Chefwaardig of best aardig? Hoe je ook kookt, het gaat erom dat het met liefde gemaakt wordt. Dat betekent ook: energie- en voedselverspilling in de keuken minimaliseren. Kortom; duurzaam koken. Met deze tools en tips is dat deze winter een ‘piece of cake’.

De BergHOFF producten zorgen ervoor dat ingrediënten de beste bereiding krijgen en in stijl geserveerd worden. Bewaar restjes in de handige opbergbakjes, want wie wat bewaart heeft wat.

De doggy bag anno 2022

Duurzaam koken

Deze veelzijdige kommen uit de LEO-collectie kunnen gebruikt worden om restjes te bewaren, mee te nemen en te serveren. Het siliconen deksel heeft een ingebouwde luchtopening voor gebruik in de magnetron en een transparant midden, waardoor je precies kan zien wat er in elke kom zit. Vaatwasmachine-, magnetron- en vriezerbestendig. 100% BPA-vrij, plastic.

LEESTIP: Duurzaam leven; wat betekent dat?

De vergeten groente

Duurzaam koken

Wist je dat het groen van een bos worteltjes, ook wel wortelloof genoemd, ook heerlijk is? Zonde om weg te gooien en in een handomdraai fijn gesneden met deze kruidensnijder. Je kan er zelfs soep en pesto van maken of het in een schotel verwerken. Dankzij de rondingen van deze maanvormige kruidensnijder en het bijhorende plankje snijd je groen ne kruiden gemakkelijk fijn. Heb je een beetje rozemarijn of tijm nodig? Steek de takjes gewoon in een van de vier gaatjes, trek ze erdoor en hak de gevallen kruiden op het snijplankje.

LEESTIP: 10 Tips: Bewust winkelen en duurzaam consumeren

Voor cake on the go

Duurzaam koken

Een chocoladecake, bananenmuffins of een krokante pizza:  je kan heel wat heerlijks tevoorschijn toveren met deze GEM koolstofstalen bakvorm. Dankzij het lichtgewicht koolstofstaal, een hoogwaardige anti-kleeflaag en de rasterlijnen behoren misbaksels tot het verleden. Wil je jouw creaties bewaren en/of meenemen? Geen probleem, alles blijft vers dankzij het deksel dat ook nog eens inklapbare handvaten heeft.

LEESTIP: 5 Tips om de balans te vinden tussen betaalbaar en duurzaam koken

Functioneel en mooi

Duurzaam koken

Lekker sappig vlees of een zachte groenteschotel? Bespaar 2 tot 3 keer zoveel energie door de (juiste) deksel op de pan te gebruiken. Het voordeel van deze ovalen gietijzeren kookpot met deksel is dat hij ook mooi op tafel staat, waardoor het eten langer warm blijft en je afwas bespaart. Dankzij de minimalistische zwarte buitenkant geeft deze kookpot meteen een elegante toets aan je eettafel. Het brede handvat verzekert een veilige grip, zelfs wanneer je ovenwanten draagt of pannenlappen gebruikt.

Duurzaam koken

Dit artikel bevat gesponsorde links