In deze challenge IN 7 DAGEN DE ZOMER PUINHOOP OPRUIMEN gaan we gedurende 7 dagen elke dag iets opruimen en elke dag een deel van je huis schoonmaken. Op die manier heb jij straks een frisse start voor het komende seizoen om geheel blanco weer in je routine te komen.

De dagen binnen deze challenge zijn als volgt ingedeeld:

► OPRUIMEN, een bepaald thema of een bepaalde ruimte

► SCHOONMAKEN, in een bepaalde ruimte of van bepaalde spullen

► TIPS, hoe je het beste bepaalde dingen kunt schoonmaken

► NATUURLIJK SCHOONMAKEN, recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen

We gaan dus niet alleen schoonmaken, maar eerst opruimen. Schoonmaken heeft namelijk geen zin in een rommelig huis. Deze challenge duurt 7 dagen en kan in je eigen tempo voltooien, met als resultaat: Een georganiseerd, schoon huis, klaar voor het nieuwe seizoen!

Lees hier alle dagen in deze challenge terug:

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4

OPRUIMEN dag 5

Tuingereedschap en de schuur

Zodra de bladeren beginnen te veranderen en alle groenten uit de tuin zijn geoogst, is het tijd om overtollig tuin- en tuingereedschap, apparatuur en benodigdheden op te ruimen.

Beslis wat te bewaren en wat weg te doen

Beoordeel eerst welk tuingereedschap je het afgelopen seizoen echt hebt gebruikt. Bewaar dit zeker, maak het schoon en berg het op.

Doe alles weg dat kapot is en waarvan je redelijkerwijs weet dat je het niet kunt of wilt repareren. Heb je dubbel gereedschap? Dus tweemaal een heggenschaar bijvoorbeeld? Geef er dan ook eentje van weg. Het heeft geen zin om dubbele items te bewaren. Het neemt alleen maar schuurruimte in. Je kunt immers niet met twee apparaten tegelijkertijd werken.

Overweeg ook serieus om spullen die je dit jaar niet eens hebt gebruikt weg te doen, in plaats ze op te bergen voor de winter en schuurruimte innemen.

Ik zeg natuurlijk niet dat je iets moet weggooien dat je regelmatig gebruikt en nodig hebt. Dat zou dwaas en een verspilling zijn.

Nadat je het tuingereedschap hebt uitgezocht en opgeruimd is het tijd om de schuur aan te pakken.

Wat is het doel van je schuur; wat moet je daarin opbergen?

Het probleem van een schuur is vaak dat je ze voor allerlei soorten opslag kunt gebruiken. Het is als het ware de ‘rommellade van buiten’. Als je niet weet waar je met iets naartoe moet, dan “zet het maar in de schuur!” Dit is vaak de reden waarom de schuur altijd een rommeltje is.

Zeker nu na de zomer, waarin alles wat in de weg stond naar de schuur werd verbannen, is het tijd om de schuur een opruimbeurt te geven.

Dus nogmaals de vraag aan jezelf: Wat is het doel van je schuur? Wat móet erin opgeslagen worden?

Als je dat bepaalt hebt, dan kunnen deze tips je helpen om hem overzichtelijk en snel op te ruimen.

SCHOONMAKEN dag 5

Je washok > de wasmachine, en dan ook meteen maar de droger

Merk je ook dat er in de zomer veel meer was is dan in de rest van het jaar? Zeker tijdens de zomervakantie en als je kinderen hebt. Er wordt meerdere malen per dag andere kleding aan getrokken, omdat het zo warm is. Er wordt gezwommen, wat weer een zwembroek en handdoek extra was bezorgd. Kortom; we hebben de afgelopen weken flink gebruik gemaakt van onze wasruimte.

Daarom maken we vandaag de wasmachine schoon en ook meteen de wasdroger.

