BLIK OP FEBRUARI 2020 & terugblik januari

Huishoudschema Firma Huishouden
BLIKKEN: VooruitBLIK op de komende maand, inclusief nieuw huishoudschema.
Klik in het menu op ‘Blikken’ om ze allemaal te lezen

Wat heeft januari ons gebracht en waar verheugen we ons op in februari 2020. Het zijn best saaie maanden: “Er is weinig te doen.” Om het tegendeel te bewijzen en om je wat op te vrolijken, heb ik allerlei tips en weetjes bij elkaar gezocht. Dus zoek maar uit; waar wil je heen of wat wil je doen?

JANUARI

Wat was er te doen

Het thema in de eerste maand van 2020 was ‘Financiën’. Aansluitend hield ik halverwege de maand een challenge om je privé administratie op orde te krijgen.
Doordat er veel vraag naar bleef, na beëindiging van de challenge, staat hij nu standaard in de menubalk op de website, samen met de Orde in de Chaos challenge: Ik daag je uit!

Heb je dus een e-mail gemist van de Administratie Challenge? Schrijf je dan opnieuw in en je ontvangt ze alsnog.

Wat was er te lezen


FEBRUARI

Wat te doen

Breien!

We weten dat een zelfgemaakte trui lang meegaat en je warm houdt. Maar studies tonen aan, dat het zelfs al een positief effect op onze gezondheid heeft voordat het klaar is. Breien en haken verbeteren het geheugen, kalmeren ons en zorgen voor een goed humeur.

Valentijnsdag!

Een liefdesbrief is het mooiste geschenk dat je je partner kunt geven voor Valentijnsdag op 14 februari. Het is zoveel leuker dan een duur cadeau, omdat het een geschenk vanuit het hart is. Niets is persoonlijker, niets is gevoeliger.

Om de juiste woorden te vinden, keer je terug naar het moment, dat je naast elkaar zat en je vlinders in je buik had. Houd dit gevoel vast en gebruik het om je brief te schrijven.
Ben jij geen literair talent? Maak je geen zorgen. De brief moet vooral één ding zijn: echt! Het motto is niet perfect, maar authentiek.

Natuurlijk kun je op internet inspiratie opdoen als je niets kunt bedenken, maar je moet je eigen taal gebruiken, het je eigen maken. Je partner merkt snel wanneer Google tegen hem ‘praat’.

Probeer gewoon woorden te vinden die je partner vertellen: je bent en blijft mijn Valentijn, ook op de resterende 364 dagen van het jaar!

Wat te drinken

Echt winter hebben we tot dusver nog niet gehad, maar je weet niet wat februari ons nog brengt. De meeste Elfstedentochten werden verreden in deze maand. Om op te warmen als de thermometer beneden het vriespunt komt, is hier een ‘heet’ punch-recept van Jamie Oliver. Zorg dat je thuis bent of houdt er rekening mee dat je niet meer kan rijden nadien.

* Verwarm langzaam 100 ml Chai thee, 50 ml cognac en een theelepel honing in een pan. Zet het fornuis uit en laat het een minuut trekken. Vul een grote mok met de punch en geniet ervan.

Wat te lezen

All in

Het verhaal dat je in de ware liefde laat geloven. Perfect boek dat past bij de naderende Valentijnsdag. Deze ongekende lovestory vol humor en romantisch lef, laat je smelten van geluk. All in is al verschenen in januari 2020 en dus al te koop.

Labyrint- De verhalen

Als je niet van het zoete en lieve houdt, dan is er altijd nog Esther Verhoef. Zij weet op meesterlijke wijze de lezer met weinig woorden te raken: spanning van het hoogste niveau. Deze bundel laat je alle hoeken van het thrillergenre zien. Labyrint, de verhalen is nog niet verschenen, maar je kunt het alvast reserveren. Het boek komt uit op 4 februari 2020.

