Niet alleen wanneer je gasten krijgt tijdens de feestdagen, maar ook wanneer er regelmatig gebruik wordt gemaakt van je logeerkamer, wil je gastvrij zijn. Door het gastenverblijf zo in te richten dat alles aanwezig is, laat je zien dat je dit bent. Ik wil dat mijn familie en vrienden zich zo comfortabel en welkom mogelijk voelen. En daarom zorg ik altijd dat de logeerkamer tiptop in orde is.

Zorg dat dit in de logeerkamer aanwezig is

Naast comfortabele kussens en beddengoed!

1. Lege tafel

Natuurlijk zorg je altijd dat de logeerkamer opgeruimd is, maar een lege tafel, bureau of plank is handig voor je gasten om iets te kunnen stallen.

2. Tissues

Altijd gemakkelijk voor vochtige ogen, natte neuzen en ongelukjes.

3. Afvalemmer

Je gasten moeten immers een mogelijkheid hebben om geen rommelkamer achter te laten.

4. Extra deken

Ondanks dat je ervoor zorgt dat er een aangename temperatuur is op de logeerkamer, kunnen echte koukleumen het nog steeds niet warm hebben. Een extra deken is dan een welkome toevoeging.

12 items die in de logeerkamer horen - logeerkamer

5. Mandje met toiletspullen

De mini’s zijn hiervoor zeer geschikt, maar ook een aantal washandjes kun je er bijvoorbeeld in doen.

6. Mandje met lekkers

Hiermee loop je niet het risico dat je gasten ’s nachts of ’s morgens heel vroeg door je keuken lopen scharrelen op zoek naar voedsel omdat ze honger of dorst hebben.

TIP: Stop ook een paar tijdschriften in het mandje voor de mensen, die toch de slaap niet kunnen vatten ondanks dat jij zo je best hebt gedaan.

7. Extra hangers

Maak wat ruimte vrij in de kast op de logeerkamer en hang er lege kleerhangers in.

8. Handdoeken

Ik heb geen aparte badkamer voor mijn gasten, zo riant woon ik niet. Daarom is het fijn voor je gasten om een eigen handdoek te hebben. Ze hoeven dan niet te zoeken in je badkamer en ze weten zeker dat ze een schone handdoek hebben.

9. Lampje

Je gasten kennen natuurlijk niet de weg in jouw logeerkamer, dus zeker niet in het donker. Maak het ze daarom gemakkelijk door een (of twee) lampjes op het nachtkastje te plaatsen. Of een lampje met een helder licht om bij te lezen, die dichtbij te bedienen is.

10. Luchtverfrisser

Wanneer je logeerkamer lange tijd niet is gebruikt is een fris geurtje welkom. Ook wanneer je de slaapkamer van een kind, vooral een puber, ter beschikking stelt aan je gasten, is een luchtverfrisser op zijn plaats.

11. Spiegel

Doordat de badkamer ’s morgens gedeeld moet worden is het handig wanneer iedereen zich in zijn eigen kamer aankleedt en het haar en/of make-up doet.

12. Extra contactdoos

Wanneer de mobiele telefoon en de laptop opgeladen moeten worden, maar ook het haar geföhnd, is het handig wanneer er voldoende stopcontacten aanwezig zijn op de kamer. Dit kun je doen door een verlengdoos neer te leggen. Plak er meteen een sticker op met de Wifi-code zodat ze gratis internet hebben in jouw huis.

Op deze manier zul je je gasten nooit in de verlegenheid brengen om je om iets te moeten vragen. Of ze zullen er niet om vragen en zich opgelaten voelen. En dat wil je natuurlijk niet. Met deze kleine details voelen je gasten zich comfortabel en welkom.

Wat zou jij nog toevoegen aan deze lijst?
items die in de logeerkamer horen
Wil je deze tips bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.