Een aantal dagen terug liet ik een prachtige, doch gesloten gift box zien via Instagram, met de vraag of je een idee had wat er in kon zitten. Vandaag onthul ik het antwoord.
Uit die prachtige doos ontpopte zich een Limited Edition van de SodaStream Gold. Ik kan nu eindelijk dit praktisch en duurzaam alternatief voor frisdrank uitproberen.

Duurzaam alternatief voor frisdrank - Duurzaam alternatief voor frisdrank
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Doordat wij allen geen liefhebbers zijn van frisdrank (suikerwater met bubbels) heb ik het zelden thuis. Het komt daarom regelmatig voor dat ik voor gasten niets thuis heb. Ik red het meestal doordat veel vrienden solidair water met mij mee drinken, maar gastvrij is het niet natuurlijk.

Aperitief voor iedereen tijdens de feestdagen

Deze SodaStream brengt daar nu verandering in. Het is een bruiswaterapparaat waarmee je niet alleen (zoals het woord al zegt) bruiswater maakt, maar je kunt er ook een smaakje aan toevoegen.

Naast een bruiswatertje of een glas fris, kun je er ook cocktails mee maken, met of zonder alcohol. En met de feestdagen in aantocht; hoe chic is het om een cocktail als aperitiefje te serveren, waar ook de kinderen aan mee kunnen doen!

De duurzame reden

De werkelijke reden waarom ik “ja” gezegd heb op het toesturen van deze limited edition is, dat het plastic flessen overbodig maakt. Niet alleen het gesjouw van en terug naar de winkel, maar ook het ‘groene’ aspect. Wanneer meer mensen zelf hun frisdrank maken in de bijbehorende flessen, én dus de flessen steeds hergebruiken, hoeft er geen nieuwe aanvoer plastic flessen gemaakt te worden.

Beter voor ons milieu!

Dit mooie, milieuvriendelijke, praktische en originele cadeau is een aanvulling op jouw feestdagen, toch?

Duurzaam alternatief voor frisdrank - Duurzaam alternatief voor frisdrank

Earth Friendly Chic

De SodaStream vereist speciale flessen om te gebruiken samen met de machine. Het startpakket wordt geleverd met een fles van 1 liter en je kunt er uiteraard meerdere bijkopen. Je kunt, in het kader van (plastic) besparen en recyclen, ook frisdrankflessen vullen en de bijgeleverde fles alleen gebruiken voor het maken van je frisdrank.
Het gebruik van de SodaStream is eenvoudig: vul de fles met water tot aan de lijn op de fles. Bevestig de fles aan de machine en druk op de knop bovenop het toestel. De bubbels schieten in het water en er is een klein geluidje dat aangeeft dat je frisdrank klaar is.

SodaStream maakt gebruik van speciale CO2-gasflessen die gemakkelijk aan de achterkant van het apparaat kunnen worden bevestigd. Eén cilinder CO2 moet ongeveer 60 liter meegaan. Eenmaal leeg, kunnen deze worden teruggebracht naar de winkel en worden ingewisseld voor de helft van de prijs van een nieuwe. Nog een geweldige manier waarop ze ‘groen’ bezig zijn.

Duurzaam alternatief voor frisdrank - Duurzaam alternatief voor frisdrank
Duurzaam alternatief voor frisdrank - Duurzaam alternatief voor frisdrank
Duurzaam alternatief voor frisdrank - Duurzaam alternatief voor frisdrank

Kwestie van smaak

SodaStream heeft veel verschillende siropen met vrijwel alle gangbare smaken, zoals cola, icetea, kersen en sinaasappel. Er zijn zelfs suikervrije varianten verkrijgbaar.

Zodra het water in de fles bruist, voeg je de siroop toe. Je kunt dit afmeten met behulp van de dop. Er zijn lijnen aan de binnenkant van de dop voor metingen van een halve en een hele liter.

Kantel de waterfles en giet de siroop erin. De handleiding zegt dat de fles moet worden gekanteld om te voorkomen dat ‘ie ‘overbruist’. En als ervaringsdeskundige raad ik je aan het ook te doen … mijn hele aanrecht stond blank!

Doe het deksel op de fles en draai de fles voorzichtig een paar keer rond om de siroop met het water te mengen en dat is alles.

Het belangrijkste is natuurlijk de smaak: Hoe smaakt het?
Heel goed eigenlijk. Iedereen kan zelf bepalen hoeveel koolzuur ze in hun drankje willen en de smaaksiropen die wij hebben geprobeerd zijn allemaal behoorlijk goed. Ik heb alleen de cassis (kersen) geprobeerd en die was erg lekker.

♥ LEESTIP: Leven zonder afval uit de keuken

En dan de prijs

De kosten om zelf je frisdrank te maken zijn ongeveer hetzelfde als wanneer je een fles in de supermarkt koopt. Tenminste als je de aanschaf van SodaStream meerekent.

Het is echt niet duurder!

Natuurlijk verkopen supermarkten altijd frisdrank wat goedkoper is dan dit. Maar over het algemeen is het gebruik van de SodaStream niet duurder. Bovendien vermindert het de verspilling, is het praktischer en ben je duurzaam bezig.

♥ LEESTIP: Leven zonder plastic, 11 praktische tips

Zoek je een praktisch en duurzaam alternatief voor frisdrank of een milieuvriendelijk cadeau voor de feestdagen?

Uit onderzoek blijkt dat de kerstcadeau’s dit jaar moeten voldoen aan twee eisen: ze moeten milieuvriendelijk en praktisch zijn.

Speciaal voor de feestdagen kondigt SodaStream de lancering aan van de Limited ‘Gold Edition’, een glamourous uitvoering van het vertrouwde bruiswatertoestel. De stijlvolle witte Spirit en de bijhorende hervulbare fles zijn vanaf oktober tijdelijk beschikbaar met gouden of rosé gouden kleuraccenten. Kijk hier voor meer informatie.

Dit artikel is gesponsord door SodaStream