Ben je het zat? Wil jij een efficiënt huishouden?

Heb je schoon genoeg van al die spullen die steeds in de weg staan? Of van die kasten die niet meer dicht willen? Schep orde in de chaos. Orden je leven en je omgeving en krijg rust in je hoofd.
Wil jij een efficiënt huishouden 1

In dit artikel lees je ...

Blijf jij altijd maar achter de feiten aanlopen? Heb je nooit echt het gevoel dat alles opgeruimd en schoongemaakt is? Ik ken dat gevoel. Toen ik nog kleine kinderen had en fulltime buitenshuis werkte, dacht ik dat ik het huis nooit helemaal opgeruimd zou krijgen. Maar ik heb een oplossing gevonden. Nu kom ik gelukkig niet meer elke dag weer rommel tegen of een overvolle wasmand. Wil jij net als ik een efficiënt huishouden? Ik kan je helpen!

Rommel!

Ik kan je vragen waarom je die schoenen bewaart en jij zegt “omdat ze zo lekker zitten”. Maar je doet ze nooit meer aan omdat je er natte voeten in krijgt bij regen en bovendien zien ze er niet meer uit. En die broek? “Ik wil ooit nog weer zo slank zijn.” Dat is een goed streven en ik, als geen ander, begrijp dat. Maar tegen de tijd dat je er weer in past is de broek uit de mode!

En tja, die kast op zolder… Waarschijnlijk heb je er de afgelopen jaren niet eens iets uitgehaald om te gebruiken. Het is zeg maar, een soort van kastvulling.

Leestip: Kledingkast opruimen – de ultieme tips!

Iedereen doet het

Bewust of onbewust, bijna iedereen doet het. Het verzamelen van spullen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Ik zeg bijna en dat is niet iedereen! Er zijn ook mensen die alles kunnen terugvinden, die alleen dingen bezitten die ze daadwerkelijk gebruiken. En dit zijn gewoon mensen zoals jij en ik. Het enige verschil is dat zij de weten hoe efficiënt huishouden werkt.

Deze mensen pakken het zo aan dat ze niet alle dagen hoeven te poetsen en opruimen. Ze hoeven zich geen zorgen te maken om het huishouden, omdat ze een plan hebben. Uiteindelijk kan iedereen voor zichzelf een efficiënt huishouden creëren, maar velen weten niet hoe.

Maar als je nog niet zover bent en wel verlangt naar orde en meer vrije tijd, dan kun je er alleen maar van dromen. En dat is niet eens zo slecht. Want juist door erover te dromen heb je een beeld  van hoe je het zou willen. En aan de hand daarvan kun je stapje voor stapje veranderingen aanbrengen. Veranderen kost immers tijd.

Je moet ergens beginnen

Als je niet begint kom je nergens en gaat er niets veranderen. Maar je hebt tenminste al één stap in de goede richting gezet door dit artikel aan te klikken en te lezen. De wil is er dus wel. En dat is een goed teken.

Ik ontvang veel mails van lezers die met allerlei problemen kampen om bijvoorbeeld het huishouden op orde te houden, geen uitweg zien in de papieren die dagelijks binnen komen. Mensen die niet weten waar ze moeten beginnen of geen geld hebben om het huis op te ruimen.

Ik heb er lang over nagedacht hoe ik deze mensen en misschien jou (als alles tot nu toe heel herkenbaar voor je is) kan helpen. Ik heb de oplossing gevonden.

Om orde te scheppen in je leven, dus om ervoor te zorgen dat jij eenvoudige oplossingen krijgt voor je alledaagse problemen en niet wanhopig wordt bij die gedachte, bied ik je een cursus aan.

Niemand heeft het geleerd

Op school leer je veel maar niet hoe je je leven kunt ordenen. Je ouders leren je hoe je je speelgoed en je kamer op moet ruimen, maar ook dan raak je spullen kwijt omdat het onder je bed is verdwenen. Wat ik ermee wil zeggen is dat in principe niemand heeft geleerd hoe je moet ordenen, in alle facetten van het leven. Het is niet alleen je jas op de kapstok hangen of je bed opmaken. Rommel opruimen is een veel groter begrip.

