Bromelia: 5 Redenen om de ideale huisgenoot in huis te halen

Een bed met kussens en er naast een Bromelia

De jungle trend is een blijvertje, want wie wil zich nu niet iedere dag in een tropisch paradijs wanen? Met hun energieke kleuren en opvallende looks brengen bromelia’s leven in de brouwerij. Het zijn bovendien ideale huisgenoten met veel pluspunten. En er zijn nog 5 extra redenen om bromelia’s in huis te halen.

Ticket to the tropics

Het vakantiegevoel is na thuiskomst vaak snel verdwenen. Maar niet met exotische bromelia’s in huis. Dankzij de felle kleuren en opvallende bloemvormen waan je je direct op een tropisch eiland. Dankzij de lange bloeiperiode houd je het energieke vakantiegevoel geheid nog maanden vast!

Bromelia als natuurlijk filter

Je denkt misschien van niet, maar in elk huis komen schadelijke stofjes in de lucht voor. Ze komen vrij via bijvoorbeeld kleding, meubels, gordijnen, tapijt en verf. Niet echt gezond, maar gelukkig is er een natuurlijk hulpmiddel!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de bromelia als geen andere plant de lucht zuivert. En ook nog eens in een razend tempo.
Na 12 uur heeft de bromelia wel 80% van de chemische stofjes in huis opgenomen. Hoe meer planten, hoe sterker het effect.

Collage met verschillende soorten Bromelia planten
Bromelia’s zijn er in allerlei kleuren en vormen

Positieve energie

Druk, druk, druk… Als je je to-do lijst alleen maar ziet stijgen, zou je eens bromelia’s op het bureau kunnen zetten. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat planten op de werkplek niet alleen het welzijn flink verhoogt, maar ook de creativiteit en productiviteit. Zet de bromelia’s voor het beste effect pal naast je beeldscherm. Kies voor een extra portie energie voor verschillende kleuren.

Heerlijk slapen met een bromelia

Planten hebben een ontspannende werking op onze gemoedstoestand. De bromelia gaat nog een stapje verder. In tegenstelling tot de meeste kamerplanten produceert de bromelia niet overdag maar ’s nachts zuurstof. Zet daarom een paar exemplaren in de slaapkamer om de nachtrust te bevorderen. Want meer zuurstof zorgt voor een diepere slaap en kan ook het snurken verminderen. Hoe meer bromelia’s hoe groter het effect…

Lekker makkelijk

Het is extra fijn dat je voor bromelia’s geen groene vingers nodig hebt: ze zijn makkelijk in de omgang. Zet de bromelia’s op een plek met voldoende daglicht (maar geen volle zon) en geef ze alleen af en toe water. Dat gaat wel iets anders dan bij de meeste kamerplanten. Geef water tussen de bladeren net zoals bromelia’s in hun natuurlijke habitat (jungle) het regenwater opvangen.

Zoveel keuze en kleuren

Laat je verrassen door de verschillende soorten met elk hun eigen felgekleurde schutbladeren. De sprekende vormen en kleuren variëren: Van crèmekleurig rozet tot pimpelpaars veertje en van rode kroon tot gele speer. Een overzicht hiervan vind je op www.bromelia.info.

Bromelia's verzameld in een grote bloempot
Wil je deze tips bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.
Bron: Persbericht
Foto's: Bromelia.info

Related Articles

10 Ultieme tips om beter te slapen en sneller in slaap te vallen

Ben je het moe om je moe te voelen? Leuke zinspeling, maar leuk is een slaapprobleem allerminst. Niet in slaap kunnen komen is niet grappig. Na een nacht woelen en draaien, word je wakker en voel je je als één van de zeven dwergen Sleepy: slaperig … en chagrijnig. Vandaag deel ik een aantal eenvoudige tips om beter te slapen, maar ook om sneller in slaap te vallen.

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

Responses

  1. Wauw deze is prachtig! Ik ben gek op planten die de lucht zuiveren. Ik heb er sinds kort twee (geen bromelia, maar een graslelie en een sanseveria) op de slaapkamer staan en ik slaap er echt beter door!

Reacties zijn gesloten.