Er zijn drie redenen waarom ik het liefst ‘kook’ met mijn oven. Allereerst heeft het meestal maar een korte voorbereiding nodig. Je hebt er daarna geen omkijken meer na, totdat het alarm afgaat. De tijd dat een gerecht, zoals deze hartige taart, in de oven staat kan ik aan andere dingen besteden. Als tweede heb je een hele maaltijd in één, waardoor je niet allerlei potten en pannen hoeft te gebruiken en in de gaten moet houden. En ten derde zijn het gewoon super lekkere maaltijden.
Makkelijke maaltijd
Een quiche is een uitkomst voor het weekend of een hele drukke week. Misschien wil je dit hartige taart recept deze week ook eens proberen. Hieronder staat hoe je hem bereidt en bovendien een printable recept. Klik op ‘recept afdrukken’ en je kunt hem bewaren.
Andere hartige taarten met zalm
Ben je op zoek naar nog meer ideeën voor een hartige taart; Pinterest staat vol! Met nog veel meer ideeën en andere ingrediënten.
Recept: Hartige taart met broccoli en zalm
Een quiche, oftewel een hartige taart, is één van mijn favorieten. De ingrediënten voor deze hartige taart zijn afzonderlijk ook heerlijk om te eten; broccoli en zalm. Heerlijk gezond en samen verrukkelijk.
Van deze hartige taart snij je ongeveer 8 tot 12 punten. Als je er 8 punten van snijdt bevat elke punt ongeveer 330 calorieën.
Dit heb je nodig:
Materialen
Schaal
Springvorm 26 cm
Bakpapier
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 5 eieren
- 2 el citroensap
- 200 gram boter
- 650 gram broccoli
- 250 ml melk
- 400 gram zalmfilet
- 100 gram slagroom
- snufje witte peper
- snufje zout
- dille om te garneren
En zo maak je het:
- Kneed van het meel, een halve theelepel zout, een ei en de boter in blokjes een glad deeg.
- Vorm er een bol van, doe het in een afgedekte schaal en laat het een halfuur rusten in de koelkast
- Snijd en was de broccoli
- Kook de broccoli ca. 8 minuten in water met een snufje zout
- Giet de broccoli af, laat het schrikken en uitlekken
- Was de zalmfilet, droog het met keukenpapier en snij het in blokjes
- Druppel de citroensap over de zalm
- Bedek de bodem van de springvorm (26cm) met bakpapier
- Rol twee-derde van het deeg erop uit en steek er met een vork meerdere malen gaatjes in
- Sluit de springvormrand eromheen
- Rol de rest van het deeg op en leg het langs de rand. Druk het zodat je een rand krijgt van ongeveer 4 cm
- Melk, slagroom en 4 eieren opkloppen en op smaak brengen met peper en zout
- Vul het deeg in de vorm met de uitgelekte broccoli en zalm
- Giet het melk mengsel erover
- Zet de taart een uur in een voorverwarmde oven op 175°C
- Garneer het met dille, eet smakelijk.
Print het recept
Hartige taart met broccoli en zalm
Helga Post®Equipment
- Schaal
- Springvorm 26 cm
- Bakpapier
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 5 eieren
- 2 el citroensap
- 200 gram boter
- 650 gram broccoli
- 250 ml melk
- 400 gram zalmfilet
- 100 gram slagroom
- snufje witte peper
- snufje zout
- dille om te garneren
Instructies
- Kneed van het meel, een halve theelepel zout, een ei en de boter in blokjes een glad deeg.
- Vorm er een bol van, doe het in een afgedekte schaal en laat het een halfuur rusten in de koelkast
- Snijd en was de broccoli
- Kook de broccoli ca. 8 minuten in water met een snufje zout
- Giet de broccoli af, laat het schrikken en uitlekken
- Was de zalmfilet, droog het met keukenpapier en snij het in blokjes
- Druppel de citroensap over de zalm
- Bedek de bodem van de springvorm (26cm) met bakpapier
- Rol twee-derde van het deeg erop uit en steek er met een vork meerdere malen gaatjes in
- Sluit de springvormrand eromheen
- Rol de rest van het deeg op en leg het langs de rand. Druk het zodat je een rand krijgt van ongeveer 4 cm
- Melk, slagroom en 4 eieren opkloppen en op smaak brengen met peper en zout
- Vul het deeg in de vorm met de uitgelekte broccoli en zalm
- Giet het melk mengsel erover
- Zet de taart een uur in een voorverwarmde oven op 175°C
- Garneer het met dille, eet smakelijk.
Eet smakelijk!
Andere heerlijke recepten
Kapsalon gezond met mozzarella | recept
4 Pizzabodem recepten, net even anders
Platte gehaktballen in bospaddenstoelensaus | recept
Gesponsord artikel
Helga Post®
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
Dit ziet er goed uit, ik ga er eentje voor mijn familie klaarmaken tijdens de vakantie.
Ik heb het net gemaakt : heerlijk !
bedankt voor dit recept, een aanrader
Dankjewel Mara, voor je beoordeling en wat fijn dat ‘ie zo lekker heeft gesmaakt.
[…] HARTIGE TAART MET BROCCOLI EN ZALM […]