Huishoudschema Februari 2019 | gratis printable

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al bijna weer op. Een maand waarin bijna elke Nederlander zijn goede voornemens in praktijk brengt. Voornemens als besparen of meer sparen, de hand op de knip houden na de duurcember maand. Of een voornemen als meer bewegen en gezonder eten. Wellicht wat afvallen. 
Maar het is ook de maand waarin onze boodschappen duurder werden door de btw verhoging. En als je dan juist één van bovenstaande voornemens had, of zelfs beide, dan wordt het je daarmee niet gemakkelijker gemaakt.

Besparen en gezonder eten gaat samen

Gezonder willen eten en bewustere aankopen willen doen voor wat betreft voeding, leiden meestal tot duurdere aankopen. Maar dat hoeft niet! Je kunt, ook als je ‘echt’ voedsel wilt kopen, nog besparen hierop.

In Besparen op je Boodschappen leg ik uit hoe je dat doet. Aan de hand van tips en informatie vertel ik in 62 pagina’s hoe je goedkoper en gezond eten koopt, wat je daarvoor moet doen en waar je dat doet.

Besparen op je Boodschappen - e-book

 

Tips om te besparen op je boodschappen

Met dit e-book heb je een verzameling tips in de hand, die je kunnen helpen om goedkoper je boodschappen te doen.
Eén van de grootste uitgaven binnen ons budget is eten. En eten moeten we allemaal. Het is geen kostenpost die je door kunt strepen. Het voordeel echter is dat je het makkelijk kunt aanpassen aan je budget als je weet hoe.
De uitgaven voor boodschappen kunnen behoorlijk uit de hand lopen als je er geen grenzen aan stelt. Vooral als je erg hongerige kinderen hebt, zoals pubers en jong volwassenen. Hoewel je ze geen eten kunnen ontzeggen, zijn er toch een aantal manieren waarop je de kosten kunt verminderen zodat je onder je budget blijft.

Kom in actie voor goedkopere, gezonde voeding

Tegenwoordig gaan mensen zich steeds meer zorgen maken over wat ze eten en waar het vandaan komt. De voedselindustrie heeft inmiddels gereageerd, maar dit proces gaat met kleine stapjes. Om die industrie te stimuleren moet wij in actie komen.

Gezonde voeding is op dit moment duurder dan de snelle hap en dat zou andersom moeten. Daarin kunnen wij een rol spelen door steeds meer gezondere voeding te kopen. Als de voedingsindustrie in de gaten krijgt dat gezondere producten vaker worden verkocht, zullen ze daar op inspelen. Er zullen meer opties komen voor consumenten, de producten zullen verbeteren en de prijs zal dalen.
Het is onmogelijk om onze gewoonten van de één op andere dag te veranderen, maar een klein beetje hier en daar kan een grote impact hebben. Maak wat zelfgebakken brood bijvoorbeeld, of pluk bessen met je kinderen. Koop een deel van een koe of word vegetariër. Je lichaam en je bankrekening zullen je dankbaar zijn.

Per 1 januari zijn boodschappen duurder

Een andere reden om te besparen op je boodschappen is de recente btw verhoging.
Het lage btw-tarief is op 1 januari 2019 gewijzigd van 6 naar 9 procent. Onder het lage btw-tarief vallen onder andere voeding, boeken en theatervoorstellingen. Deze verhoging zorgt naar verwachting voor een prijsstijging van 0,6 procent. Samen met de algemene prijsstijgingen betekent dat een stijging van gemiddeld 2,4 procent. Huishoudens die relatief veel uitgeven omdat zij een dieet, medicijnen en/of zorghulp-middelen nodig hebben, krijgen waarschijnlijk iets minder in te besteden.

Allemaal redenen waarom je de tips die in dit e-book voorbij komen ter harte kunt nemen om te besparen op je boodschappen.

[button label=”Bestel het e-book” link=”https://firmahuishouden.nl/product/besparen-op-je-boodschappen/” target=”_blank” color=”” __fw_editor_shortcodes_id=”7e14a0a7b068dceac85176df72c767e2″ _fw_coder=”aggressive”][/button] 

Huishoudschema februari 2019

Heb jij nog steeds het goede voornemen om je huishouden efficiënter aan te pakken? Dan kun je nu voor de komende maand weer gratis het nieuwe huishoudschema downloaden.

Huishoudschema februari 2019 | gratis printable
Huishoudschema februari 2019 | gratis printable

Download het huishoudschema voor februari nu. Laat je niet overdonderen door de hoeveelheid taken, maar pas het aan zodat het in jouw leven past. 

Heb je geen idee hoe je dat moet doen? Volg dan Routine in 20 dagen

Print het nieuwe huishoudschema vanuit de Downloadbieb.

 

Huishoudschema februari 2019 | Gratis download

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

Geen evenementen gevonden!