Bromelia: 5 Redenen om de ideale huisgenoot in huis te halen

Met hun energieke kleuren en opvallende looks brengen bromelia's leven in de brouwerij. Het zijn bovendien ideale huisgenoten met veel pluspunten. En er zijn nog 5 extra redenen om bromelia's in huis te halen.
Een bed met kussens en er naast een Bromelia

In dit artikel lees je ...

De jungle trend is een blijvertje, want wie wil zich nu niet iedere dag in een tropisch paradijs wanen? Met hun energieke kleuren en opvallende looks brengen bromelia’s leven in de brouwerij. Het zijn bovendien ideale huisgenoten met veel pluspunten. En er zijn nog 5 extra redenen om bromelia’s in huis te halen.

Ticket to the tropics

Het vakantiegevoel is na thuiskomst vaak snel verdwenen. Maar niet met exotische bromelia’s in huis. Dankzij de felle kleuren en opvallende bloemvormen waan je je direct op een tropisch eiland. Dankzij de lange bloeiperiode houd je het energieke vakantiegevoel geheid nog maanden vast!

Bromelia als natuurlijk filter

Je denkt misschien van niet, maar in elk huis komen schadelijke stofjes in de lucht voor. Ze komen vrij via bijvoorbeeld kleding, meubels, gordijnen, tapijt en verf. Niet echt gezond, maar gelukkig is er een natuurlijk hulpmiddel!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de bromelia als geen andere plant de lucht zuivert. En ook nog eens in een razend tempo.
Na 12 uur heeft de bromelia wel 80% van de chemische stofjes in huis opgenomen. Hoe meer planten, hoe sterker het effect.

Collage met verschillende soorten Bromelia planten
Bromelia’s zijn er in allerlei kleuren en vormen

Positieve energie

Druk, druk, druk… Als je je to-do lijst alleen maar ziet stijgen, zou je eens bromelia’s op het bureau kunnen zetten. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat planten op de werkplek niet alleen het welzijn flink verhoogt, maar ook de creativiteit en productiviteit. Zet de bromelia’s voor het beste effect pal naast je beeldscherm. Kies voor een extra portie energie voor verschillende kleuren.

Heerlijk slapen met een bromelia

Planten hebben een ontspannende werking op onze gemoedstoestand. De bromelia gaat nog een stapje verder. In tegenstelling tot de meeste kamerplanten produceert de bromelia niet overdag maar ’s nachts zuurstof. Zet daarom een paar exemplaren in de slaapkamer om de nachtrust te bevorderen. Want meer zuurstof zorgt voor een diepere slaap en kan ook het snurken verminderen. Hoe meer bromelia’s hoe groter het effect…

Lekker makkelijk

Het is extra fijn dat je voor bromelia’s geen groene vingers nodig hebt: ze zijn makkelijk in de omgang. Zet de bromelia’s op een plek met voldoende daglicht (maar geen volle zon) en geef ze alleen af en toe water. Dat gaat wel iets anders dan bij de meeste kamerplanten. Geef water tussen de bladeren net zoals bromelia’s in hun natuurlijke habitat (jungle) het regenwater opvangen.

Zoveel keuze en kleuren

Laat je verrassen door de verschillende soorten met elk hun eigen felgekleurde schutbladeren. De sprekende vormen en kleuren variëren: Van crèmekleurig rozet tot pimpelpaars veertje en van rode kroon tot gele speer. Een overzicht hiervan vind je op www.bromelia.info.

Bromelia's verzameld in een grote bloempot
Wil je deze tips bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.
Bron: Persbericht
Foto's: Bromelia.info

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

  1. Wauw deze is prachtig! Ik ben gek op planten die de lucht zuiveren. Ik heb er sinds kort twee (geen bromelia, maar een graslelie en een sanseveria) op de slaapkamer staan en ik slaap er echt beter door!

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - bromelia

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - bromelia

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - bromelia

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!