begrip en je kijk op problemen. Je kunt goed luisteren en snel herkennen wanneer iemand op het verkeerde spoor zit.

Misschien omdat wie meerdere keren heeft geleefd, kan terugvallen op ervaring?

Twee boeken die je aan het denken zetten

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

Geen evenementen gevonden!