In deze challenge IN 7 DAGEN DE ZOMER PUINHOOP OPRUIMEN gaan we gedurende 7 dagen elke dag iets opruimen en elke dag een deel van je huis schoonmaken. Op die manier heb jij straks een frisse start voor het komende seizoen om geheel blanco weer in je routine te komen.

De dagen binnen deze challenge zijn als volgt ingedeeld:

► OPRUIMEN, een bepaald thema of een bepaalde ruimte

► SCHOONMAKEN, in een bepaalde ruimte of van bepaalde spullen

► TIPS, hoe je het beste bepaalde dingen kunt schoonmaken

► NATUURLIJK SCHOONMAKEN, recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen

We gaan dus niet alleen schoonmaken, maar eerst opruimen. Schoonmaken heeft namelijk geen zin in een rommelig huis. Deze challenge duurt 7 dagen en kan in je eigen tempo voltooien, met als resultaat: Een georganiseerd, schoon huis, klaar voor het nieuwe seizoen!

Ontdoe je van overtollige spullen en rommel en bewaar alleen het beste

Lees hier de eerste dag van deze challenge terug:

Dag 1

OPRUIMEN dag 2

Buiten opruimen van seizoensdeco en zomerspellen.

Tijdens de zomerperiode leef je grotendeels buiten en het is dan ook meer dan logisch dat je alles naar buiten sleept om het daar gezellig te hebben. Het is nu echter tijd om al die spullen op te bergen om volgend jaar weer te kunnen gebruiken.

Of spullen terug te zetten waar ze horen, of zelfs spullen weg te doen omdat je ze niet meer gaat gebruiken.

Zorg er overigens wel voor dat je alles wat je bewaart op een georganiseerde manier opbergt, zodat je het makkelijk terug kunt vinden volgend jaar. Je kunt opbergboxen gebruiken en daar opschrijven wat er in zit, voordat het naar zolder, in de kelder of in de schuur gaat.

SCHOONMAKEN dag 2

We gaan de keuken aanpakken vandaag!

Niet de hele keuken uiteraard, want daar is geen tijd voor, maar de onderdelen die we deze zomer het meest hebben gebruikt; de koelkast en de oven.

Hoe je de koelkast schoonmaakt en weer fris en geurvrij krijgt, kun je hier lezen.

Eén van de verschrikkelijkste klusjes in de keuken is waarschijnlijk wel het schoonmaken van de oven, vooral als er regelmatig wat is gemorst dat niet direct is weggeveegd.

⌂ TIP 1 Binnenkant oven

Zuiveringszout doet wonderen in je oven, hoe vuil hij ook is. Als je zuiveringszout (baking soda) op een schone, vochtige doek strooit en daarmee de binnenkant van de oven afneemt, verdwijnt het meeste vuil al.

Om gemorste voedselresten te verwijderen moet je er een royale hoeveelheid zout op strooien als de oven nog warm is en daarna alles wegvegen. Veeg na met zuiveringszout op een vochtige doek.

Voor het schoonmaken van de oven/magnetron heb ik al eerder geschreven hoe je dit makkelijk en praktisch doet, zonder chemicaliën!

Maar ook het recept hieronder van de ovenreiniger kun je gebruiken om je oven goed schoon te maken.

NATUURLIJK SCHOONMAKEN – recept voor ovenreiniger

Dit is een heel effectieve ovenreiniger. Als je het resultaat ziet, wordt het schoonmaken van de oven zelfs leuk!

○ 150g zout

○ 50g borax

○ 125g zuiveringszout

○ warm water

Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg zoveel water toe dat er een papje ontstaat. Smeer een dikke laag ervan op de wanden, boven- en onderkant aan de binnenkant van de oven. Laat dat tenminste een uur zitten. Veeg het dan weg met een schone doek die is uitgewrongen in natuurazijn (als je wilt met een paar druppels essentiële olie met een frisse geur erin). Wrijf alles nog een keer na met een schone, vochtige doek.

100% Natuurlijk schoonmaken

Doeltreffende huishoudmiddeltjes en recepten zonder chemicaliën: Goedkoper, gezonder en beter voor het milieu!

Geef jij ook de voorkeur aan natuurlijke producten boven chemische troep? Dan ben je bij Firma Huishouden aan het juiste adres. In onze Huishoudshop bieden wij vrijwel alleen maar duurzame producten aan die je helpen bij het huishouden.

Ook vind je daar een NIEUWE mailserie die bedoelt is voor iedereen die groen wil huishouden en vlekken wil verwijderen zonder chemicaliën.

Deze handige mailserie biedt je daarom veilige, biologische en doeltreffende alternatieven voor de chemische schoonmaakmiddelen die gebruikt worden het schoonmaken in en rond het huis.

Meer weten? Klik hieronder ▼

Bovendien ontvang je nu nog 10 euro korting op deze mailserie tijdens de pre-order weken!

https://huishoudshop.online/product/vlekken-verwijderen-100-natuurlijk-52-weken-mailserie/

Dit was dag 2 van de challenge IN 7 DAGEN DE ZOMER PUINHOOP OPRUIMEN. Op naar dag drie. Ik wens je heel veel succes vandaag! Tot morgen.

Laat me hieronder weten hoe het is gegaan aub? Ik ben heel benieuwd!
Is het allemaal gelukt? Waar had je moeite mee? Heb je wat aan de extra tips gehad?