Het geheim van streeploos schone spiegels

Urenlang kunnen sommige mensen in mijn huishouden voor de spiegels staan. Zichzelf bewonderen, elk detail bestuderen, ondertussen sputteren met de tandpasta op mijn net gepoetste spiegel. En als die spiegel dan beslagen is na het douchen en ze er niet in kunnen kijken, dan moet die hand erover. Over mijn net gepoetste spiegel... Herkennen jullie dit? En het is niet alleen de spiegel in de badkamer hoor, het zijn ze allemaal. Overal hetzelfde. Maar ik krijg ze wel weer schoon hoor, en ook nog streeploos. Ik deel hier een aantal mogelijkheden met je in het 'geheim van streeploos schone spiegels'.

In dit artikel lees je ...

Urenlang kunnen sommige mensen in mijn huishouden voor de spiegels staan. Zichzelf bewonderen, elk detail bestuderen, ondertussen sputteren met de tandpasta op mijn net gepoetste spiegel. En als die spiegel dan beslagen is na het douchen en ze er niet in kunnen kijken, dan moet die hand erover. Over mijn net gepoetste spiegel… Herkennen jullie dit? En het is niet alleen de spiegel in de badkamer hoor, het zijn ze allemaal. Overal hetzelfde. Maar ik krijg ze wel weer schoon hoor, en ook nog streeploos. Ik deel hier een aantal mogelijkheden met je in het ‘geheim van streeploos schone spiegels’.

De snelle manier

De snelste manier om je spiegels schoon te maken, wanneer ze niet echt heel vuil zijn, is met een microvezeldoekje en wat warm water. Wrijf in ronddraaiende bewegingen met de vochtige doek en daarna met een droge op dezelfde manier om strepen en watervlekken te voorkomen.

De andere manier

Zijn ze echt heel vuil dan kun je het beste een beetje afwasmiddel in het warme water doen en een spons gebruiken.

Maar zoals je weet ben ik dol op alles wat niet chemisch is en maak het liefst schoon met natuurlijke producten, dus hier komt

Mijn manier

Vul een spuitfles met water en azijn, dat wil zeggen half om half: één deel water en één deel azijn. Spuit de hele spiegel in met het mengsel en wrijf met een spons, in ronddraaiende bewegingen, alle vuil van de spiegel. Spoel de spons een paar keer uit om de spiegel af te spoelen. Gebruik nu je raamwisser om de spiegel streeploos schoon te maken.

Het geheim van een streeploos schone spiegel

Werk van boven naar beneden, dus trek met je raamwisser altijd het water van boven naar beneden weg. Daarna veeg je met de raamwisser van links naar rechts.  Als er nu nog vlekken zichtbaar zijn wrijf deze dan weg met een droog microfiberdoekje.

Je spiegel moet nu streeploos en glanzend schoon zijn.

De truc met de krant

Er is nog een andere, groene manier om je spiegels schoon te krijgen. Een eeuwenoude truc, die helaas tegenwoordig niet meer lukt. De truc met de krant. De inkt die tegenwoordig wordt gebruikt om de krant te drukken laten strepen en vlekken achter op je spiegel.

Daarom is de raamwisser of trekker, samen met het microvezeldoekje het beste gereedschap voor je spiegels. Én natuurlijk je zelfgemaakte spiegelreiniger!

Het gereedschap voor streeploze spiegels

Recept DIY spiegelreiniger

  • 1 deel water
  • 1 deel azijn (witte)
  • 1 spuitfles

Meng water en azijn in de spuitfles en klaar is kees!

Onthouden!

Je weet hè, doe de spiegels regelmatig, zoals alle huishoudelijke klusjes, want …

… dan gaat het steeds makkelijker en sneller!

Het geheim van het huishoudschema

Maak jij je schoonmaakmiddelen ook zelf?

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

  1. Met de microvezel raamdoek van Jumbo (huismerk) maak je de spiegels streeploos droog. Ideaal!

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - spiegels

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - spiegels

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - spiegels

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!