oktober 5

0 reacties

Mijn top 5 nieuwe boeken voor de herfst

Door Helga Post

oktober 5, 2018

herfst, lezen, vrije tijd

Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie hierover kun je hier lezen.Top 5 niewe boeken voor de herfst - Bril met zwart montuur op een opengeslagen boekFoto: Nicole Honeywill

Ergens hier op deze website heb je misschien al gelezen dat ik een enorme leesfanaat ben. Ik ‘verdoe’ mijn kostbare tijd er weleens mee, omdat ik niet kan stoppen. Ik kan me helemaal verliezen in het lezen. Een boek, digitaal, zelfs een luisterboek. Ken je dat ook?
Ik zoek altijd een hele serie nieuwe boeken uit voor op mijn leeslijst en vandaag introduceer ik jullie mijn boeken voor de herfst.
Deze week stelde ik via de Facebook groep, in het kader van de Kinderboekenweek, aan de leden de vraag: “welk boek moet ik beslist nog eens lezen volgens jou?” Aan die reacties te zien zijn er ook genoeg leesfanaten onder jullie.

De volgende boeken kwamen voorbij:

Willy Vlautin

Ik moet heel eerlijk bekennen dat het me niets zei, deze schrijver. Het is een romanschrijver en ik ben de laatste tijd niet van de romans. Niet omdat ik er niet van houd, maar omdat ik even helemaal in de biografieën zit. Misschien heb ik het daarom gemist, want Laat me niet Vallen schijnt ook nog Boek van de Maand te zijn (geweest). Dit boek speelt zich af in Nevada en Mexico, en gaat over een jongen die zijn jeugddromen najaagt.

De zeven zussen

Deze internationale bestseller is van Lucinda Riley. De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. In dit deel krijgen de zussen in een brief van hun overleden vader aanwijzingen over hun afkomst. Hieruit ontstaat een zoektocht naar de achtergrond en brengt de hoofdrolspeelster naar mooie oorden.

De grijze jager

Onder deze hoofdtitel zijn een hele serie boeken geschreven door John Flanagan. De serie bestond oorspronkelijk uit twintig korte verhalen. John, die oorspronkelijk scripts en reclameteksten samenstelde, schreef ze om zijn zoon aan het lezen te krijgen en dat helden niet altijd groot en gespierd hoeven te zijn.  Het blijkt dat het deel ‘De jacht op het schaduwdier‘ een verhaal is, dat hij speciaal voor zijn fans in de lage landen schreef. Dit werd een wereldwijde primeur.

Een keukenmeidenroman

Dit idee vond ik wel opmerkelijk. Dit verhaal heb ik namelijk als film gezien met de titel ‘The Help’. Het is een verhaal uit de jaren zestig speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten, waar destijds nog volop werd gediscrimineerd. De hoofdrolspeelster wil de zwarte vrouwen aan het woord laten om hun verhaal te doen. Het boek dat daaruit voortkomt, is een aanklacht tegen het blanke racisme. En hoewel de bronnen niet bekend worden gemaakt, worden ze aan de hand van kleine details toch herkend. En dit brengt het nodige stof met zich mee. Mooie film, en meestal is het boek dan nog mooier. In het Nederlands dus bekend onder Een Keukenmeidenroman.

Kathedraal van de zee

Ik kende dit niet, maar het begon voor mij al goed; Deze roman speelt zich af in en rondom Barcelona in de 14e eeuw… Het staat inmiddels op mijn lijstje boeken voor de herfst .

Maar nu …

Mijn top 5 boeken voor de herfst

Hieronder mijn opsomming van de boeken die op mijn lijst staan voor de komende herfst en ik tijd wil vinden om ze te lezen. Boeken in verschillende genres, omdat ik gewoonweg van allerlei leesvoer houd. Dit zijn ze!

1 – Happy Life 365

Dit is een boek met opdrachten en stappenplannen om op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Nuchter geschreven, zonder bullshit, door Kelly Weekers. Positief denken en simpelweg gelukkig zijn is wel mijn ding.

