Garage overzichtelijk opruimen in een dag

Overvolle werkbank in een schuur met gereedschap, verfmaterialen en veel meer.

Het mooie weer is gekomen en de schuur of garage kan zo langzamerhand ook wel een opruimbeurt gebruiken. Je kunt er huizenhoog tegenop zien om die bende op te ruimen, maar het geeft zo’n heerlijk voldaan gevoel als het klaar is. De garage overzichtelijk opruimen heeft als voordeel dat je meteen weet waar alles ook alweer stond en wat je allemaal bezit. Én je bent er weer voor een halfjaar vanaf. Na een winter aanrommelen is dit bij uitstek het perfecte tijdstip om die schuur eens leeg te halen en op te ruimen. Laat mij je uitleggen hoe je de schuur of garage in een dag overzichtelijk opruimt.

Zorg dat je overzicht krijgt

Om te zorgen dat je straks genoeg ruimte hebt in je schuur of garage is het van belang dat er niets meer op de vloer staat. En om daarna alle spullen terug te kunnen vinden is het handig om een systeem te hebben in je reorganisatie. Hieronder noem ik een aantal handige hulpmiddelen waarmee je kunt zorgen dat alle spullen netjes opgeruimd zijn.

Hulpmiddelen om georganiseerd op te ruimen

De garage overzichtelijk opruimen met kasten

Gebruik kasten en planken waarin je genoeg plaats hebt zodat er straks niets meer op de vloer hoeft te staan. Er zijn voldoende varianten voor allerlei gebruiksdoeleinden.

Kast voor garage met roldeuren voor gereedschap

Een kast met roldeuren voor alle gereedschap.

Garage opberg rek voor zware spullen

Opbergrekken voor de zware spullen als kratten, flessen, e.d.

Stelling kast met werkblad voor garage of schuur

Of een stelling met een werkblad.

De garage overzichtelijk opruimen met bakken

Met behulp van doorzichtige bakken kun je eenvoudig zien wat er in zit. Gebruik bakken van verschillende afmetingen, maar wel van hetzelfde merk zodat ze stapelbaar zijn.

Doorzichtige opruimboxen

De garage overzichtelijk opruimen met labels

Door middel van tape en stiften kun je labels maken zodat je spullen snel terug kunt vinden. Of je kunt van karton, tags maken en met een simpel touwtje vastmaken. Je kunt ze zelf maken of kopen.

Categoriseren

Zet spullen die bij elkaar horen in dezelfde kast of op dezelfde plank, desnoods bij elkaar in één bak. De spullen die je het meest gebruikt zet je uiteraard vooraan.

Ruimte

Zorg dat je genoeg ruimte in de kasten en lege bakken overhoudt zodat je spullen kunt toevoegen en deze niet weer op de vloer hoeft te zetten.

Hoe je de schuur of garage opruimt

  • Zet de doorzichtige bakken op de vloer van de lege schuur of garage. Leg de spullen terug in de bakken, maar sorteer deze meteen. Plaats vergelijkbare objecten in dezelfde bak. Wanneer een bak te klein wordt gebruik je een grotere zodat er nog spullen bij passen.
  • Wanneer alle spullen zijn gesorteerd en in bakken zitten ga je controleren of je bakken kunt combineren zodat je geen loze ruimte krijgt.
  • Groepeer de bakken met vergelijkbare spullen bij elkaar. Bijvoorbeeld alle bakken met schoonmaakmiddelen bij elkaar en alle bakken met hobby materialen.
  • Stapel de bakken die bij elkaar horen op elkaar en zet ze in de kast. Bijvoorbeeld alle gereedschap in een kast, alle hobby materiaal op een plank en de vakantiespullen bovenin een andere kast. Dit laatste heb je immers niet vaak nodig.
  • Zorg ervoor dat je de zwaarste bakken onderin een kast zet zodat je niet te zwaar hoeft te tillen. En op de bovenste planken uiteraard de spullen die je minder vaak gebruikt.
  • Label nu als laatste de bakken zodat je weet wat er in zit en niet hoeft te zoeken en de hele kast weer uit moet pakken.

Dit opruimsysteem is gemakkelijk te onderhouden wanneer je meteen je spullen in de juiste bak legt. Bovendien is het makkelijk uit te breiden als het nodig is. En het allergrootste voordeel is dat je nu eindelijk eens iets terug kunt vinden! 😉

Als je dan toch bezig bent met de garage overzichtelijk op te ruimen, kun je ook meteen de vloer doen. Dat geeft uiteraard ook nog een fris gevoel. Lees hier hoe je DIY reinigers kunt maken voor harde vloeren:

TIP LEES
2 MAKKELIJKE DIY REINIGERS VOOR HARDE VLOEREN

Is jouw schuur of garage altijd opgeruimd? Of is het ook jouw minst favoriete klus?

Vergeet niet om dit bericht te pinnen zodat je het terug kunt vinden als je de schuur of garage op wilt ruimen.

 
Garage overzichtelijk opruimen in een dag
 

Related Articles

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

27 Dingen waar je zonder kan rond je 40e

Als je rond de veertig bent heb je, volgens de opruim experts, de meeste spullen. In de loop van vier decennia is de kans groot dat je een behoorlijke hoeveelheid ‘zooi’ om je toe hebt verzameld. En natuurlijk is het dat niet allemaal, er zitten ook dierbare en speciale items bij. Er zijn echter ook genoeg spullen die je beter kunt loslaten. Om wat inspiratie op te doen heb ik ze op een rijtje gezet.

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

Responses

  1. […] Maak eerst een plan en begin niet meteen met het heen en weer slepen van je spullen. Maak een inventarislijst van wat er in je schuur of garage staat. Maak onderscheid in wat weg kan, verkocht kan worden en wat je wilt houden. Beslis daarna hoe je de spullen die je wilt of moet houden, gaat opruimen. Lees hier hoe je een garage overzichtelijk opruimt. […]

  2. Overzicht krijgen in je garage is denk ik voor velen een uitdaging. Ik heb laatst ook mijn garage opgeruimd en kan nu eindelijk weer de deur zien! Met wat stellages heb ik overzicht en orde kunnen scheppen.

Reacties zijn gesloten.