Boeken die net in de boekhandel liggen of binnenkort uitgebracht worden. Hier lees je welke het zijn. In Boekennieuws verschijnen alle genres door elkaar. Pik eruit wat bij jou past!

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Hier vind je BOEKENNIEUWS mei 2022.

1 juni 2022

ALTIJD MOE van Jan Dries

Langdurige en ernstige vermoeidheid ontstaat wanneer men systematisch het ontspanningsmechanisme onderdrukt zodat het moe zijn zich opstapelt. Dit gebeurt onopgemerkt vanuit een ongezonde en stressvolle levenswijze. De energiehuishouding zakt in elkaar en toxische stoffen stapelen zich op die niet of te traag het lichaam verlaten.

Jan Dries is duidelijk. Niet de vermoeidheid is het probleem, wel het gebrek aan herstel. Door onder andere eenvoudig en kortstondig te bewegen, het hoofd leeg te maken, het bioritme te respecteren, energierijke voeding te eten en vooral door energierovers uit te schakelen zoals stress en negatieve emoties, overwin je vermoeidheid opvallend snel.

Jan Dries is auteur van gezondheidsboeken en heeft een rijke ervaring opgebouwd als Relaxatietherapeut en als Persoonlijkheidsanalist en is goed vertrouwd met deze problematiek.

13 juni 2022

DE EETBARE SIERTUIN van Pascal Garbe & Didier Willery

Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn! Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft.

Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt.

De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips. Zo lees je dat de bloemen van de fuchsia eetbaar zijn, en verrassender: dat jonge sparrenknoppen kort gewokt kunnen worden zodat ze hun zachtzure knapperigheid behouden. En ken je de prachtige paarse stengelsla al?

Boekennieuws: De eetbare siertuin

Pascal Garbe is een vooraanstaande schrijver in de tuinwereld en directeur van de Laquenexy Fruit Gardens. Hij wilde als kind al ‘kok-tuinman’ worden.

Didier Willery is journalist, tuinfotograaf en vooral een gepassioneerd tuinman die planten eerst uitvoerig bestudeert en kweekt voordat hij erover praat. Hij beheert de plantencollecties (8.500 soorten en variëteiten) van de Jardin Le Vasterival in Normandië. De eetbare siertuin is vertaald door Stichting De Tuinten van MergenMetz.

Wat te verwachten …

23 augustus 2022

EETGESTOORD van Charlotte Simons

Naar schatting lijden er in Nederland jaarlijks ruim 200.000 mensen aan een eetstoornis (bron: Voedingscentrum). Ondanks deze cijfers heerst er nog veel taboe en onbegrip rondom het thema.

In Eetgestoord, het zesde deel uit de succesvolle Hoofdzaken-serie van uitgeverij Blossom Books, vertelt Charlotte Simons zonder schroom over haar eigen eetstoornis en de andere vormen die de ziekte kent. Hiermee hopen auteur en uitgeverij de weg naar herkenning, begrip en herstel voor vele anderen iets meer binnen handbereik te brengen.

In haar nieuwe boek legt Charlotte Simons, freelance journalist en schrijver, in heldere woorden uit wanneer een eetprobleem een stoornis wordt en probeert te verklaren hoe het ontstaat. Ze geeft de lezer een kijkje in het brein van iemand met een eetstoornis, geeft haar (kritische) mening over de huidige hulpverlening, bespreekt de meest wijdverspreide misverstanden en beschrijft de lange weg naar herstel. Eetgestoord verschijnt 23 augustus als het zesde deel in de Hoofdzaken-serie van uitgeverij Blossom Books. 

‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik geloof niet dat er ooit iemand op de wereld rondgelopen heeft die op een dag wakker werd met een vanuit het niets ontstane eetstoornis. Iedereen die uiteindelijk een eetstoornis ontwikkelt is initieel begonnen met een eetprobleem,’ aldus Simons.

30 augustus 2022

JE BEGRIJPT ME GEWOON NIET van Tara Porter

Deze zomer komt The Sunday Times-bestseller You just don’t understand me naar Nederland!

‘Het boek waarvan ik wilde dat ik het als tiener had gehad.’
– Margaret Stead

‘Ik raad dit zeer overtuigende en verhelderende boek aan iedereen aan.’ – Julia Samuel

Voor meisjes en jonge vrouwen is er veel veranderd. Nooit eerder hadden ze zoveel vrijheid en keuzemogelijkheden, maar ook nooit eerder moesten ze voldoen aan zo veel verschillende eisen – van zichzelf of van anderen.

In meer dan twintig jaar als psychologe sprak Tara Porter honderden meisjes en zag ze hun wereld binnen een generatie onherkenbaar veranderen. In dit boek biedt ze jonge vrouwen inzicht in hun eigen psychologie. Van examens tot vriendschap, van lichaamsvormen tot stress, van familie tot sociale media tot liefde: Tara heeft alles verzameld wat ze heeft geleerd over jonge vrouwen met allerlei verschillende achtergronden. Ze kent en begrijpt niet alleen hun perspectief, maar gidst ze in Je begrijpt me gewoon niet ook door de problemen die ze tegenkomen, als een goede vriendin of oudere zus.

Je begrijpt me gewoon niet is specifiek geschreven voor tieners en jonge vrouwen. Maar het is ook een onmisbare gids voor hun ouders: het laat iets zien van de wereld achter de afkeurende blikken en de uitbarstingen van hun dochters: je begrijpt me gewoon niet!

Tara Porter is psychologe. Zij werkt sinds 1992 met jonge mensen bij de Child and Adolescent Mental Health Services. Ze begeleidt ook leerkrachten via het Anna Freud Centre for Children and Families en ze schrijft regelmatig over geestelijke gezondheid op scholen voor The Times.

Lees hier meer BOEKENNIEUWS

Regelmatig brengen wij je boekennieuws, met daarin de allernieuwste boeken én vooraankondigingen van boeken die binnenkort uitgebracht worden. Mis ze niet!

Dol op lezen? Firma Huishouden geeft je 10 dagen extra gratis proefperiode

Nextory is een platform voor luisterboeken en e-books met veel variatie. Ze hebben keuze uit honderdduizenden luisterboeken en e-books, voor jou en ook eventueel voor je kinderen.

Je kunt het 30 dagen gratis proberen via hun website, maar met de code krijg je 10 dagen extra! Klik hier en krijg 40 dagen een gratis proefperiode met code: FirmaHuishouden40
banner-win-enquete