14 Manieren om geld vanuit huis te verdienen

Manieren om geld vanuit huis te verdienen

Moeite met het vinden van de balans tussen werk en moederschap? Deze flexibele mogelijkheden om geld vanuit huis te verdienen zijn perfect voor thuisblijvende moeders, zodat je de tijd hebt om de kinderen naar school, de peuterspeelzaal of naar hun sport te brengen. Je bent er als ze je nodig hebben, en andersom 😉

Een thuiswerkende moeder zijn, betekent niet dat je enorme financiële offers moet brengen. Er zijn veel verschillende manieren om een ​​inkomen te verdienen of een beetje inkomsten voor jezelf te creëren, terwijl je toch de flexibiliteit hebt om er voor je kinderen te zijn.

Thuiswerken is niet alleen voor (thuisblijvende) ‘jonge’ moeders

Ik ben al jarenlang een thuiswerkende moeder. Ik begon mijn eigen webshop toen de kinderen jong waren en toen alle kinderen naar school gingen, begon ik eerst Waar is Mam, waarvan ik twee jaar later de naam veranderde in Firma Huishouden.

Al die tijd werk ik vanuit huis en dat bevalt me nog steeds, ook nu de meeste kinderen al uit huis zijn. Ik hield van de flexibiliteit om te werken wanneer mijn kinderen sliepen of op school waren. Alles in mijn eigen tijd. En nog steeds kan ik afspraken maken wanneer ik wil en mijn werkplanning ombuigen als het moet. Zeker nu we sinds kort de mantelzorg voor mijn bejaarde moeder erbij hebben is deze manier van werken zeer handig.

Bepaal waarmee je geld wilt verdienen

De beste manier om geld vanuit huis te verdienen, is door de vaardigheden te gebruiken die je al bezit. Je kunt de leuke aspecten van je oude baan naar voren halen, maar als je een hekel had aan je oude baan, zoek dan naar dingen die je leuk vindt en creëer een nieuwe baan voor jezelf.

Als je het leuk vond om voor de bedrijfswebsite te zorgen, maar de baas niet echt leuk vond, overweeg dan om content manager te worden voor verschillende bedrijven. Als je een passie hebt voor gezond eten en leven, maar een hekel hebt aan de sleur van negen tot vijf, overweeg dan om gezondheidscoach te worden.

Criteria om thuis te willen werken

Als het er op aankomt, zijn dit de vakjes die je (over het algemeen) zou willen aanvinken:

 • Het moet flexibel zijn (vanuit huis of in ieder geval volgens jouw schema)
 • Het moet lage of geen opstartkosten hebben
 • Het moet weinig of op zijn minst betaalbare omscholingskosten vergen
 • Het moet genoeg betalen om het de moeite waard te maken
 • Het moet relatief snel zijn om op te zetten en te beginnen met verdienen
 • Het moet op zijn minst een beetje leuk zijn.

Mogelijkheden om geld vanuit huis te verdienen

We weten dus waarom we thuis willen werken en wat we ervan verwachten, maar hoe beginnen we? Hier zijn enkele ideeën om je missie om geld vanuit huis te verdienen een vliegende start te geven.

Beroepen die je vanuit huis kunt uitoefenen

 • Massagetherapeute
 • Schoonheidsspecialiste
 • Wimper technicus
 • Virtuele assistente
 • Grafisch ontwerper
 • Persoonlijke trainer
 • Gezondheidscoach
 • Taartenmaker

Is dit niet je beroep? Er zijn enorm veel carrièremogelijkheden die flexibele studie- en betalingsmogelijkheden bieden die passen bij je gezin en levensstijl, en die zich naadloos lenen om in de toekomst thuis te werken.

Beroepen waarvoor je geen studie hoeft te volgen

Mysterie shopper

Wie wil er nu niet betaald worden om te winkelen?! Je gaat niet genoeg geld binnenhalen om een ​​fulltime baan te vervangen, maar als je op zoek bent naar wat extra zakgeld, is dit een gemakkelijke (en leuke!) manier om dat te doen.

Verkoop je (overtollige) spullen

Ik ga ervan uit dat je kleding in de kast hebt die niet wordt gedragen, spullen die niet meer worden gebruikt of niet meer werken, kunstwerken die niet aan de muren hangen … en de lijst gaat maar door. Maak elke dag wat tijd vrij om deze te verkopen op Facebook Marketplace, eBay of Marktplaats om wat geld te verdienen. Een groot voordeel is dat je ook ruimte maakt in je huis!

