In deze challenge IN 7 DAGEN DE ZOMER PUINHOOP OPRUIMEN gaan we gedurende 7 dagen elke dag iets opruimen en elke dag een deel van je huis schoonmaken. Op die manier heb jij straks een frisse start voor het komende seizoen om geheel blanco weer in je routine te komen.

De dagen binnen deze challenge zijn als volgt ingedeeld:

► OPRUIMEN, een bepaald thema of een bepaalde ruimte

► SCHOONMAKEN, in een bepaalde ruimte of van bepaalde spullen

► TIPS, hoe je het beste bepaalde dingen kunt schoonmaken

► NATUURLIJK SCHOONMAKEN, recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen

We gaan dus niet alleen schoonmaken, maar eerst opruimen. Schoonmaken heeft namelijk geen zin in een rommelig huis. Deze challenge duurt 7 dagen en kan in je eigen tempo voltooien, met als resultaat: Een georganiseerd, schoon huis, klaar voor het nieuwe seizoen!

Lees hier alle dagen in deze challenge terug:

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6

OPRUIMEN dag 7

Buiten

Ten slotte maken de wisselende seizoenen het de perfecte tijd om buitenruimtes op te ruimen, zoals je terras of veranda.

Je kunt eenjarige planten en hangers verwijderen, de buitenruimtes opnieuw inrichten met herfstdecor en ook meubels of andere items opbergen die bij kouder weer moeten worden opgeborgen.

SCHOONMAKEN dag 7

Buiten

Maak tuinmeubilair schoon en berg het vervolgens op. Je schuur en garage zijn nu immers weer netjes en opgeruimd, en daar is ruimte.

○ Tuinslangen afkoppelen, oprollen en opbergen. Buitenkranen niet vergeten af te sluiten later in het jaar.

○ De buitenkant van je huis schoonmaken.

○ Controleren hoe goed alles nog in de verf zit en eventueel bijwerken.

○ Veeg alle terrassen en paden, en de oprit en ingang van je huis.

⌂ TIP 1 Grasvlekken in kleding

Week grasvlekken op textiel in witte azijn en was daarna in heet water. Dep de vlek met eucalyptusolie en was daarna zoals gebruikelijk.

Doe het op je eigen manier en in je eigen tijd

Ik hoop dat deze 7 dagen hebben geholpen om je zomer puinhoop op te ruimen. Gedurende deze 7 dagen heb ik tips gegeven wát je kunt opruimen en hoe, en wat je kunt schoonmaken en hoe je dat doet met zelfgemaakte reinigers.

Ik kan me voorstellen dat je niet alle tips kunt gebruiken en ik kan me ook voorstellen dat je niet voor alles tijd hebt, zeker niet in 1 week.

Het is daarom dan ook de bedoeling om je op weg te helpen en doordat de artikelen blijven staan op de website, kun je ze op elk moment raadplegen. Op die manier kun jij de zomer puinhoop opruimen en schoonmaken wanneer jou dat uitkomt.

Firma Huishouden helpt je graag

Om je bij het huishouden te helpen heeft Firma Huishouden al vele middelen ontwikkeld en ter beschikking gesteld.

Challenges

Zo zijn er nog andere challenges, waarin ik je uitdaag, zoals Orde in de Chaos; een efficiënt en gedegen plan voor de grote schoonmaak. De Administratie challenge; alle papier, administratie en financiën op orde. En de 5 dagen Schoonmaakmotivatie, waar actieplannen voorbij komen om een vliegende start te maken.

21 Dagen

Daarnaast hebben we nog de 21 dagen challenges, die, logischerwijs, 21 dagen duren.

Onderzocht is dat het mensen gemiddeld 21 dagen kost om een ​​nieuwe gewoonte aan te leren. Dat is dus een perfecte hoeveelheid tijd om iets nieuws in je leven te veranderen of te introduceren. Kies jouw uitdaging, doe het 21 dagen lang en je zult zien hoe de gewoonte elke dag een onderdeel van je levensstijl wordt.

De 21 dagen challenges zijn pdf’s die gratis te downloaden zijn en die je vervolgens kunt printen om op je prikbord te hangen, zodat je eraan herinnerd wordt.

Kies een 21 dagen challenge die bij je past!

Huishoudschema

Buiten de challenges, hebben we natuurlijk onze gratis huishoudschema’s, die je elke maand kunt downloaden.

Planner

De Planner van Firma Huishouden houdt al je taken overzichtelijk, zoals afspraken en het huishouden, maar ook maak je je eigen routine en zorg de planner dat je deze volgt. Je krijgt controle over je financiën door te budgetteren. Je plant je maaltijden in de planner en maakt aan de hand daarvan een boodschappenlijstje, zodat je niets vergeet maar je ook veel geld bespaart. En last but not least; je kunt doelen behalen met de planner!

START!

Wil je wat meer begeleiding in het huishouden en een routine kweken die bij jou past en waar jij mee kunt werken, dan is er START.

START is je wekelijkse dosis huishoudadvies per mail dat je stap voor stap door je huishouden loodst. Het laat je zien hoe je routines kunt creëren, gezondere gewoonten kunt creëren, een gebrek aan motivatie of een laag energieniveau kunt overwinnen en weer baas wordt over je eigen huis en weer een blij mens wordt.

Mailseries

Wil je meer weten over andere onderwerpen die met het huishouden te maken hebben, maar ook onderwerpen naast het huishouden, dan zijn er de mailseries.

De onderwerpen variëren van Opruimen tot Kruiden en van Beleven tot Selfmade; zelfgemaakte reinigingsmiddelen, vlekkenverwijderaars of recyclen op je eigen manier.

Hier vind je alle onderwerpen in de mailserie op een rij.

Huishoudshop

Tenslotte is er natuurlijk nog onze Huishoudshop die vol staat met ecologisch verantwoorde producten, want Firma Huishouden maakt ‘groen’ schoon.

Ons doel is om je duurzaam en effectief schoon te laten maken, zonder dat je daarbij het milieu schaadt.

Daarnaast biedt de Huishoudshop handige apparaten en tools om het huishouden wat makkelijker te maken, en veel hulpmiddelen, die ontworpen en geproduceerd zijn door onszelf en die je meteen kunt downloaden.

Wil je niks missen uit onze Huishoudshop? Abonneer je dan op onze Shop Toppers!