In deze challenge IN 7 DAGEN DE ZOMER PUINHOOP OPRUIMEN gaan we gedurende 7 dagen elke dag iets opruimen en elke dag een deel van je huis schoonmaken. Op die manier heb jij straks een frisse start voor het komende seizoen om geheel blanco weer in je routine te komen.

De dagen binnen deze challenge zijn als volgt ingedeeld:

► OPRUIMEN, een bepaald thema of een bepaalde ruimte

► SCHOONMAKEN, in een bepaalde ruimte of van bepaalde spullen

► TIPS, hoe je het beste bepaalde dingen kunt schoonmaken

► NATUURLIJK SCHOONMAKEN, recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen

We gaan dus niet alleen schoonmaken, maar eerst opruimen. Schoonmaken heeft namelijk geen zin in een rommelig huis. Deze challenge duurt 7 dagen en kan in je eigen tempo voltooien, met als resultaat: Een georganiseerd, schoon huis, klaar voor het nieuwe seizoen!

Lees hier alle dagen in deze challenge terug:

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5

OPRUIMEN dag 6

Garage

In de zomer werd er natuurlijk niet naar om gekeken en werden spullen her en der geplaatst. Geen zin in opruimen of meteen op de juiste plek te zetten, want het is warm, heet zelfs. We snappen het allemaal.

Maar nu de vakantie en de hitte over zijn, is het tijd om weer wat organisatie in de garage te brengen.

De garage overzichtelijk opruimen heeft als voordeel dat je meteen weet waar alles staat én wat je allemaal bezit. Je kunt er huizenhoog tegenop zien om die bende op te ruimen, maar het geeft zo’n heerlijk voldaan gevoel als het klaar is. 

Hier lees je hoe je de garage overzichtelijk opruimt in een dag.

SCHOONMAKEN dag 6

Garage vloer

Waarom zou je de garage vloer überhaupt willen schoonmaken? Het is maar een garage.

Op het moment dat je de garage hebt opgeruimd, alles overzichtelijk is opgeborgen en alles van de vloer is verwijderd, valt het je pas op; alle vlekken en viezigheid op de garagevloer.

Alles netjes, georganiseerd, iets waar je trots op bent en dan zo’n vloer! Dus mijn antwoord is: Waarom niet?

Plus, zelfs als het je persoonlijk niets kan schelen, het verkopen van je huis wordt een stuk makkelijker zonder olievlekken en andere viezigheid op de garagevloer.

Hier zijn tips en trucs voor het reinigen van garagevloeren, zowel voor regelmatig onderhoud als voor het verwijderen van vlekken veroorzaakt door autodruppels en gemorste vloeistoffen.

Stap 1: Veeg of stofzuig om stof en los vuil te verwijderen

Om de paar maanden moet je je garagevloer vegen of stofzuigen. Dat is eigenlijk het enige onderhoud dat hij regelmatig nodig heeft.

Het kan zijn dat je in de winter echter vaker moet vegen, omdat zout op de banden van je auto en op je eigen voeten de garage binnen wordt gebracht door sneeuw en slecht weer.

Stap 2: Was de hele vloer met een heavy-duty reiniger en ontvetter

Het probleem met garagevloeren is dat er niet alleen normaal vuil en modder op komt, maar omdat we onze auto’s erop parkeren, krijgen ze ook allerlei soorten autovlekken.

Deze vlekken variëren van olie en vet, antivries, remvloeistof en transmissievloeistof om er maar een paar te noemen.

Of er nu enkele druppels liggen of een hele plek van vloeistof die onder je auto vandaan komt, het kan vrij snel een puinhoop veroorzaken.

Maak je eigen reiniger en ontvetter om deze vlekken aan te pakken.

NATUURLIJK SCHOONMAKEN – Huismiddeltje voor het verwijderen van olie- en vetvlekken op beton

Veel garagevloeren (maar niet alle) zijn gemaakt van beton, en die nemen gemakkelijk vet, olie en vlekken op. Om deze vlekken zelf te verwijderen, strooi je in de opgeruimde en stofvrije garagevloer afwasmiddelpoeder (in droge vorm) op de vlekken, ongeveer 45 minuten tot een uur laten intrekken.

Giet vervolgens een zeer kleine hoeveelheid kokend water op het gebied en maak een dunne pasta. Gebruik daarna een harde borstel om de reiniger in het bevlekte gebied te schrobben. Blijf schrobben totdat de vlek niet meer terugkomt. Waarschuwing; het kan veel kracht kosten.

Stap 3: Vloer spoelen

Spoel de vloer vervolgens grondig af.

Overweeg om de garagevloer te beschermen tegen toekomstige lekken en morsen

Als je eenmaal alle moeite hebt gedaan om een ​​schone garagevloer te hebben, wil je dat waarschijnlijk zo houden.

Er zijn veel opties die je kunt overwegen om je garagevloer te beschermen, waaronder coatings voor garagevloeren zoals epoxy en verf, evenals andere soorten beschermers en coatings.

Zorg ervoor dat wat je ook kiest, speciaal is ontworpen voor gebruik in de garage, omdat er rekening moet worden gehouden met de warmte die door je auto en de banden wordt afgegeven, evenals met het enorme gewicht van de auto die over het oppervlak rolt.

⌂ TIP 1 Accuzuurvlekken verwijderen

Dep het gemorste zuur snel weg en maak het bevlekte deel dan nat met koud water. Smeer er een papje van zuiveringszout en water op om het zuur te neutraliseren. Als het papje droog is, kun je het weg borstelen en de ondergrond daarna afnemen met een spons en water.

VLEKKEN VERWIJDEREN 100% NATUURLIJK

Bedoeld voor iedereen die groen wil huishouden en vlekken wil verwijderen zonder chemicaliën.

Deze handige mailserie biedt je daarom veilige, biologische en doeltreffende alternatieven voor de chemische schoonmaakmiddelen die gebruikt worden voor het schoonmaken in en rond het huis.

Goedkoper, gezonder en beter voor het milieu!

Met deze mailserie ontvang je mail met doeltreffende huishoudmiddeltjes en recepten zonder chemicaliën.

Deze mailserie is tijdelijk met 10 euro korting als pre-order te bestellen.

Er zijn nog tientallen mailseries met andere onderwerpen

Wil je ontdekken over welk onderwerp jij meer wilt weten, kijk dan hier.

Zoek het onderwerp eruit waarin jij het meest geïnteresseerd bent. Je leert iets nieuws voor 57 cent per week. Dat is 8 cent per dag!

Met pre-order korting betaal je maar 5 cent per dag!!

Tot morgen!