Huishoudschema Januari 2019 | Gratis printable

Het nieuwe huishoudschema voor januari 2019
Huishoudschema januari 2019 - Gratis printable

In dit artikel lees je ...

Een nieuw jaar, een nieuwe start, nieuwe kansen. Ik hou er van. Dingen anders doen, anders aanpakken doordat je geleerd hebt van je ‘fouten’ in de afgelopen jaren. Geen goede voornemens, want die slagen vrijwel nooit, maar concrete doelen stellen en een plan opstellen. Doelen die vol te houden zijn en een stapsgewijs plan, om aan de nieuwe situatie te wennen.

 

Zo hou je een voornemen vol

Het veranderen van gewoonten, die je jarenlang doet en gewend bent, gaat niet van de een op andere dag. Je kunt niet zeggen: “Vanaf 1 januari ga ik mijn hele huishouden bijhouden”, terwijl je dat nooit hebt gedaan of gekund. Je voornemen is goed en je zult ook echt twee weken lang je uiterste best doen, maar dan! Het is enorm lastig om je ingewortelde patroon te veranderen. Dat kost tijd.

Vervang het oude patroon stapsgewijs door het nieuwe

Je moet ervoor zorgen dat het nieuwe patroon het oude vervangt. En dat gaat alleen wanneer je het langzaam doet. Beetje bij beetje het patroon aanpassen naar het gewenste resultaat.

Wat werkt is een lijst opstellen waarin je alle voordelen opsomt die bij het nieuwe doel horen. Als het dan even niet lukt lees je deze nog eens door. Een andere tip is om het aan iemand te vertellen wat je plan is. Steun, begrip en respect vanuit jouw omgeving kunnen jouw motivatie een behoorlijke boost geven.

Opgeven is zonde als je al op de goede weg bent

En val je eens terug in je oude patroon, gooi dan niet meteen je doel aan de kant. Dat is zo zonde! Niet opgeven, want je was op de goede weg. Gewoon doorgaan met waar je was gebleven en het ‘foutje’ zo snel mogelijk vergeten. Of, als er een reden voor is, de fout analyseren; waarom ging het fout? Gebruik die kennis om herhaling te voorkomen en ga het uit de weg.

Een beloning voor discipline en wilskracht

Beloning werkt voor mij nog het beste. Als ik veranderingen door wil voeren omdat mijn oude patroon niet meer werkt, of ik wil dat het beter moet worden, dan zet ik naast mijn subdoelen ook een beloning neer. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan verder.

 

Nieuw jaar, nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuw begin,
een nieuwe start, een schone lei
Nieuwe kansen en nieuw geluk,
zit dat er in voor mij?

Een nieuw hoofdstuk breekt nu aan,
de pagina’s nog onbeschreven 
Ze worden vanaf nu ingevuld,
met de verhalen van mijn leven

Ik ben de schrijfster van mijn eigen boek,
ik leef mijn leven zoals ik dat wil
Mijn wegen bepaal ik zelf,
mijn gedachten staan nooit stil

Ik moet mijn eigen keuzes maken,
zonder invloed van andere mensen
Mijn dromen zijn er om na te jagen,
daarom blijf ik hopen en wensen

Ik moet zorgen voor mijn eigen geluk,
dit doet niemand anders voor mij
Als ik iets wil , moet ik er voor vechten,
dan leer ik pas iets bij

Wat ik wil leren in dit nieuwe jaar,
is sterker in mijn schoenen te staan
Niet altijd doen wat een ander zegt ,
maar mijn eigen weg inslaan

Mijn leven hoort geleefd te worden,
door mij , in plaats van door een ander
Daarom maak ik nu deze keus,
het word tijd dat IK verander

Bron: Gedichtenstad

Heb jij goede voornemens?

Is jouw goede voornemen om je huishouden beter, efficiënter of helemaal anders te doen? Download dan het huishoudschema voor januari. Hoe je deze gebruikt kun je hier lezen. Laat je niet overdonderen door de hoeveelheid taken, maar pas het aan zodat het in jouw leven past. Laat het huishoudschema van Firma Huishouden een leidraad zijn.

Huishoudschema januari 2019 - Gratis printable

Te druk voor een vol huishoudschema?

Ik zie het vaak voorbij komen: “Hoe doen jullie dat allemaal als je ook nog werkt?”
En ik begrijp het. Ik werk ook minimaal vier en soms zelfs zes dagen per week. Een tijd terug heb ik daarom mijn routine aangepast zodat het past bij mijn nieuwe ritme. Dat nieuwe huishoudschema deel ik vandaag met jullie en kun je ook gratis downloaden.

Huishoudschema januari 2019 - Gratis printable

Wil je een eigen routine?

Om iets vol te kunnen houden moet je er voor zorgen dat het past in je eigen ritme. Ieders leven ziet er anders uit en daarom past een standaard huishoudschema nooit helemaal. Om een eigen routine te krijgen moet je zorgen dat het bij jouw levensstijl past. Een tijd terug schreef ik daarvoor al eens instructies hoe je een eigen routine krijgt.

Het hele jaar zelf plannen

Met de Huishoudplanner kun je een heel jaar je eigen routine inplannen. Aan de hand van handige tips en een aparte Facebookgroep waarin ik tips geef, vul je je eigen planner. Dit is een extra motivatie om je goede voornemen en je nieuwe doel te laten slagen.

Afscheid van een jaar met stress en vele leermomenten

Ik neem afscheid van een veelbewogen jaar. 2018 was het jaar dat startte met een hoop stress en eindigde met een drukke, maar leerzame en succesvolle knaller.

In januari crashte Waar is Mam. Een aantal maanden heb ik getracht te redden wat er te redden viel, maar helaas, het was te laat …

In april besloot ik wijs, maar met tranen in mijn hart, Waar is Mam op te heffen. Ik moest helemaal van voren af aan weer beginnen! Met een nieuw concept, een nieuwe look, maar bovenal met veel meer kennis. Na een maand keihard werken kon ik op 1 mei het resultaat presenteren: Firma Huishouden.

Waar het hart ligt …

Met deze nieuwe website wilde ik een nieuwe weg inslaan door wat andere onderwerpen aan te snijden. Een huishouden is immers meer dan alleen het schoonmaken en opruimen. Dit plan is deels gelukt. Toch blijft het schoonmaken de boventoon houden, omdat ik heb gemerkt dat daar mijn hart ligt.

Mijn doelen voor het nieuwe jaar

Mijn doel in 2019 is dat ik wat meer structuur en diepgang wil toevoegen aan de inhoud van de website. Door voor elke maand een ander thema te gebruiken hoop ik dit te bereiken. In januari start ik met de boodschappen. Ik las zojuist dat 1 op de 3 mensen nu hamstert wegens de btw verhoging in januari. Dat is niet nodig. Ik ga je helpen je boodschappen voor altijd voordeliger te doen.

Ik wil je heel hartelijk danken voor je steun het afgelopen jaar en wens je een gezond en opgeruimd 2019. 

Huishoudschema Januari 2019 | Gratis printable - huishoudschema januari 2019

De huishoudschema’s zijn gratis en kun je downloaden via de Downloadbieb. Hier vind je naast de huishoudschema’s, nog veel meer gratis printables. Om ze te downloaden heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze ontvang je per mail wanneer je je registreert.

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - huishoudschema januari 2019

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - huishoudschema januari 2019

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - huishoudschema januari 2019

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!