Ik weet niet hoe het bij jou is maar na alle drukte van de afgelopen maand(en) vind ik de rust en de regelmaat van januari heel fijn.
Ik begin al vroeg met het voorbereiden van de feestdagen: Het plannen van het kerstdiner, het uitzoeken van de kerstcadeaus en het versieren van het huis. Die gezelligheid van de lichtjes en kaarsjes in huis kan ik me echt op verheugen. Maar na een maand van volgepropt en gezellig te zijn geweest is mijn huis toe aan rust en leegte. Nou ja, ik natuurlijk ook.

Combineer de rust van januari met de gezelligheid van kerst
Wil je deze tips bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.

Ik hou dan van januari omdat het staat voor het begin van een nieuw jaar. En een nieuw jaar betekent de gelegenheid van een frisse start. Om die frisheid, maar ook de gezelligheid van de kerst, te combineren pas ik een aantal simpele trucjes toe.

De geur van warmte

Met essentiële olie kun je je huis vullen met heerlijke ‘warme’ geuren zoals lavendel of Ylang Ylang. Het heeft tevens een rustgevend effect.

Het groen van de boom

De leegte die ontstaat als alle kerstversieringen en de kerstboom de deur uit zijn, kun je opvullen door weer wat natuur naar binnen te brengen. Verse bloemen brengen kleur en vrolijkheid in je huis. Een bijkomend voordeel is dat je jezelf even kunt verwennen na al die drukte.

Het missen van familie

De liefde en warmte van familie en vrienden die je tijdens de feestdagen om je heen had kun je vervangen door de mooie foto’s die je tijdens de feestdagen hebt gemaakt. Ruil ze met de oude foto’s in je lijstjes. De lachende gezichten om je heen geven fijne, warme herinneringen.

Breng de rust terug

Opruimen. Dat geeft zo’n fijn, fris gevoel. De voorraadkast uitmesten, de keuken een sopje geven of accessoires verruilen of de deur uitdoen. Een opgeruimd huis geeft een gevoel van voldoening en geeft rust. Niet alleen in je huis, maar ook in je hoofd.

Creëer je eigen plek

Of het nu een bureau of een tafeltje voor jezelf is, of een kladblok op je keukentafel, jezelf voorbereiden op wat komen gaat geeft rust.

De balans opmaken

Elk jaar heb ik een budget voor wat ik wil uitgeven in de maand december. En elk jaar kan ik me er aan houden, maar ik moet het wel aan het begin van elk nieuw jaar iets bijstellen. Duurcember noem ik het. Een gigantische dure maand.

TIP DOWNLOAD
BUDGETTEREN, HOE EN WAAROM | GRATIS TOOL

Er zijn mensen die in de maand januari een tandje terug moeten door de aanslag van duurcember. Om dit te voorkomen in het komende jaar, start ik deze maand met allerlei onderwerpen en aspecten rondom je financiën, en hoe je deze in goede banen kunt leiden. Het doel is om ervoor te zorgen dat je elke maand voldoende buffer hebt.

TIP LEES
8 MANIEREN OM JE AAN JE BUDGET TE HOUDEN

Budgetteren is echter niet het enige onderwerp dat aan bod komt. Tips en ideeën te over als het om de financiën en geld gaat; een administratie aanleggen en bijhouden bijvoorbeeld.

Nieuwe challenge

Het thema van de eerste maand van dit jaar zijn de financiën. Een huishouden bestaat natuurlijk uit meer dan alleen opruimen en schoonmaken. De geldzaken zijn daar een belangrijk onderdeel van. Tijdens deze hele maand ga ik allerlei aspecten rondom het onderwerp financiën behandelen.

In januari organiseer ik een korte challenge om met je financiën aan de slag te gaan. Deze is uiteraard gratis. Ik ben nog druk met alle voorbereidingen, maar ik kom er zeer binnenkort op terug en zal je dan uitgebreid voorlichten over het hoe en wat. 

Wil je meedoen of die informatie niet missen?

Hoe blij ben jij met januari? Of houd je liever de kerstboom in huis?