De garage overzichtelijk opruimen heeft als voordeel dat je meteen weet waar alles staat én wat je allemaal bezit.

Het mooie weer is gekomen en de schuur of garage kan zo langzamerhand wel een opruimbeurt gebruiken. Je kunt er huizenhoog tegenop zien om die bende op te ruimen, maar het geeft zo’n heerlijk voldaan gevoel als het klaar is. Na een winter aanrommelen is dit bij uitstek het perfecte tijdstip om die schuur eens leeg te halen en op te ruimen. Laat mij je uitleggen hoe je de schuur of garage in een dag overzichtelijk opruimt.

Zorg dat je overzicht krijgt

Om te zorgen dat je straks genoeg ruimte hebt in je schuur of garage is het van belang dat er niets meer op de vloer staat. En om daarna alle spullen terug te kunnen vinden is het handig om een systeem te hebben in je reorganisatie. Hieronder noem ik een aantal handige hulpmiddelen waarmee je kunt zorgen dat alle spullen netjes opgeruimd zijn.

Hulpmiddelen om georganiseerd op te ruimen

De garage overzichtelijk opruimen met kasten etc.

Gebruik kasten, rekken en planken waarin je genoeg plaats hebt zodat er straks niets meer op de vloer hoeft te staan. Er zijn voldoende varianten voor allerlei gebruiksdoeleinden.

Garage overzichtelijk opruimen in een dag - Garage overzichtelijk opruimen

Opbergrekken voor de zware spullen als kratten, flessen, e.d. Maar ook ideaal om als sorteerder te gebruiken bij het opruimen. Je kunt er kleding in sorteren, speelgoed, spullen die gedoneerd kunnen worden, etc.

Garage overzichtelijk opruimen in een dag - Garage overzichtelijk opruimen

Een wandrek met een flink aantal opbergmogelijkheden voor alle gereedschap en hobbyspullen. Voordeel van iets aan de wand is dat het geen ruimte van je garage inneemt.

Garage overzichtelijk opruimen in een dag - Garage overzichtelijk opruimen

In de garage of schuur is er niet altijd plaats om zowel een opbergrek als werkbank naast elkaar te zetten en dan biedt dit praktische opbergrek in combinatie met een werkbank de oplossing. Een plaats om te werken met alle gereedschap bij de hand maakt het doorgaans allemaal net wat gemakkelijker.

De garage overzichtelijk opruimen met bakken

Met behulp van doorzichtige bakken kun je eenvoudig zien wat er in zit. Gebruik bakken van verschillende afmetingen, maar wel van hetzelfde merk zodat ze stapelbaar zijn.

Doorzichtige opruimboxen

De garage overzichtelijk opruimen met labels

Door middel van tape en stiften kun je labels maken zodat je spullen snel terug kunt vinden. Of je kunt van karton, tags maken en met een simpel touwtje vastmaken. Je kunt ze zelf maken of kopen.

Categoriseren

Zet spullen die bij elkaar horen in dezelfde kast of op dezelfde plank, desnoods bij elkaar in één bak. De spullen die je het meest gebruikt zet je uiteraard vooraan.

Ruimte

Zorg dat je genoeg ruimte in de kasten en lege bakken overhoudt zodat je spullen kunt toevoegen en deze niet weer op de vloer hoeft te zetten.

Hoe je de schuur of garage opruimt

  • Zet de doorzichtige bakken op de vloer van de lege schuur of garage. Leg de spullen terug in de bakken, maar sorteer deze meteen. Plaats vergelijkbare objecten in dezelfde bak. Wanneer een bak te klein wordt gebruik je een grotere zodat er nog spullen bij passen.
  • Wanneer alle spullen zijn gesorteerd en in bakken zitten ga je controleren of je bakken kunt combineren zodat je geen loze ruimte krijgt.
  • Groepeer de bakken met vergelijkbare spullen bij elkaar. Bijvoorbeeld alle bakken met schoonmaakmiddelen bij elkaar en alle bakken met hobby materialen.
  • Stapel de bakken die bij elkaar horen op elkaar en zet ze in de kast. Bijvoorbeeld alle gereedschap in een kast, alle hobby materiaal op een plank en de vakantiespullen bovenin een andere kast. Dit laatste heb je immers niet vaak nodig.
  • Zorg ervoor dat je de zwaarste bakken onderin een kast zet zodat je niet te zwaar hoeft te tillen. En op de bovenste planken uiteraard de spullen die je minder vaak gebruikt.
  • Label nu als laatste de bakken zodat je weet wat er in zit en niet hoeft te zoeken en de hele kast weer uit moet pakken.

Dit opruimsysteem is gemakkelijk te onderhouden wanneer je meteen je spullen in de juiste bak legt. Bovendien is het makkelijk uit te breiden als het nodig is. En het allergrootste voordeel is dat je nu eindelijk eens iets terug kunt vinden! 😉

Als je dan toch bezig bent met de garage overzichtelijk op te ruimen, kun je ook meteen de vloer doen. Dat geeft uiteraard ook nog een fris gevoel.

♥ LEESTIP: 2 Makkelijke DIY reinigers voor harde vloeren

Is jouw schuur of garage altijd opgeruimd? Of is het ook jouw minst favoriete klus?

 
Garage overzichtelijk opruimen
▲ Pin de tips op je eigen borden