⌂ TIP 1 Schoonmaaktips voor de wasmachine

LEESTIPS: Wasmachine en droger

NATUURLIJK SCHOONMAKEN – plastic, kunststof of gelamineerde tuinmeubels reiniger

Je kunt de witte azijn vervangen door citroensap en essentiële ‘zoete’ olie gebruiken voor een frisse geur.

○ 1 el borax

○ 500 nl heel heet water

○ 1 el natuurazijn

○ 1 tl vloeibare olijfoliezeep

○ 10 druppels essentiële olie naar keuze

Los de borax op in het water en voeg dan de andere ingrediënten toe. Gebruik een spuitfles om de reiniger aan te brengen op de tuinmeubelen. Veeg ze schoon met een vochtige doek.

Er is elke dag iets nieuws te leren

Een jaar lang elke week een mail met tips, motivatie, ideeën, recepten en nog veel meer, over onderwerpen waar je van kunt leren, die je inspireren, die je uitdagen, maar ook die je meteen kunt toepassen.

Een jaar lang elke week = 52 mails boordevol informatie!

Firma Huishouden heeft tal van deze mailseries ontwikkelt, gemaakt om jou wegwijs te maken in bepaalde onderwerpen.

BASIS HUISHOUDEN

Deze serie mails is bedoeld voor iedereen die het huishouden niet is bijgebracht.

Handige tips om het huishouden zo snel en efficiënt mogelijk te runnen. Het verklapt de beste handigheidjes uit het huishouden. Of het nu gaat om de was of het poetsen van de badkamer, met deze tips heb je allemaal zo gedaan, ook al heb je geen basis huishoudkennis.

Met deze mailserie mail met nuttige tips die je in het huishouden kunt gebruiken.

OP JEZELF WONEN

Met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, hetzij op kamers, hetzij in je eerste eigen woning.

Het betekent namelijk naast meer vrijheid, ook meer verantwoordelijkheden. Je moet je huis schoonhouden, er gaat weleens iets kapot en je moet goed op je centen passen. Dat betekent dus aanpakken!

Met deze mailserie ontvang je mail met nuttige tips én de steun die je in je nieuwe huishouden goed kunt gebruiken.

MEAL PREPPEN VAN A TOT Z

Bedoeld voor iedereen die wil meal preppen en goed voorbereid wil zijn en met de juiste recepten wil werken.

Deze handige mailserie biedt je alle tips en voorbereidingen die je moet treffen om te starten, én je ontvangt wekelijks een weekmenu met recepten die geschikt zijn voor Meal Preppen.
Bovendien ontvang je maandelijks een overzicht in pdf formaat om te downloaden en te verzamelen. Na 52 weken heb je dan je eigen Meal Prepping gids en receptenboek.

Goedkoper, gezonder en tijdbesparend!

Met deze mailserie ontvang je mail met tips, voorbereidingen en recepten voor Meal Prepping.

VLEKKEN VERWIJDEREN 100% NATUURLIJK

Bedoeld voor iedereen die groen wil huishouden en vlekken wil verwijderen zonder chemicaliën.

Deze handige mailserie biedt je daarom veilige, biologische en doeltreffende alternatieven voor de chemische schoonmaakmiddelen die gebruikt worden voor het schoonmaken in en rond het huis.

Goedkoper, gezonder en beter voor het milieu!

Met deze mailserie ontvang je mail met doeltreffende huishoudmiddeltjes en recepten zonder chemicaliën.

Een scala aan mailseries waar je wijzer van wordt

Dit zijn een aantal voorbeelden uit de collectie mailseries. Er zitten een aantal met zeer interessante onderwerpen in de pijplijn. Je kunt ze tijdelijk met 10 euro korting bestellen.

Wil je ontdekken over welk onderwerp jij meer wilt weten, kijk dan hier.

Zoek het onderwerp eruit waarin jij het meest geïnteresseerd bent. Je leert iets nieuws voor 57 cent per week. Dat is 8 cent per dag!

Met pre-order korting betaal je maar 5 cent per dag!!

Tot morgen!