Duurzaam alternatief voor frisdrank

Duurzaam alternatief voor frisdrank

Een aantal dagen terug liet ik een prachtige, doch gesloten gift box zien via Instagram, met de vraag of je een idee had wat er in kon zitten. Vandaag onthul ik het antwoord.
Uit die prachtige doos ontpopte zich een Limited Edition van de SodaStream Gold. Ik kan nu eindelijk dit praktisch en duurzaam alternatief voor frisdrank uitproberen.

Doordat wij allen geen liefhebbers zijn van frisdrank (suikerwater met bubbels) heb ik het zelden thuis. Het komt daarom regelmatig voor dat ik voor gasten niets thuis heb. Ik red het meestal doordat veel vrienden solidair water met mij mee drinken, maar gastvrij is het niet natuurlijk.

Aperitief voor iedereen tijdens de feestdagen

Deze SodaStream brengt daar nu verandering in. Het is een bruiswaterapparaat waarmee je niet alleen (zoals het woord al zegt) bruiswater maakt, maar je kunt er ook een smaakje aan toevoegen.

Naast een bruiswatertje of een glas fris, kun je er ook cocktails mee maken, met of zonder alcohol. En met de feestdagen in aantocht; hoe chic is het om een cocktail als aperitiefje te serveren, waar ook de kinderen aan mee kunnen doen!

Duurzaam alternatief voor frisdrank
Later teruglezen? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.

De duurzame reden

De werkelijke reden waarom ik “ja” gezegd heb op het toesturen van deze limited edition is, dat het plastic flessen overbodig maakt. Niet alleen het gesjouw van en terug naar de winkel, maar ook het ‘groene’ aspect. Wanneer meer mensen zelf hun frisdrank maken in de bijbehorende flessen, én dus de flessen steeds hergebruiken, hoeft er geen nieuwe aanvoer plastic flessen gemaakt te worden.

Beter voor ons milieu!

Dit mooie, milieuvriendelijke, praktische en originele cadeau is een aanvulling op jouw feestdagen, toch?

Earth Friendly Chic

De SodaStream vereist speciale flessen om te gebruiken samen met de machine. Het startpakket wordt geleverd met een fles van 1 liter en je kunt er uiteraard meerdere bijkopen. Je kunt, in het kader van (plastic) besparen en recyclen, ook frisdrankflessen vullen en de bijgeleverde fles alleen gebruiken voor het maken van je frisdrank.
Het gebruik van de SodaStream is eenvoudig: vul de fles met water tot aan de lijn op de fles. Bevestig de fles aan de machine en druk op de knop bovenop het toestel. De bubbels schieten in het water en er is een klein geluidje dat aangeeft dat je frisdrank klaar is.

SodaStream maakt gebruik van speciale CO2-gasflessen die gemakkelijk aan de achterkant van het apparaat kunnen worden bevestigd. Eén cilinder CO2 moet ongeveer 60 liter meegaan. Eenmaal leeg, kunnen deze worden teruggebracht naar de winkel en worden ingewisseld voor de helft van de prijs van een nieuwe. Nog een geweldige manier waarop ze ‘groen’ bezig zijn.

Kwestie van smaak

SodaStream heeft veel verschillende siropen met vrijwel alle gangbare smaken, zoals cola, icetea, kersen en sinaasappel. Er zijn zelfs suikervrije varianten verkrijgbaar.

Zodra het water in de fles bruist, voeg je de siroop toe. Je kunt dit afmeten met behulp van de dop. Er zijn lijnen aan de binnenkant van de dop voor metingen van een halve en een hele liter.

Kantel de waterfles en giet de siroop erin. De handleiding zegt dat de fles moet worden gekanteld om te voorkomen dat ‘ie ‘overbruist’. En als ervaringsdeskundige raad ik je aan het ook te doen … mijn hele aanrecht stond blank!

Doe het deksel op de fles en draai de fles voorzichtig een paar keer rond om de siroop met het water te mengen en dat is alles.

Het belangrijkste is natuurlijk de smaak: Hoe smaakt het?
Heel goed eigenlijk. Iedereen kan zelf bepalen hoeveel koolzuur ze in hun drankje willen en de smaaksiropen die wij hebben geprobeerd zijn allemaal behoorlijk goed. Ik heb alleen de cassis (kersen) geprobeerd en die was erg lekker.

En dan de prijs

De kosten om zelf je frisdrank te maken zijn ongeveer hetzelfde als wanneer je een fles in de supermarkt koopt. Tenminste als je de aanschaf van SodaStream meerekent.

Het is echt niet duurder!

Natuurlijk verkopen supermarkten altijd frisdrank wat goedkoper is dan dit. Maar over het algemeen is het gebruik van de SodaStream niet duurder. Bovendien vermindert het de verspilling, is het praktischer en ben je duurzaam bezig.

[icon_box style=”fw-iconbox-2″ icon=”fa fa-arrow-circle-down” title=”LEESTIP” content=”” __fw_editor_shortcodes_id=”1defcb89958867f96c30e2d5816e5404″ _fw_coder=”aggressive”][/icon_box]

Leven zonder plastic, 11 praktische tips

Leven zonder afval uit de keuken

Zoek je een praktisch en duurzaam alternatief voor frisdrank of een milieuvriendelijk cadeau voor de feestdagen?

Uit onderzoek blijkt dat de kerstcadeau’s dit jaar moeten voldoen aan twee eisen: ze moeten milieuvriendelijk en praktisch zijn.

Speciaal voor de feestdagen kondigt SodaStream de lancering aan van de Limited ‘Gold Edition’, een glamourous uitvoering van het vertrouwde bruiswatertoestel. De stijlvolle witte Spirit en de bijhorende hervulbare fles zijn vanaf oktober tijdelijk beschikbaar met gouden of rosé gouden kleuraccenten. Kijk hier voor meer informatie.

Related Articles

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

Huishoudelijke taken verdelen binnen het gezin

Er is absoluut niets mis met de traditionele verdeling van de huishoudtaken, waarbij de man fulltime buitenshuis werkt en de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt. Maar de tijden zijn veranderd en ook de meeste vrouwen werken nu buitenshuis, terwijl ze nog steeds alle huishoudtaken op zich nemen. En dat geeft wrijving. Het is dus tijd om hier iets aan te doen: Huishoudelijke taken verdelen binnen jouw gezin!

Leven zonder plastic, 11 praktische tips

Leven zonder plastic, kan dat? Op het eerste gezicht lijkt het verwijderen van plastic uit je dagelijks leven een grote verandering. Maar met een beetje planning en voorbereiding kan iedereen het.
Tegenwoordig houdt plastic voedsel vers, het zit in elektrische apparaten, in kleding en cosmetica. De plastics en kunststoffen schaden ons milieu en onze gezondheid.
Vroeger werd er nauwelijks plastic gebruikt en leefden mensen er vrijwel zonder. Door een paar oude en nieuwe trucs van toen en nu toe te passen, kan iedereen zijn dagelijkse leven een stuk duurzamer maken.

Responses

  1. Wij hebben de sodastream al jaren in gebruik en zijn er superblij mee. Alleen gebruiken wij geen siropen van het merk en maken dan een hele fles fris, wij gebruiken hele gewone ranja per glas met bubbels. Heerlijk en iedereen kan het zo zoet maken als ze zelf willen.

Reacties zijn gesloten.