Je kunt er ook een groter project van maken door tweedehands spullen te komen, eventueel opknapt en dan weer met winst te verkopen. De kunst is dan om de koopjes te vinden en de waarde te zien.

Virtueel assistent of freelancer

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun personeels- en kantoorkosten te verlagen door in plaats daarvan te kiezen voor uitbesteding en hun personeel vanuit huis te laten werken.

Denk na over waar je goed in bent – notuleren, factureren, vluchten boeken, evenementen organiseren of plannen, grafische afbeeldingen ontwerpen, e-mails beantwoorden of telefoontjes afhandelen – en benader bedrijven met een aanbod om op dit gebied te helpen.

Wees niet bang om de telefoon op te pakken en bedrijven uit te leggen hoe het uitbesteden van bepaalde werkzaamheden enorm voordelig voor hen kan zijn. Het is een bijzonder goede optie voor kleine bedrijven die groeien en ondersteuning nodig hebben, maar nog niet helemaal klaar zijn om de kosten van een fulltime interne medewerker op zich te nemen.

Maak zelf producten en verkoop ze

Het is gemakkelijker dan ooit om een bedrijf te starten, zeker als je creatief bent. Er zijn plenty platforms zoals Etsy waarmee je binnen enkele minuten een gratis virtuele etalage opzet. Een klein percentage van al je verkopen gaat naar Etsy, waarvoor zij in ruil publiek naar je verkooppagina laten komen.

Als je ervan droomt om een eigen webshop te hebben met je handgemaakte spullen, dan is dit een kleine stap. Maak je eigen webshop bijvoorbeeld in WordPress, of vraag iemand die dit voor je kan doen. Ik ken er wel iemand 😉

Word (gast)blogger

Houd jij van schrijven en ben je er best goed in, overweeg dan om een blog op te zetten, of om gastblogger bij een bestaand blog te worden. Ik moet eerlijk toegeven dat een blogger niet alle wensen van het bovenstaande lijstje af kan strepen. Het is redelijk snel om op te zetten, maar het zal je niet meteen geld opleveren.

Gastbloggen daarentegen wel. Zodra je een blog of website hebt gevonden waarvoor je kunt gastbloggen, kun je meteen geld gaan verdienen. Dit gaat meestal per woord, maar het kan een aardig zakcentje opleveren. Google ‘gastbloggers gezocht’ eens en je ziet genoeg mogelijkheden voorbijkomen. Misschien is een freelance content creator iets voor jou?

Een andere optie kan een columnist zijn, als je in je geschreven stukken ook sceptisch, cynisch en bovenal humoristisch bent.

Word social media specialist

Ben jij creatief en is geen enkel social media kanaal jou vreemd en besteed je er uren aan zonder er iets voor terug te krijgen, dan kun je solliciteren als freelance social media redacteur bijvoorbeeld, en dan levert het je ook nog iets op. Een social media redacteur zorgt er o.a. voor dat alle content bij de juiste doelgroep terechtkomt en dat de social media kanalen gaan groeien.

Voor de laatste opties is het natuurlijk handig wanneer je foutloos Nederlands schrijft en het d en t verhaal je bekend is.

Ben jij benieuwd naar nog meer mogelijkheden om vanuit huis je geld te verdienen? Lees dan dit artikel eens en wie weet kan ik je helpen.

Manieren om geld vanuit huis te verdienen
Pin deze tips op je eigen bord!

Related Articles

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

Huishoudelijke taken verdelen binnen het gezin

Er is absoluut niets mis met de traditionele verdeling van de huishoudtaken, waarbij de man fulltime buitenshuis werkt en de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt. Maar de tijden zijn veranderd en ook de meeste vrouwen werken nu buitenshuis, terwijl ze nog steeds alle huishoudtaken op zich nemen. En dat geeft wrijving. Het is dus tijd om hier iets aan te doen: Huishoudelijke taken verdelen binnen jouw gezin!

27 Dingen waar je zonder kan rond je 40e

Als je rond de veertig bent heb je, volgens de opruim experts, de meeste spullen. In de loop van vier decennia is de kans groot dat je een behoorlijke hoeveelheid ‘zooi’ om je toe hebt verzameld. En natuurlijk is het dat niet allemaal, er zitten ook dierbare en speciale items bij. Er zijn echter ook genoeg spullen die je beter kunt loslaten. Om wat inspiratie op te doen heb ik ze op een rijtje gezet.

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.