Ik kijk vaak van die handige filmpjes op Facebook, waarin een aantal handige hulpmiddelen voor je huishouden voorbij komen. En er zijn echt een aantal tips waar ik wat aan heb gehad. Daarom heb ik in ieder geval onderstaande attributen altijd bij de hand.

Plakband

Eén van deze handige hulpmiddelen voor je huishouden is plakband. Als je vaas te wijd is en de bloemen op één hoop bij elkaar vallen, kun je volgende hack toepassen. Plak tape in een raster over de bovenkant van de vaas en steek daartussen de bloemen. Op deze manier vallen de bloemen niet meer naar een kant, maar blijven ze mooi staan. Zie het filmpje voor meer uitleg.

Cocktailprikkers

Cocktailprikkers

Handig als vervanger voor een tandenstoker. Ook handig om te kijken of je brood of cake al gaar is. Je kunt er een doekje of stukje papier omdoen en dan hele kleine gaten en kieren schoonmaken. Je kunt je er etenswaren, zoals wraps tijdelijk mee dichtmaken als het de oven ingaat. En er is nog veel meer waarvoor ze nuttig zijn, dus zeer handig om ze altijd thuis te hebben.

Handstomer

Handstomer

Als ik mijn vitrage was, hang ik het meteen weer op. Ik ga het niet ophangen tot het droog is, daarna strijken en dan nogmaals ophangen. Maar het komt voor dat er toch een paar kreukels in zitten. En met de handstomer zijn deze snel verleden tijd.
Zo ook met mijn beddengoed. Ik strijk (strijken is absoluut niet mijn hobby) het nooit, maar ik vind gladgestreken beddengoed wel fijn. Daarom is deze handstomer een van de handige hulpmiddelen voor je huishouden.

Wasknijpers

wasknijpers

Een wasknijper is altijd makkelijk als iets tijdelijk vast moet. Denk maar aan de hut die je kinderen maken van hun beddengoed. Dat kan niet zonder knijpers. Een aangebroken zak chips houd je vers door er een knijper op te zetten. Als je iets moet spijkeren en je niet op je vingers wilt slaan, omdat je (net als ik) niet zo handig bent. Gebruik dan een wasknijper om de spijker op z’n plek te houden.

Bedruiper

bedruiper

Een ander voorbeeld van deze handige hulpmiddelen voor je huishouden is een bedruiper. Ideaal als je van veel groen en planten in huis houdt. Het is een handig apparaat om dichtbij de wortels water te geven als je een grote, of een dicht gegroeide plant hebt. Maar het is ook handig als je plant per ongeluk iets te veel water heeft gekregen. De bedruiper werkt hetzelfde als een pipet bij je oordruppels. Door de achterkant in te knijpen en het in de grond te steken, zuigt de pipet zich vol met het overtollige water. Op die manier kun je voorkomen dat de wortels van je plant gaan rotten.

BBQ tang

BBQ Tang

De barbecue tang is al meerdere malen een echte uitkomst voor mij geweest. Regelmatig vallen sokken of ander klein textiel uit mijn wasmand achter de wasmachine of droger. En ik ben niet lang genoeg om dat er zonder hulpstuk achter weg te krijgen, zonder het hele spektakel te verschuiven. De BBQ tang was dan altijd mijn redder in nood. En klein zijn werkt ook in de hoogte niet. Dus ook bij iets pakken op hoogte is deze tang mijn verlengde arm. In alle gevallen breidt het je eigen bereik uit. Ten slotte is een barbecue tang natuurlijk ook bedoelt voor het omdraaien van vlees op de barbecue, maar ook in de pan of oven.

Kurken

kurk

Kurk is handig als iets niet mag krassen. Bijvoorbeeld bij je meubels of stoelpoten, die krassen maken op je vloer. Snijd een kurk in plakjes en plak ze onder de stoelpoten. Of plak ze onder een grote bloempot die in je kamer staat en af en toe wordt verschoven. Een schaar of snoeischaar kun je goed schoonmaken door de scharen met een kurk, citroensap en grof zout te boenen.

Alledaagse, handige hulpmiddelen voor het huishouden
 
Bron: Martha Stewart