Een bijkomend voordeel is, dat als je dit boek besteld voor 30 oktober, je gratis toegang krijgt tot Kelly Weekers 5-weeks online programma Rust, Balans & Focus t.w.v. €59,-.

Je kunt dit boek hier reserveren – beschikbaar op 26 oktober a.s.

2 – IJskoud

Dit boek gaat over een meisje dat verdwijnt met oud en nieuw en als een mist te zijn opgelost. Geen enkel spoor, totdat jaren later een inspecteur zich er mee bemoeit. Het meest verrassende aan dit boek is dat de auteur een man is, terwijl de cover iets anders laat zien.

Suzanne Vermeer is namelijk het pseudoniem van Paul Goeken. Deze overleed al in 2011 waarna Suzanne Vermeer meer als merk verder is gegaan. Ze brengen tweemaal per jaar een boek uit en (bijna) elk boek wint een prijs. IJskoud lijkt mij een echt winterboek voor de Hygge momenten.

Je kunt dit boek hier reserveren – beschikbaar op 23 oktober a.s.

3 – De jongen die tien concentratiekampen overleefde

Als liefhebber van biografieën houd ik ook van echt gebeurde verhalen. Haar naam was Sarah heeft mij ook tot de laatste letter geboeid. De film De jongen in de gestreepte pyjama (The Boy in the Striped Pyjamas – 2008) heb ik tweemaal gezien.
En ik weet dat het onderwerp luguber is, zeker voor deze tijd van het jaar, maar het is op feiten gebaseerd en deze gruwelen mogen nooit worden vergeten. Zelf ben ik tweemaal in Auschwitz geweest als twintiger en daardoor nog nieuwsgieriger geworden naar de verhalen die zich daar hebben afgespeeld.

Daarom wil ik ook dit deel lezen de komende herfst. In De jongen die tien concentratiekampen overleefde wordt het waargebeurde verhaal van Yanek verteld, een Joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen.

Je kunt dit boek hier reserveren – beschikbaar op 18 oktober a.s.

4 – Laat niet los

Online las ik al het eerste hoofdstuk van dit boek en dat smaakte naar meer. Het ‘liet niet los’. Ik houd van boeken die lekker vlot lezen en dit is er eentje van. Dit boek van Harlan Coben gaat over twee geruchten in zijn geboorteplaats New Jersey, die naderhand waar bleken.
Ik las in een review over dit boek ” Ik had tijdens het lezen van het verhaal niet in de gaten dat het zo zou eindigen” en daar houd ik van. Dat het verhaal tot het einde een mysterie blijft.

Je kunt dit boek hier reserveren – beschikbaar op 9 oktober a.s.

5 – Uitzonderlijk

In dit boek van Colleen Hoover is de hoofdpersoon een opmerkelijk type, zo wordt het omschreven, en daar houd ik wel van. Uitzonderlijk gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid. Iets in de omschrijving van dit boek trekt mij aan, hoewel dit een boek is voor jong volwassenen, zoals ik begrijp uit de omschrijving.

Colleen Hoover is een klasse apart. Ze heeft een lyrische schrijfstijl, maar leest razend vlot weg. En dat is fijn tijdens zo’n druilerige herfstdag, met een kop thee en onder mijn dekentje op de bank. Hij staat dus op mijn lijstje boeken voor de herfst.

Je kunt dit boek hier reserveren – beschikbaar op 16 oktober a.s.

Welk boek ga jij de komende herfst beslist nog lezen?

Helga Post

Over de auteur

Moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Om het hoofd cool te houden in de drukte van het huishouden, altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming (het huishouden) draaiende te houden.

Helga Post

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spannend nieuws! De pre-order voor de HUISHOUDPLANNER is open!

Heb je het nieuws al gehoord? Een reeks nieuwe huishoudplanners wordt op

Lees meer

Huishoudplanner

5 euro korting

met code HHPFH2020