Lekker warm en duurzaam, dat willen we allemaal deze winter, toch?

Lifestylemerk MoreThanHip wil de wereld een klein beetje mooier maken. Het merk laat producten eerlijk produceren, zoveel mogelijk met gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Dat levert unieke producten op, zoals de stijlvolle nieuwe collectie bamboe sjaals. Deze zijn niet alleen zacht en warm, maar ook mooi én duurzaam.

Wat is bamboe?

Bamboe is een oersterk en snelgroeiende grassoort. Het is afbreekbaar, absorbeert broeikasgassen en produceert veel zuurstof. Hierdoor wordt bamboe steeds vaker gebruikt als basis voor uiteenlopende producten. Het wordt vaak vergeleken met katoen en dat is niet zo vreemd, want door een speciaal proces worden bamboedeeltjes verwerkt tot bamboeviscose. Deze textielsoort kom je vaak tegen in shirts, ondergoed en sokken. 

Bamboe voelt superzacht aan en is prettig voor de (allergie) gevoelige huid. Het is het antistatisch, hypoallergeen en blijft langer schoon en fris ruiken. Bamboe heeft zelfs thermo-eigenschappen, waardoor het lekker warm is in de winter. 

Niet zo gek dus dat MoreThanHip ervoor kiest om bamboe – ook wel ‘vegan cashmere’ genoemd – te gebruiken voor deze collectie bamboe sjaals. Ze passen dan ook uitstekend in een duurzame of veganistische levensstijl.

Collectie bamboe sjaals

Omdat niet alleen wij gek zijn op bamboe maar ook de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark, heeft MoreThanHip besloten de sjaals te vernoemen naar deze moeder en haar kind (WuWen en FanXing). 

De WuWen sjaal is heerlijk groot en breed (60 x 200 cm) en de FanXing sjaal is iets smaller (30 x 200 cm). De sjaals zijn verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties: groen/mint, zwart/grijs, taupe/crème en jeansblauw/lichtblauw. 

Door het dragen van de sjaals kies je niet alleen voor een zachte stof met luxe uitstraling, maar maak je ook de wereld een klein beetje mooier. Daarnaast is bamboe enorm sterk, waardoor de sjaal mooi blijft en een lange levensduur heeft.

Over MoreThanHip

Alle producten van MoreThanHip worden eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Eigenaren Kees en Ingrid Meijer stellen hoge eisen aan de wijze waarop de artikelen worden gemaakt. 

Niet alleen eerlijke handel vinden zij belangrijk, maar ook ambachtelijk handwerk en het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Dit levert unieke producten op, waarvan er vaak geen twee exact hetzelfde zijn. 

“Ons doel is om iedereen blij te maken: van de maker in een ontwikkelingsland, tot de gebruiker in Nederland.” 

Ingrid
Bron: Perswereld