Betalen zonder pinpas, mobiel en portemonnee kan!

Onlangs ontving ik van mijn bank, ABN AMRO, een horloge om te testen waarmee ik kan betalen en pinnen. In eerste instantie kon ik me er nog geen voordelen bij bedenken, maar het gemak werd me al snel duidelijk. Betalen zonder pinpas, zonder altijd je portemonnee mee te moeten nemen is echt een uitkomst.

Voordelen van een wearable

In de korte periode dat ik hem heb kwam mijn nieuwe horloge al in twee situaties zeer goed van pas.

We hebben sinds twee weken een pup en een zindelijkheidstraining vergt enorm veel tijd. Om de paar uur moet het worden uitgelaten en dan moet je snel zijn. We wonen dichtbij het centrum en om de pup goed te laten socialiseren, loop ik regelmatig met hem daar doorheen. En als je dan toch eenmaal in het centrum bent en wat boodschappen nodig hebt, sla je twee vliegen in één klap. Mits je geld of een ander betaalmiddel bij je hebt.

In de haast om de pup buiten te krijgen is het enige waar ik aan denk; schoenen en jas aan en de hond aanlijnen. Eenmaal in het winkelcentrum bedacht ik me dat er toiletpapier moest komen. Normaal gesproken was ik dan eerst weer naar huis gelopen, hond achterlaten, fiets en portemonnee pakken om nogmaals naar de supermarkt te gaan.

Maar ik had mijn Abn horloge om!

Dit was dus de eerste test en ik moet zeggen dat ik het best eng vond. “Stel dat het niet werkt” of “Het is nog niet zo bekend, mensen zullen me raar aankijken”. We wonen immers in een dorp. En eerlijk is eerlijk, daar zijn nieuwe snufjes niet als eerste bekend. Verrast keek de kassiere me aan, met een nieuwsgierige glimlach, toen ik met een polsbeweging het wc papier betaalde.

Betalen zonder pinpas, mobiel en portemonnee kan!

Gisteren moest ik mijn zoon van de trein halen en wou op de terugweg wat boodschappen meenemen. Op de parkeerplaats bij de supermarkt ontdekte ik dat ik in de haast geen portemonnee mee had genomen. Maar ik had mijn horloge om, dus wederom geen probleem.

Hoe fijn was het toen dat ik het horloge om had waarmee ik kon betalen zonder pinpas.

♥ LEESTIP: Zo leer je kinderen met geld omgaan

Betalen zonder pinpas

Contactloos betalen zonder pinpas was natuurlijk al langer mogelijk. Zo kun je al een tijdje betalen met je smartphone, maar dat betekent dat je die dus altijd bij je moet dragen. Een horloge is iets dat je draagt op je lichaam en dus veel makkelijker is om niet te vergeten.

Mijn man is dol op nieuwe snufjes en wilde uiteraard het horloge ook eens uitproberen. “Dat is makkelijk! Je hoeft alleen je pols er maar bij te houden!”

Betalen zonder pinpas, mobiel en portemonnee kan!

Wearables heten ze

Wearable, het woord zegt het al, iets om te dragen. In dit geval gaat het om een ring, een armband of een horloge. ABN AMRO is de eerste bank in de wereld die het mogelijk maakt om met een dergelijk sieraad te betalen, máár ook te pinnen. Voor bedragen boven 25 euro moet je je pin ingeven, net zoals bij contactloos betalen met je betaalpas.

Betalen met een wearable is super makkelijk

Betalen met een wearable is net als contactloos betalen met een betaalpas: je houdt de wearable tegen de betaalautomaat en klaar.

In dit filmpje laat ABN AMRO zien hoe gemakkelijk het gaat. Of nee, Swiep laat het zien en daarom deel ik het hier. Prachtig!

Hoe werkt het?

Betalen met een wearable gaat hetzelfde als contactloos betalen met een betaalpas. Je houdt de wearable tegen de betaalautomaat en bij bedragen boven de 25 euro wordt je gevraagd jouw pincode in te toetsen (de pincode voor de wearable is hetzelfde als die voor jouw betaalpas). Per dag is er een limiet van 250 euro die je met de wearable kunt betalen.

♥ LEESTIP: 8 Manieren om je aan je budget te houden

Hoe veilig is betalen zonder pinpas?

Ik begrijp dat je je deze vraag stelt want hij was bij mij ook al opgekomen.
Het antwoord hierop is: Volgens ABN AMRO is het net zo veilig als de betaalpas. Skimming komt in de praktijk niet voor. ABN AMRO werkt alleen met gecertificeerde wearables door Mastercard.

Als je meer wilt weten over de veiligheid of andere vragen hebt kun je terecht op de FAQ pagina van ABN AMRO.

Betalen zonder pinpas, mobiel en portemonnee kan!

Een aantal feiten over de wearables van ABN AMRO

Op 14 januari 2018 introduceerde ABN AMRO contactloos betalen met een zogenaamde ‘wearable’. Het afgelopen jaar hebben al 500 klanten geëxperimenteerd met de wearables, en de reacties waren buitengewoon positief: 80% van de testgebruikers gebruikte liever een wearable dan een ‘normale’ bankpas. Klanten kunnen een aantal wearables koppelen aan hun betaalrekening en op die manier contactloze betalingen verrichten.

ABN AMRO verkoopt zelf geen wearables. Zij maken het alleen mogelijk om met de wearable te betalen, op een net zo veilige manier als met de betaalpas contactloos te betalen. Deze wearables worden door hun ondersteunt.

Betalen zonder pinpas, mobiel en portemonnee kan!
▲ Bewaar de tips op je eigen borden

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ABN AMRO.

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

Geen evenementen gevonden!