Pizzabodem recepten

Als je dol bent op pizza weet je ook dat niet elke bodem een pizzabodem is. En de lekkerste pizzabodem is nog altijd die, die je zelf maakt. Een basisrecept voor een pizzabodem is snel gevonden en gemaakt. Maar om een beetje variatie in de Italiaanse klassieker aan te brengen heb ik hier 4 pizzabodem recepten opgeschreven, die nét even anders zijn.

Favoriete maaltijd

Een pizza is zo’n heerlijk recept voor als je even niet zoveel tijd hebt of geen zin hebt om uitgebreid te koken. Ook kun je er ontelbare variaties van maken; van supergezond tot lekker machtig. Strooi al je favoriete ingrediënten, zoals vlees, vis, groente, fruit, kaas, op je pizzabodem en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Maar die bodem moet vers zijn!

Vier pizzabodem recepten die nét even anders zijn

1  –  De volkoren bodem

  • Los 15 gram verse gist op in 125 ml lauw water
  • Meng 250 g volkoren meel en 1 snuifje zout erdoor
  • Kneed het mengsel met 3 eetlepels olie
  • Dek het geheel af met een natte, schone theedoek en zet het op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur
  • Kneed het deeg nogmaals en rol het uit tot een mooie dunne bodem (rond of vierkant of de vorm die jij wil)
  • Leg de pizzabodem op bakpapier op de bakplaat en beleg de bodem met jouw favoriete ingrediënten
  • Bak de pizza in een kwartier gaar bij 200 graden
Deeg kneden - 4 recepten voor een heerlijke pizza bodem
Foto: webandi

2  –  De spinazie bodem

  • Los 15 gram verse gist op in 125 ml lauw water
  • Meng 250 g bloem, 50 gram spinazie poeder en 1 snuifje zout erdoor
  • Kneed het mengsel met 3 eetlepels olie
  • Dek het geheel af met een natte, schone theedoek en zet het op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur
  • Kneed het deeg nogmaals en rol uit tot een mooie dunne bodem (rond of vierkant of de vorm die jij wil)
  • Leg de pizzabodem op bakpapier op de bakplaat en beleg de bodem met jouw favoriete ingrediënten
  • Bak de pizza in een kwartier gaar bij 200 graden

Meer informatie over spinazie poeder

Pizza deeg en een deegroller - 4 recepten voor een heerlijke pizza bodem
Foto: HardyKlossek

3  –  De dunne pizzabodem

  • Kneed 250 gram pizzameel, 1 snufje zout, 125 ml lauw water en 3 el olie tot een deeg.
  • Rol het uit tot een mooie dunne bodem (rond of vierkant of de vorm die jij wil)
  • Leg de pizzabodem op bakpapier op de bakplaat en beleg de bodem met jouw favoriete ingrediënten
  • Bak de pizza in een kwartier gaar bij 200 graden
Pizza - 4 recepten voor een heerlijke pizza bodem
Foto: Engin_Akyurt

4  –  De koolhydraat-arme bodem

  • Kneed 150 gram gemalen lijnzaad, 150 gram Parmezaanse kaas, 2 eieren en een snufje zout tot een deeg.
  • Halveer het deeg en rol het uit tot een mooie dunne bodem (rond of vierkant of de vorm die jij wil)
  • Leg de pizzabodem op bakpapier op de bakplaat en beleg de bodem met jouw favoriete ingrediënten
  • Bak de pizza in ongeveer 8 minuten gaar bij 225 graden

Meer makkelijke recepten

Recept | Hartige taart met broccoli en zalm

Recept | Kapsalon gezond met mozzarella

Maak jij je pizza’s vers of koop je er eentje uit de diepvries?