“Het wonderlijke is dat ouders en kinderen door die prestatiedruk op ‘geluk’ juist ongelukkiger worden.”

Elke ouder wil hetzelfde: gelukkige kinderen. Alle dagen moeten leuk zijn en het liefst ook stressvrij. Een vlekkeloos leven is geen voorrecht meer, maar een target. Hierdoor ontstaat veel druk bij (jonge) ouders en een gevoel van falen wanneer het niet lukt. Je leert echter nergens hoe je dat wel voor elkaar krijgt. 

Kinderen zien ontevreden ouders en leren dat het de norm is om ontevreden te zijn over zichzelf. Precies het tegenovergestelde van wat ouders beogen. Als opvoeder zit je soms met je handen in het haar: het zou zo fijn zijn als je ergens kunt afkijken. Gelukkig kan dat nu. 

Bewezen methode voor een gelukkig leven

David de Kock en Arjan Vergeer – oprichters van ’s Nederlands grootste coachingsprogramma – vertaalden hun bewezen methode voor een gelukkig leven op veler verzoek naar de wereld van kinderen. Op 1 Oktober komt hun nieuwste boek De glimlach van een kind – met voorwoord van Willeke Alberti – uit. Hierin delen ze 52 prikkelende gelukslessen waarmee je de glimlach van een kind, die elk kind van nature heeft, nooit meer kwijtraakt.

De glimlach van een kind

“Om meteen maar met de deur in huis te vallen bij je: wij zijn niet van die geweldige opvoeders. Het is verleidelijk in een boek als dit om daar heel romantisch en idealistisch over te doen, maar als we echt eerlijk tegen je zijn, dan zijn de meeste van onze principes over het opvoeden van kinderen inmiddels stukgeslagen tegen de muren van de werkelijkheid,” vertelt Arjan Vergeer ter introductie in het boek.

Boek - De glimlach van een kind - Over gelukkige kinderen

Juist dáárom vinden de oprichters van 365 Dagen Succesvol het hoog tijd om een boek uit te brengen om ouders en kinderen richting te geven in hun zoektocht naar geluk, balans en verbinding. In een wereld waar drukte, perfectionisme en ongeduld lijken te regeren en veel ouders zich verliezen in eindeloze zoektochten op het internet is het tijd voor een ander geluid. “Het leven is niet bedoeld om zonder pijn of kleerscheuren door te komen. Je kunt wel leren hoe je duurzaam gelukkig bent en blijft,” aldus David en Arjan. “Hoe geweldig als je dat al als kind kunt ontdekken, samen met je ouders.”

Lees ook: Samen eten, laten we dat weer vaker doen

Jaaropleiding voor geluk en succes

De afgelopen zeven jaar namen er duizenden mensen deel aan de Jaaropleiding van 365 Dagen Succesvol. Mensen die wilden werken aan een eigen onderneming, een nieuwe baan, een betere gezondheid of een fijnere relatie. “Dat is geweldig mooi werk! Elke dag ontvangen we berichten van oud-deelnemers hoezeer hun leven is verbeterd,” vertelt David de Kock. 

Maar de mannen merkten ook iets anders. Mensen dragen op een grote schaal oud zeer met zich mee als het gaat om hun eigen opvoeding. Arjan: “We komen elke dag mensen tegen die als klein kind niet zijn gezien voor wie ze werkelijk zijn. Die verdrietig waren en dat niet mochten zijn. Die bang waren en geen plek hadden om heen te gaan. Of die zó werden opgehemeld dat ze elk risico gingen vermijden, om vooral niemand teleur te stellen.” Hij vervolgt met: “Hoe mooi zou het dan ook zijn als coaching – ook ons programma – helemaal niet meer nodig is? Omdat een kind al lang heeft geleerd hoe het met negatieve gedachten en emoties kan omgaan? En dat het goed weet hoe het zijn dromen kan waarmaken of om kan gaan met tegenslagen? Laat dit boek daar een begin van zijn.”

Geluk is veel simpeler dan je denkt

Het eerste boek 365 Dagen Succesvol is inmiddels één van de bestverkochte zelfhulpboeken in Nederland van de afgelopen jaren. Hun tweede boek 365 Dagen Succesvol In de Liefde leidde tot ‘s wereld grootste evenement voor relatietherapie.

Vorig jaar brachten David en Arjan hun derde boek Alles kan een mens gelukkig maken uit. Hierin verzamelden ze de eerste 52 columns die ze schreven voor het Algemeen Dagblad en de regionale kranten van De Persgroep.

Per 1 oktober komt De glimlach van een kind uit, hun eerste opvoedboek. Het laatste boek bestaat uit 52 inspirerende lessen die je als ouder samen met je kind kunt doen. 

Nederland vol met gelukkige kinderen

De missie van 365 Dagen Succesvol is dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, meer dan 100.000 verkochte boeken, seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in onder andere het Algemeen Dagblad, is 365 één van de bekendste merken in Nederland op het gebied van persoonlijke coaching. David (3 kinderen) en Arjan (4 kinderen) wonen met hun gezin in Amsterdam. 

Boek over gelukkige kinderen, De glimlach van een kind, pinafbeelding
Wil je deze tip bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.
Bron: Persbericht
Foto: Evgen Yatamanenko 
banner-win-enquete