Je huishoudelijke apparaten ontkalken is heel simpel om te doen. Houd rekening met het milieu door alleen natuur azijn of citroensap te gebruiken. Lees hier hoe simpel het is.

Snelle, groene TIP!

Apparaten ontkalken is zo eenvoudig en het is een behoud voor al je keukenapparaten.

Ik ontkalk al mijn keukenapparaten eenmaal per maand om zolang mogelijk goedwerkende apparaten te houden. Dit bespaart me voortijdige vervanging van het apparaat, en daardoor geld.

Gebruik natuurazijn of citroensap

Voor het ontkalken gebruik ik natuurazijn of citroensap en nooit chemische middelen. Ik gebruik het voor het koffiezetapparaat, de waterkoker, maar ook de wasmachine en de douchekop. Het is niet alleen veel voordeliger, maar spaart ook het milieu.

Zo doe je het – simpel en snel

Om apparaten te ontkalken vul je deze met water en doe je er twee theelepels azijn of citroensap bij. Je laat dit eenmaal voor de helft door het apparaat lopen, laat het een uurtje staan en spoelt vervolgens driemaal na met schoon water. Als je dit eenmaal per maand bijhoudt zul je nooit nodeloos geld hoeven uitgeven voor vervanging van verkalkte apparaten.

Vergeet het niet

Om niet te vergeten, je apparaten te ontkalken download je mijn gratis huishoudschema. Elke maand komt deze huishoudtaak voorbij zodat je het niet vergeet.

Ontkalk jij je huishoudelijke apparaten regelmatig?

Apparaten ontkalken doe je zo