NIEUW: Printables: Werk jezelf werkloos -

NIEUW: Printables: Werk jezelf werkloos

Als thuiswerkende moeder van vier weet ik hoe het af en toe worstelen is om je hoofd boven water te houden in een druk huishouden. Maar het betrekken van alle gezinsleden, inclusief de kinderen, hoe jong ook, in het huishouden, heeft mij enorm geholpen.

Een aantal jaren geleden heb ik een aantal huishoudtaken stap-voor-stap op papier gezet voor mijn kinderen. Hier hebben ze nog alle dagen profijt van.

Als volwassene is het makkelijk om te vergeten dat onze kinderen intuïtief niet weten hoe ze eigen kamer schoon en netjes moeten houden, laat staan als ze deel uit gaan maken van het gehele huishouden.

In de jongste jaren liet ik ze spelenderwijs meedoen met mijn huishoudtaken. Oók als ik het daarna zelf nog eens over moest doen. Ik hield mezelf altijd voor dat ik, én zijzelf, er later alle voordeel uit zouden halen.

Maar ik merkte in latere jaren, toen de échte huishoudklussen hun verantwoording werden, dat hun frustratie toenam op het moment dat ze niet wisten ‘hoe’!

Op dat moment ging er een lampje bij me branden: Waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht? Want persoonlijk doe ik alles met checklists en gedetailleerde instructies. Waarom stelde ik die niet samen voor mijn eigen kinderen?

Toen ik destijds de printables heb gemaakt, waren mijn kinderen tieners. En ik heb ze nu gemaakt voor jouw kinderen, of misschien kleinkinderen.

Verwacht niet dat ze ineens álles in het huishouden alleen kunnen, maar met wat consequente, bewuste training, kun je ze voorbereiden op hun toekomst, om te zorgen dat ze weten hoe het werkt op het moment dat ze op een dag het ouderlijk huis verlaten.

Download de checklists, vul alle stappen in aan de hand van het voorbeeld en werk ze samen af. Demonstreer en instrueer je kinderen aan de hand van de lijsten.

Als je huishoudschema bijvoorbeeld zegt ‘vloer dweilen’ zal je dit eerst aan je kind moeten demonstreren en uitleggen. Na verloop van tijd weten ze hoe het moet en hoef jij er nooit meer achteraan.

In mijn 25 jaar moederschap heb ik geleerd dat gewoon ‘je kamer opruimen’ niet genoeg is. Het overweldigt een kind. Ze hebben ons nodig om dingen op te splitsen met stapsgewijze instructies.

Ik hoop dat deze checklists precies dat zullen doen, wat ze voor mijn kinderen hebben gedaan en nog steeds doen, en het giswerk wegnemen om jouw kinderen te leren hóe ze moeten schoonmaken

The event is finished.

Datum

05 - 19 okt 2021
Expired!

Tijd

All Day
Categorie

Next Event

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *