De temperatuur is gezakt en hiermee lijkt de zomer officieel voorbij. Nu de hemel weer met donkere wolken wordt gevuld en de bomen langzaam hun bladeren verliezen, is het de ideale tijd om je interieur klaar te maken voor de aankomende kortere en donkere dagen. Om het gezellig te houden is sfeerverlichting zeer welkom.

Wanneer het weer wat guurder wordt, komen we minder buiten en zien we dus ook minder daglicht. De juiste verlichting voor binnen is daarom essentieel. Toch kan deze verlichting vaak slimmer en vooral makkelijker. Met deze lampen en handige systemen is het gezellig thuiskomen deze winter.

Licht om U tegen te zeggen

Sfeerverlichting

Bij sfeervolle verlichting voor in huis denk je misschien niet direct aan railsystemen. Toch zijn deze niet te missen in een modern interieur. Denk bijvoorbeeld aan een URail lichtrailsysteem aan het plafond, waarmee je door het hele huis led-spots en hanglampen ophangt. Dit systeem is ideaal als je op zoek bent naar egale ruimteverlichting, accentverlichting voor wanden en schilderijen of op een gemakkelijke manier hanglampen boven het aanrecht in de keuken wilt hangen.

Het voordeel van dergelijke railverlichting is dat je zelf kunt bepalen hoeveel verlichting je wilt hebben hangen en welke kant het licht op gaat. Eentonig? Helemaal niet! Het URail railsysteem van Paulmann is verkrijgbaar in wit, matzwart of mat chroom en kan worden aangesloten aan 38 verschillende spots met verschillende stralingshoeken, 5 LED-panelen voor een gelijkmatige en brede basisverlichting en wel tien verschillende hanglampen. Hiermee kun je met het URail systeem dus eindeloos combineren.

LEESTIP: 15 Simpele tips om goedkoop de winter door te komen

Hanglampen boven het keukenblok of de eettafel

Sfeerverlichting

Als je een kamer binnenkomt in het donker wil je dat met één klik op de schakelaar de kamer volledig wordt verlicht. Hanglampen zijn daarom ideaal om een ruimte groots te verlichten, aangezien zij het licht van bovenaf over de kamer verspreiden.

Daarnaast zijn hanglampen vaak in hoogte verstelbaar, waardoor je kunt spelen met het effect en de sfeer. Hiermee zijn dit soort lampen ideaal voor plekken waar je sfeer wilt creëren door veel licht te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ruimte boven het keukenblok als je staat te koken of boven de eettafel voor het diner.

Hanglampen zijn makkelijk aan te sluiten op het Urail systeem en verkrijgbaar in allerlei stijlen, met of zonder kap. Hiermee vormen hanglampen de blikvanger in elke ruimte. Hanglampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

LEESTIP: Genieten en ontspannen tijdens een outdoorvakantie in de herfst

Natuurlijk Scandinavisch!

Sfeerverlichting

Ben jij fan van rust, eenvoud en functionaliteit in het interieur? De lampen uit de Neordic trend zijn geïnspireerd op Scandinavië en combineren modern design, actuele trendkleuren en natuurlijke materialen. Het gebruik van beton, marmer en echt hout uit duurzame bosbouw maken van elke lamp een eyecatcher. Ze geven het interieur een bijzondere charme.

LEESTIP: 25 Manieren om de herfst hygge te maken

Design in trendy zwart

Sfeerverlichting

Wie van een meer industriële, moderne look in huis houdt kiest voor lampen uit de Puric Pane collectie. De lampen uit de Puric Pane trend hebben een modern, subtiel design in trendy zwart. Met de flexibele plaatsing in een woonkamer, kantoor, gang of slaapkamer geven de dimbare lampen innovatieve lichteffecten. Combineer de nieuwste technieken met een fantastische look en creëer zo stralende highlights.

LEESTIP: 9 redenen voor je herfstmoeheid

Van spots tot sfeerverlichting voor grote ruimten

Sfeerverlichting

Om de woonkamer zo gezellig, maar ook zo functioneel mogelijk te verlichten, is het belangrijk om een combinatie te maken van diverse lampen met verschillende verlichtingseigenschappen.

Railsystemen zijn hier zeer geschikt voor, aangezien er makkelijk verschillende lampen aan kunnen worden gesloten. Hoe groter de stralingshoek van een lamp, hoe breder de ruimte wordt verlicht.

Spots met een extra brede stralingshoek, zoals de Circle, zorger ervoor dat een zo groot mogelijk oppervlak gelijkmatig wordt verlicht. Spots met een grote stralingshoek zijn hiermee ideaal voor het verlichten van bijvoorbeeld meubels, muren in woonkamers of keukenkasten.

Spots met een smalle stralingshoek, zoals de Zeus, zijn meer geschikt voor het uitlichten van belichten van een object of als je bepaalde accenten wilt creëren, denk bijvoorbeeld aan het uitlichten van een mooi schilderij.

Tot slot – en misschien minder bekend – kan er ook veel sfeerlicht worden gecreëerd met de hulp van LED-panelen. Het klinkt misschien in eerste instantie wat ongezellig, maar LED-panelen zoals de Loop geven juist een aangenaam diffuus licht, waarmee je een hoop sfeer de kamer in brengt.

Over Paulmann

Paulmann is een Duits familiebedrijf dat zich specialiseert in de productie en distributie van lampen en verlichtingssystemen, waarmee je eigen lichtideeën realiseert. Paulmann heeft een breed aanbod in binnen- en (solar)buitenverlichting en het bekendste product is het URail lichtrailsysteem, waarmee je door het hele huis LED-spots en hanglampen kunt ophangen.

Het biedt de unieke mogelijkheid om hele kamers te verlichten via slechts één stroomaansluiting aan het plafond. Dit soort systemen zijn al langer geliefd bij licht- en interieurontwerpers.

Voor de verlichtingsoplossingen voor in huis en in de tuin wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technologie. De eenvoudige montage, moderne technologie, kwalitatieve materialen en prachtige look van de producten zorgen ervoor dat je optimaal plezier hebt van de verlichting in en rondom het huis. Met meer dan 300 nieuwe producten per jaar zorgt Paulmann voor een altijd up-to-date productassortiment.

Dit artikel bevat gesponsorde links