More Than Hip lanceert hippe duurzame sjaals van bamboe

Lifestylemerk MoreThanHip wil de wereld een klein beetje mooier maken. Het merk laat producten eerlijk produceren, zoveel mogelijk met gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Dat levert unieke producten op, zoals de stijlvolle nieuwe collectie bamboe sjaals. Deze zijn niet alleen zacht en warm, maar ook mooi én duurzaam.
duurzame sjaals van bamboo

In dit artikel lees je ...

Lekker warm en duurzaam, dat willen we allemaal deze winter, toch?

Lifestylemerk MoreThanHip wil de wereld een klein beetje mooier maken. Het merk laat producten eerlijk produceren, zoveel mogelijk met gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Dat levert unieke producten op, zoals de stijlvolle nieuwe collectie bamboe sjaals. Deze zijn niet alleen zacht en warm, maar ook mooi én duurzaam.

Wat is bamboe?

Bamboe is een oersterk en snelgroeiende grassoort. Het is afbreekbaar, absorbeert broeikasgassen en produceert veel zuurstof. Hierdoor wordt bamboe steeds vaker gebruikt als basis voor uiteenlopende producten. Het wordt vaak vergeleken met katoen en dat is niet zo vreemd, want door een speciaal proces worden bamboedeeltjes verwerkt tot bamboeviscose. Deze textielsoort kom je vaak tegen in shirts, ondergoed en sokken. 

Bamboe voelt superzacht aan en is prettig voor de (allergie) gevoelige huid. Het is het antistatisch, hypoallergeen en blijft langer schoon en fris ruiken. Bamboe heeft zelfs thermo-eigenschappen, waardoor het lekker warm is in de winter. 

Niet zo gek dus dat MoreThanHip ervoor kiest om bamboe – ook wel ‘vegan cashmere’ genoemd – te gebruiken voor deze collectie bamboe sjaals. Ze passen dan ook uitstekend in een duurzame of veganistische levensstijl.

More Than Hip lanceert hippe duurzame sjaals van bamboe - duurzame sjaals

Collectie bamboe sjaals

Omdat niet alleen wij gek zijn op bamboe maar ook de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark, heeft MoreThanHip besloten de sjaals te vernoemen naar deze moeder en haar kind (WuWen en FanXing). 

De WuWen sjaal is heerlijk groot en breed (60 x 200 cm) en de FanXing sjaal is iets smaller (30 x 200 cm). De sjaals zijn verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties: groen/mint, zwart/grijs, taupe/crème en jeansblauw/lichtblauw. 

Door het dragen van de sjaals kies je niet alleen voor een zachte stof met luxe uitstraling, maar maak je ook de wereld een klein beetje mooier. Daarnaast is bamboe enorm sterk, waardoor de sjaal mooi blijft en een lange levensduur heeft.

Over MoreThanHip

Alle producten van MoreThanHip worden eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Eigenaren Kees en Ingrid Meijer stellen hoge eisen aan de wijze waarop de artikelen worden gemaakt. 

Niet alleen eerlijke handel vinden zij belangrijk, maar ook ambachtelijk handwerk en het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Dit levert unieke producten op, waarvan er vaak geen twee exact hetzelfde zijn. 

“Ons doel is om iedereen blij te maken: van de maker in een ontwikkelingsland, tot de gebruiker in Nederland.” 

Ingrid
Bron: Perswereld

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - duurzame sjaals

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - duurzame sjaals

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - duurzame sjaals

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!