Urenlang kunnen sommige mensen in mijn huishouden voor de spiegels staan. Zichzelf bewonderen, elk detail bestuderen, ondertussen sputteren met de tandpasta op mijn net gepoetste spiegel. En als die spiegel dan beslagen is na het douchen en ze er niet in kunnen kijken, dan moet die hand erover. Over mijn net gepoetste spiegel… Herkennen jullie dit? En het is niet alleen de spiegel in de badkamer hoor, het zijn ze allemaal. Overal hetzelfde. Maar ik krijg ze wel weer schoon hoor, en ook nog streeploos. Ik deel hier een aantal mogelijkheden met je in het ‘geheim van streeploos schone spiegels’.

De snelle manier

De snelste manier om je spiegels schoon te maken, wanneer ze niet echt heel vuil zijn, is met een microvezeldoekje en wat warm water. Wrijf in ronddraaiende bewegingen met de vochtige doek en daarna met een droge op dezelfde manier om strepen en watervlekken te voorkomen.

De andere manier

Zijn ze echt heel vuil dan kun je het beste een beetje afwasmiddel in het warme water doen en een spons gebruiken.

Maar zoals je weet ben ik dol op alles wat niet chemisch is en maak het liefst schoon met natuurlijke producten, dus hier komt

Mijn manier

Vul een spuitfles met water en azijn, dat wil zeggen half om half: één deel water en één deel azijn. Spuit de hele spiegel in met het mengsel en wrijf met een spons, in ronddraaiende bewegingen, alle vuil van de spiegel. Spoel de spons een paar keer uit om de spiegel af te spoelen. Gebruik nu je raamwisser om de spiegel streeploos schoon te maken.

Het geheim van een streeploos schone spiegel

Werk van boven naar beneden, dus trek met je raamwisser altijd het water van boven naar beneden weg. Daarna veeg je met de raamwisser van links naar rechts.  Als er nu nog vlekken zichtbaar zijn wrijf deze dan weg met een droog microfiberdoekje.

Je spiegel moet nu streeploos en glanzend schoon zijn.

De truc met de krant

Er is nog een andere, groene manier om je spiegels schoon te krijgen. Een eeuwenoude truc, die helaas tegenwoordig niet meer lukt. De truc met de krant. De inkt die tegenwoordig wordt gebruikt om de krant te drukken laten strepen en vlekken achter op je spiegel.

Daarom is de raamwisser of trekker, samen met het microvezeldoekje het beste gereedschap voor je spiegels. Én natuurlijk je zelfgemaakte spiegelreiniger!

Het gereedschap voor streeploze spiegels

Recept DIY spiegelreiniger

  • 1 deel water
  • 1 deel azijn (witte)
  • 1 spuitfles

Meng water en azijn in de spuitfles en klaar is kees!

Onthouden!

Je weet hè, doe de spiegels regelmatig, zoals alle huishoudelijke klusjes, want …

… dan gaat het steeds makkelijker en sneller!

Het geheim van het huishoudschema

Maak jij je schoonmaakmiddelen ook zelf?