12 items die in de logeerkamer horen

Niet alleen wanneer je gasten krijgt tijdens de feestdagen, maar ook wanneer er regelmatig gebruik wordt gemaakt van je logeerkamer, wil je gastvrij zijn. Door het gastenverblijf zo in te richten dat alles aanwezig is, laat je zien dat je dit bent. Ik wil dat mijn familie en vrienden zich zo comfortabel en welkom mogelijk voelen. En daarom zorg ik altijd dat de logeerkamer tiptop in orde is.
items die in de logeerkamer horen

In dit artikel lees je ...

Niet alleen wanneer je gasten krijgt tijdens de feestdagen, maar ook wanneer er regelmatig gebruik wordt gemaakt van je logeerkamer, wil je gastvrij zijn. Door het gastenverblijf zo in te richten dat alles aanwezig is, laat je zien dat je dit bent. Ik wil dat mijn familie en vrienden zich zo comfortabel en welkom mogelijk voelen. En daarom zorg ik altijd dat de logeerkamer tiptop in orde is.

Zorg dat dit in de logeerkamer aanwezig is

Naast comfortabele kussens en beddengoed!

1. Lege tafel

Natuurlijk zorg je altijd dat de logeerkamer opgeruimd is, maar een lege tafel, bureau of plank is handig voor je gasten om iets te kunnen stallen.

2. Tissues

Altijd gemakkelijk voor vochtige ogen, natte neuzen en ongelukjes.

3. Afvalemmer

Je gasten moeten immers een mogelijkheid hebben om geen rommelkamer achter te laten.

4. Extra deken

Ondanks dat je ervoor zorgt dat er een aangename temperatuur is op de logeerkamer, kunnen echte koukleumen het nog steeds niet warm hebben. Een extra deken is dan een welkome toevoeging.

12 items die in de logeerkamer horen - logeerkamer

5. Mandje met toiletspullen

De mini’s zijn hiervoor zeer geschikt, maar ook een aantal washandjes kun je er bijvoorbeeld in doen.

6. Mandje met lekkers

Hiermee loop je niet het risico dat je gasten ‘s nachts of ‘s morgens heel vroeg door je keuken lopen scharrelen op zoek naar voedsel omdat ze honger of dorst hebben.

TIP: Stop ook een paar tijdschriften in het mandje voor de mensen, die toch de slaap niet kunnen vatten ondanks dat jij zo je best hebt gedaan.

7. Extra hangers

Maak wat ruimte vrij in de kast op de logeerkamer en hang er lege kleerhangers in.

8. Handdoeken

Ik heb geen aparte badkamer voor mijn gasten, zo riant woon ik niet. Daarom is het fijn voor je gasten om een eigen handdoek te hebben. Ze hoeven dan niet te zoeken in je badkamer en ze weten zeker dat ze een schone handdoek hebben.

9. Lampje

Je gasten kennen natuurlijk niet de weg in jouw logeerkamer, dus zeker niet in het donker. Maak het ze daarom gemakkelijk door een (of twee) lampjes op het nachtkastje te plaatsen. Of een lampje met een helder licht om bij te lezen, die dichtbij te bedienen is.

10. Luchtverfrisser

Wanneer je logeerkamer lange tijd niet is gebruikt is een fris geurtje welkom. Ook wanneer je de slaapkamer van een kind, vooral een puber, ter beschikking stelt aan je gasten, is een luchtverfrisser op zijn plaats.

11. Spiegel

Doordat de badkamer ‘s morgens gedeeld moet worden is het handig wanneer iedereen zich in zijn eigen kamer aankleedt en het haar en/of make-up doet.

12. Extra contactdoos

Wanneer de mobiele telefoon en de laptop opgeladen moeten worden, maar ook het haar geföhnd, is het handig wanneer er voldoende stopcontacten aanwezig zijn op de kamer. Dit kun je doen door een verlengdoos neer te leggen. Plak er meteen een sticker op met de Wifi-code zodat ze gratis internet hebben in jouw huis.

Op deze manier zul je je gasten nooit in de verlegenheid brengen om je om iets te moeten vragen. Of ze zullen er niet om vragen en zich opgelaten voelen. En dat wil je natuurlijk niet. Met deze kleine details voelen je gasten zich comfortabel en welkom.

Wat zou jij nog toevoegen aan deze lijst?
items die in de logeerkamer horen
Wil je deze tips bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - logeerkamer

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - logeerkamer

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - logeerkamer

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!