Het is absoluut geen weer om intensief in je huishouden aan de slag te gaan. ‘s Ochtends je routine klusjes doen om het huis toonbaar te houden en daarna leuke dingen gaan doen. Dingen, die geen inspanning vergen, zoals lezen. Laat ik daar nu ook aan gedacht hebben!

De Huishoudkit is vernieuwd!

De huishoudkit bestaat al anderhalf jaar en bij elke editie krijg ik nieuwe ideeën. Ik hou me altijd in, omdat ik weet dat ik niet elke maand met een nieuw concept kan komen. Dat geeft verwarring en je wilt immers weten wat je in huis haalt.
De Huishoudkit is ontstaan om je te helpen je huis en je leven op orde te krijgen. Door een heleboel printables in een pakket samen te bundelen werd het de ‘kit’.
Toch bleef het gevoel overheersen dat het niet genoeg was. Er is zoveel informatie, zoveel nieuws en er zijn zoveel tips, die ik ook wil delen met mijn lezers. En dat wilde ik op een speciale manier brengen.
Ik wilde een magazine creëren waar je iets aan hebt, in alle opzichten. Dat je helpt bij je huishouden; je gezin, je leven, je huis, alles! Maar vooral ook jezelf, alles draait immers om jou! Het is jóuw huishouden en jij moet dit zien te managen. En omdat een huishouden niet alleen over schoonmaken gaat, zet ik jou voortaan centraal in de Huishoudkit.

Heerlijk leesvoer, zeker voor nu!

 

Vanaf augustus 2018 is de Huishoudkit totaal vernieuwd!

Omdat ik deze bron aan informatie voor iedereen toegankelijk wil maken heb ik de prijs blijvend verlaagd!

Wat is de Huishoudkit en wat zit er in?

De Huishoudkit is een digitaal magazine boordevol informatie, planners en lijsten waarmee je orde en organisatie in je huishouden brengt.
De Huishoudkit is ook een bron van inspiratie voor jezelf. Buiten de handige invullijsten en printables, is het heerlijk leesvoer, boordevol leuke tips. Zie het als jouw persoonlijke magazine dat je helpt bij de drukte van alledag.

Twee versies

De Huishoudkit verschijnt maandelijks en wordt verstuurd als download of als geprinte versie. Ook zijn beide versies als jaarabonnement te bestellen: Huishoudkit jaar en Huishoudkit jaar geprint.

Twee delen

De Huishoudkit bestaat uit twee delen. Het eerste is het magazine gedeelte en het tweede staat vol met printables.

 

Huishoudkit en huishoudschema augustus 2018

 

Deel 1

Dit deel bevat het laatste Nieuws die met het huishouden of jou, als manager van het huishouden, te maken hebben. Daarnaast artikelen over onder andere Wonen, Eten, Gezondheid en Vrije Tijd. Er zijn rubrieken als ‘Lieve Helga’, waarin ik vragen beantwoord die lezers mij per mail sturen en een rubriek ‘Oproepen’. Dit kunnen ook jouw vragen of oproepen zijn. Hoe dat moet lees je in de Huishoudkit.

Deel 2

Dit deel bestaat uit een reeks printables:

 • To do To Day: Met deze lijst vergeet je niets meer, want alles wordt genoemd. Zelfs je dagelijkse water inname. Dagelijks te gebruiken en in te vullen.
 • Gevulde kalender: Met deze maandkalender vergeet je geen enkele speciale dag meer. Handig om je eigen kalender mee in te vullen.
 • Maandkalender: Om de meest belangrijke afspraken en taken niet te vergeten gebruik je deze lege maandplanner.
 • Menu brainstorm: Laat de menu ideeën stromen en noteer ze op de planner. Als je wilt weten hoe je makkelijk een menu samenstelt, lees dan 10 Ingrediënten voor een perfect weekmenu.
 • Weekplanner: Voor elke week van de maand een aparte planner om meer overzicht te krijgen op je afspraken en taken.
 • Menuplanner: Voor elke week van de maand een aparte planner om je weekmenu’s te plannen en je boodschappen te noteren.
 • Huishoudschema: Het huishoudschema is ook los te verkrijgen, en uiteraard gratis. Wil je alleen het huishoudschema downloaden? Kijk dan in de Download Bieb.
 • Huishoudtaken: Dit is een lijst met alle dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse schoonmaak- en opruim-taken. Niets wordt vergeten, alles komt aan de beurt.
 • Jouw budgetplan: Je financiën bijhouden aan de hand van een door je zelf opgesteld budget.
 • Budgetplan how-to: Uitgebreide uitleg aan de hand van een voorbeeld hoe je het budgetplan invult.
 • Instructies: Uiteraard krijg je aanwijzingen over hoe je de Huishoudkit kunt printen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de printables (deel 2) te printen. En deel 1 lees je digitaal, op je pc, tablet of telefoon. Het voordeel hiervan is dat alle links klikbaar blijven in het eerste deel.
De hele Huishoudkit bestaat elke maand uit meer dan 25 pagina’s.

 

De download bibliotheek is terug!

Ik heb geweldig nieuws voor de fans van de Download Bibliotheek; hij is weer open!

Om van alles gratis te kunnen downloaden moet je je wel eerst even registreren (net als ‘vroeger’) en dan ontvang je je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Het wachtwoord wordt dus niet meer door mij verzonden in de nieuwsbrief!

Ik moet wel vermelden dat de inhoud op dit moment nog dagelijks door mij wordt aangevuld en er dus nog niet alles in staat.

Uiteraard is er ook een huishoudschema

Zoals elke maand is er ook voor augustus een gratis huishoudschema. Het is te verkrijgen via de Download Bieb.

Ik kan me echter zo voorstellen dat je er nu even niet aan wilt denken 😉

Huishoudschema augustus 2018

Het is absoluut geen weer om intensief in je huishouden aan de slag te gaan. ’s Ochtends je routine klusjes doen om het huis toonbaar te houden en daarna leuke dingen gaan doen. Dingen, die geen inspanning vergen, zoals lezen. Laat ik daar nu ook aan gedacht hebben!