Wat te kijken

Netflix

To All The Boys: P.S. I Still Love You

To All The Boys I’ve Loved Before was een daverend succes en op 12 februari komt eindelijk het vervolg op Netflix!
In To All The Boys: P.S. I Still Love You is Lara Jean gelukkiger dan ooit met Peter Kavinsky. Alle problemen met de liefdesbrieven die ze naar haar oude crushes stuurde zijn voorbij. Hahaha nee natuurlijk niet! Plotseling staat ex-crush John op de stoep met haar brief en begint ze toch te twijfelen aan haar relatie. Kiest ze voor Peter of toch voor John? 12 februari komen we erachter.

I Now Pronounce You Chuck and Larry

Adam Sandler en Kevin James stappen in het huwelijksbootje in I Now Pronounce You Chuck and Larry. Niet omdat ze verliefd zijn op elkaar, maar omdat het leuke belastingvoordeeltjes oplevert! Controleurs van de overheid vertrouwen het echter niet helemaal. Deze extreem droge komedie staat 14 februari op Netflix.

Tips en weetjes

We zijn gelukkig!

Steeds meer mensen beweren dat. In een enquête voor de ‘Happiness Atlas 2019’ gaven de ondervraagden een 7,14 punten op een schaal van nul tot tien, op de vraag hoe tevreden ze zijn. Dat is iets meer dan in de afgelopen jaren. Er is dus nog een beetje ruimte voor verbetering en daarom hier een aantal tips!

  • Doe iets goeds voor anderen
  • Bel een vriend(in) met wie je al lang niet meer hebt getelefoneerd
  • Blader door het babyalbum van je kinderen
  • Wandel door het bos met je kleinkinderen en ontdek de natuur
  • Kus je partner hartstochtelijk (niet alleen op Valentijnsdag)
  • Zing mee met een vrolijk lied (voor de wat verlegen mensen: neuriën is ook goed)
  • Ga gewoon vijf minuten zitten, adem diep in en adem uit en concentreer je erop.

38 Seconden!

Zolang duurt het gemiddeld, totdat gasten zich een mening vormen over je huis. Wat hen meteen opvalt:
Of het er vreemd ruikt, of de ramen zijn schoongemaakt en of er is gestofzuigd.

Bron: Inveka UK

Wat is er nieuw!

Korting!

Iedereen houdt wel van een koopje, toch? Het internet staat boordevol kortingscodes, aanbiedingen en leuke deals. Ik verzamel ze sinds kort voor je.

Ben je van plan iets online te gaan kopen, check dan eerst de Korting! pagina, om te zien of er een leuke deal of korting voor je bij zit.

Het thema in februari 2020

Elke maand behandel ik een ander thema, een ander onderwerp dat in een gemiddeld huishouden voorbij komt. In februari 2020 is dit:

OPRUIMEN

Alle aspecten van het opruimen komen aan bod. Dus ben jij er niet zo’n ster in, houd dan Firma Huishouden de komende maand goed in de gaten 😉

Huishoudschema februari 2020

Uiteraard is er ook deze maand weer een nieuw én gratis huishoudschema.

Dagelijkse reminders voor de huishoudtaken die op het schema vermeld staan, krijg je via de Facebookgroep van Firma Huishouden.

Ben je nog geen lid?
Vraag dan je lidmaatschap aan. Het is gratis, het enige wat je ervoor moet doen is een drietal vragen beantwoorden.

Huishoudschema Firma Huishouden

Downloaden via de winkel

Downloaden via de Downloadbieb

Related Articles

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

Huishoudelijke taken verdelen binnen het gezin

Er is absoluut niets mis met de traditionele verdeling van de huishoudtaken, waarbij de man fulltime buitenshuis werkt en de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt. Maar de tijden zijn veranderd en ook de meeste vrouwen werken nu buitenshuis, terwijl ze nog steeds alle huishoudtaken op zich nemen. En dat geeft wrijving. Het is dus tijd om hier iets aan te doen: Huishoudelijke taken verdelen binnen jouw gezin!