Opruimen is een groot begrip

Wanneer je goed kunt opruimen gaat het allemaal net even wat makkelijker. Want opruimen is ordenen in zowel je privéleven als in je werk. Maar ook in je papierwinkel. Een gebrek aan organisatie gaat ten koste van je humeur, je tijd en je geld. Trust me!

Je raakt iets kwijt en geeft dubbel geld uit om het nogmaals aan te schaffen. Je post stapelt zich op en voor je het weet ben je extra geld kwijt aan maningskosten. Zoeken naar dingen vreet tijd en levert stress. Herken je dit?

Wil je een einde aan de rommel maken?

Er is een hele bekende spreuk die zegt dat een chaos in je huis ook chaos in je hoofd geeft. Dat is absoluut waar! Als je weet waar alles ligt, als je weet dat alles wat je nodig hebt in huis is, als je weet dat de rekeningen op tijd zijn betaald en als je weet dat onverwachte visite welkom is. Dan leef je zonder stress en heb je veel meer vrije tijd. Wil je dat?

Het programma Efficiënt Huishouden

Nu kom ik terug op hetgeen ik had bedacht: het programma ‘Efficiënt huishouden’. Ik wil je leren effectief te organiseren, ordenen en opruimen. En dit gaat verder dan alleen de badkamer of de woonkamer. Hoewel dit wel een onderdeel is, is het veel belangrijker om te weten hoe. Dus wat de feiten zijn en hoe je de technieken aanleert.

Tijdens de eerste weken kom je nog niet aan opruimen toe omdat je eerst moet weten hoe! Daarna gaan we langzamerhand aan de slag. Ik geef je tips, tools en opdrachten. Het programma duurt 16 weken waarin je elke 2 weken met een nieuw hoofdstuk aan de slag kunt gaan. Aan het eind van deze cursus heb jij jouw eigen systeem met routines en een rustig, opgeruimd huis. Bovendien zal de stress om het huishouden langzamerhand verdwijnen en heb je meer tijd over voor jezelf. De cursus is beschikbaar in de Huishoudschool Online.

Na deze cursus heb jij een efficiënt huishouden!

Voor wie is het bedoeld?

De cursus Efficiënt Huishouden is bedoeld voor iedereen die:

 • niet weet waar te beginnen met opruimen
 • wanhopig wordt van de rommel en orde in de chaos wil
 • op wil ruimen zonder teveel geld uit te geven
 • een eigen systeem wil dat eenvoudig te volgen is
 • gefrustreerd raakt bij het zien van de stapel papieren
 • geen stress meer wil ervaren door het huishouden
 • eigen routines en schema’s wil die passen bij het gezin

Het is niet bedoeld voor mensen die willen weten hoe ze bijvoorbeeld vlekken moeten verwijderen of het huis willen schoonmaken. Daarvoor kun je mijn gratis huishoudschema’s downloaden en alle info daarover op de website lezen. Of de serie Vlekken ABC volgen die regelmatig aangevuld wordt.

Wat de cursus je oplevert

Tijdens deze cursus Efficiënt Huishouden leer ik je:

 • de principes van het organiseren en opruimen
 • je rommel te minimaliseren en er plezier in te krijgen
 • een strategie opstellen zodat je geen rommel meer verzamelt
 • hoe je je eigen routines en schema’s creëert.
 • kortom: een efficiënt huishouden creëren.

Je kunt starten met de cursus Efficiënt Huishouden wanneer jou dat uitkomt.

Als PRO lid van Firma Huishouden kun je dit programma GRATIS volgen op Huishoudschool Online.

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

 1. Klinkt goed. Ik houd ook niet van rommel, maar heb ondertussen wel aardig een systeem en methode om het onder controle te houden gelukkig.

 2. Waar laat je de apparaten die op je aanrecht staan? Zoals je waterkoker en koffiezet apparaat? Want dan moet je dus ruimte creëren.

 3. Ik ben zelf ook op zoek naar orde in mijn financiële chaos. Ik geloof ook dat ik maar gewoon moet beginnen met het uitzoeken van mijn papieren. Wellicht kan ik een cursus volgen wat meer overzicht te krijgen. Daarnaast denk ik dat ik niet de enige ben die dit kan gebruiken!

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - efficiënt huishouden

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - efficiënt huishouden

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - efficiënt huishouden

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!