We gaan weer een leuke challenge doen! Het wordt een korte deze keer, want ik heb nog meer in petto. Er is iets waar ik al heel lang aan werk, zo’n twee jaar al … (wat is lang?) en door de aanmoedigingen via Facebook over een mogelijke huishoudagenda, is het verlangen aangewakkerd het nu maar eens af te maken. En daar ben ik nu mee bezig.

Aanmoedigingen voor een huishoudagenda

De tweede week van september begon met dit bericht in de Facebook groep:

Ik was verrast, en werd er enthousiast en tegelijkertijd nerveus van. Het idee is geweldig, maar hoe krijg ik op zo’n korte termijn een volledige agenda voor volgend jaar in elkaar? 

“Half september tot aan december, twee-en-halve maand… moet te doen zijn” dacht ik. Een digitale versie met de schema’s, de taken, een aantal handige lijsten en tips …
En dan zelf printen, da’s immers digitaal: downloaden en printen.

“Moet kunnen” dacht ik …

Vervolgens dacht ik laat ik eens een balletje opgooien om wat ideeën op te doen van wat er zoal in moet volgens de, inmiddels enthousiaste, reageerders.

En dat leidde tot een storm aan reacties! Niet alleen via de vraag op Facebook, maar zelfs via privé berichten en mijn inbox. Overdonderend vond ik het en ik kreeg er ook een enorme boost van! 

Maarrr…

“geen A4 formaat!”

“er moeten stickers bij”

“er moet een lintje tussen”

“een mapje om losse dingetjes in te bewaren”

“geplastificeerd, zodat je ze kan afstrepen en weg vegen”

“Een ringband en groot formaat”  … “Voor mij liever tas formaat” 

 

Oh jongens, hoe??!

Inmiddels zijn we twee weken verder en heb ik mij, na lang beraad, neergelegd bij het feit dat dit een goed plan is, maar wel voor volgend jaar.

Wat er wel steeds naar boven kwam was een plan dat ik jaren geleden bedacht, aan begon en vervolgens achteruit heb gelegd. Waarom? Omdat ik er geen concreet doel aan kon geven.

Ik wist wat ik er mee wilde bereiken en ook hoe, maar wat moest het nu worden?

Het plan staat nu vast en er wordt aan gewerkt. Wat het is en zal worden ga ik jullie zeer binnenkort vertellen 😉

De herfst challenge

Dan nu! De herfst challenge! 
Net als voorgaande jaren gaan we weer ons huis ontdoen van alle zomer perikelen. Het weer werkt mooi mee; een aantal herfst dagen afgewisseld met een paar dagen zon, waarop we de boel weer lekker kunnen verfrissen.

Wanneer?

We starten op maandag 15 oktober a.s.

Via de mail ga ik je tijdens 6 dagen de challenge doorgeven en via de Facebook Challenge groep kun je als deelnemer je voortgang doorgeven.

Voor vragen kun je ook terecht in de Facebook Challenge groep. Ik ga mijn best doen ze allemaal te beantwoorden. Uiteraard geef ik je ook regelmatig aanwijzingen.

Wat gaan we doen?

Opruimen en extra schoonmaken!

Klussen waar we via het normale huishoudschema niet aan toekomen. Maar ook klussen die maar eens per jaar gedaan hoeven worden.

Herfst challenge 2018

Zin om mee te doen?

Het is maar 6 dagen en ik beloof je dat je er niet 8 uur per dag mee bezig bent. Bovendien heb je je huis weer lekker aan kant als de herfstvakantie start.

Meedoen kan door je in te schrijven via onderstaande knop en je aanmelden bij de Facebook Challenge groep (als je nog geen lid bent).

Zie ik je daar?

[button label=”Ja, ik doe mee!” link=”https://www.subscribepage.com/challengeherfst” target=”_blank” color=”red” __fw_editor_shortcodes_id=”cb3b203a9d7fa1b2443230f4083fca55″ _fw_coder=”aggressive”][/button] 

 

Huishoudschema oktober 2018

Je kunt het huishoudschema downloaden in de Downloadbieb of onderaan elke nieuwsbrief.

Huishoudschema oktober 2018
Huishoudschema oktober 2018