Lukt het inpakken van cadeautjes jou niet altijd? Dan heb je misschien iets aan deze video’s met tips voor DIY cadeauverpakkingen.

Ik kan bijna niet wachten om de kerstboom op te zetten. En vooral wanneer er dan langzamerhand allerlei cadeautjes onder komen te liggen. Dat maakt de boom compleet. Het mag van mij zo weken blijven liggen en staan.

Kerstochtend met cadeautjes onder de boom

Er is namelijk niets specialer dan op kerstochtend naar beneden komen en al die prachtig ingepakte cadeaus te zien liggen. Aan het inpakken van de cadeaus besteden we in huize Post altijd extra aandacht. We houden ervan om het mooi ingepakt te krijgen en daardoor ook van allerlei nieuwe ideeën.

Video’s met tips voor DIY cadeauverpakkingen

Gelukkig delen velen via social media, in dit geval TikTok, verschillende filmpjes voor het inpakken van de kerstcadeaus. Of het nu gaat om geheime technieken voor vreemd gevormde geschenken of het tonen van unieke gadgets die het proces gemakkelijker maken, deze tips wil jij ook weten. Daarom deel ik ze vandaag met je.

Tip 1: Rare vormen inpakken

In deze video laat Lindsay zien hoe je een rare vorm, zoals deze beer, prachtig ingepakt krijgt. In plaats van te proberen het papier om een ​​knuffeldier te vouwen, vouwt ze van het inpakpapier in een zakje. Met het lintje eraan heb je heel eenvoudig een knuffel in een zak.

♥ LEESTIP: 6 dingen om weg te doen na de kerst

Tip 2: Inpakken zonder plakband

De TikTok-pagina Make Life Simpler toonde een methode om papier te vouwen zonder plakband. Dit is superhandig voor als je even geen plakband bij de hand hebt, of er gewoon heel onhandig mee bent.

♥ SHOPTIP: 24 Vrolijke, warme Kerstkaarten

Tip 3: Strak ingepakt met ronde hoeken

Ook het netjes inpakken van een kokervormig cadeau kan veel mensen problemen bezorgen. Lennia toonde een truc om de uiteinden er mooi en netjes uit te laten zien. Nadat ze met de koker het papier op maat heeft gesneden, knipt ze de uiteinden in strookjes. Vervolgens drukt ze elk afzonderlijk strookje naar beneden zodat het papier strakker om het cadeau kan worden gewikkeld en het cadeau een mooie scherpe rand krijgt.

♥ LEESTIP: “Wat eten we met kerst?” Kerstdiner inspiratie en recepten

Tip 4: Inpakpapier te weinig

The Renegade Home deelde een tip voor mensen die moeite hebben met het afmeten van de juiste hoeveelheid papier voor een cadeau. Als het papier te klein blijkt te zijn, raadt ze aan het cadeau diagonaal te draaien. “Dit werkt altijd” zegt ze. Het kan je ook enorm helpen om minder papier te gebruiken.

Tip 5: Kleine cadeautjes inpakken

Lotte laat in deze video een aantal voorgaande technieken zien (in het Nederlands), maar ook een paar nieuwe manieren zien om cadeautjes in te pakken. Ze geeft ook tips voor hele kleine cadeautjes en laat zien hoe je jouw ingepakte cadeau net wat specialer en persoonlijker kunt maken.

Tip 6: Inpakken met insteek mogelijkheid

Er zijn natuurlijk oneindig veel video’s met ideeën en tips te vinden op het internet, maar hieronder deel ik er nog eentje waar je een leuk kaartje of een kerst struikje in kunt steken, om het nét even dat kleine beetje meer te geven.

♥ EXTRA TIP: Ideeën om kerst cadeauverpakkingen te decoreren

Hieronder volgen een paar extra tips om je cadeaus origineel te decoreren en te versieren.

  1. Gebruik dubbel inpakpapier, waaronder doorzichtige folie
  2. Gebruik krijtbord-inpakpapier en schrijf een leuke tekst op het cadeau
  3. Gebruik kerstgroen en kerstballetjes om te decoreren
  4. Gebruik Washi Tape in de mooiste kleuren en patronen
  5. Hang of plak iets lekkers aan of op je cadeaus
  6. Versier je inpakpapier zelf door te stempelen
  7. Versier je inpakpapier zelf door er sterretjes op te plakken
  8. Versier het cadeau met een grote kerstster
  9. Versier je cadeau met prachtige labels en eigen teksten
  10. Gebruik oude kranten of oude boeken om mee in te pakken

En hoe je al deze tips uitvoert lees je in het artikel van Christmaholic.

Heb jij nog leuke inpaktips?

Laat het ons weten in een reactie hieronder!