Een nieuw jaar, nieuw huishoudschema en een nieuwe challenge!

Huishoudschema Firma Huishouden

Tweeduizendnegentien, een jaar met veel ontwikkelingen, ontdekkingen en drukte. Maar ook met succesvolle, vreugdevolle en leerzame momenten. In dit laatste artikel van 2019 wil ik even terugblikken op al die momenten en vooruitkijken naar januari 2020.

De succesvolle momenten

Het meest trots ben ik op de het nieuwe programma Van Rommel naar Rust. Een volledige cursus die je niet alleen helpt je huishouden op orde te krijgen, maar je vooral helpt begrijpen hoe je het kunt aanpassen aan jouw leven en daarmee orde kunt houden. Waarom het bij jou niet lukt en hoe je er voor kunt zorgen dat je dit wel kunt. Een programma dat meer doet dan je aan het handje nemen en vertellen wat je moet doen om je huishouden op orde te krijgen.

Huishoudplanner binnenkant - januari 2020

Een ander succesvol moment was de huishoudplanner aan het eind van dit jaar. Volledig vernieuwd, ge-upgrade en ongedateerd, zodat je het ten alle tijden kunt gebruiken. Met deze planner kun je nu niet alleen je huishouden runnen, maar ook je doelen, welke dan ook, behalen.

Vreugdevolle momenten

Waar ik het meest blij van werd waren de reacties op de verschillende vragen, die ik via de nieuwsbrief verstuurde het afgelopen jaar. Daar waar ik dacht dat er nog wel wat verbeteringen aangebracht konden worden, blijkt het voor jullie heel goed te werken. De antwoorden op de vraag wat ik nog voor je kon doen gaan het komende jaar zeer zeker beantwoord worden. Dankjewel voor de inspiratie en tips!

Leerzame momenten

Ik heb heel veel gelezen, gevolgd en geconcludeerd het afgelopen jaar. De meeste cursussen die ik volgde waren in het Engels en daardoor is ook mijn kennis daarin behoorlijk verbeterd. Ik heb al heel veel van wat ik heb geleerd toe kunnen passen, maar kan het komende jaar nog wel vooruit met allerlei aan- en toepassingen.

Meest gelezen in 2019

De meest populaire artikelen in 2019 waren deze twee:

Schoonmaaktips | Stinkende wasmachine

In 5 simpele stappen je vaatwasser schoonmaken


Het nieuwe jaar

Op de planning voor het nieuwe jaar staat onder andere:

  • Meer informatie en inzicht geven in de financiële aspecten van het huishouden. Hier start ik in januari mee. Lees hieronder meer!
  • Meer motivatie tips, hoewel ik nog niet exact een weg heb uitgestippeld hoe ik dit ga aanpakken.
  • Een meer gestructureerde publicatie; elke maand krijgt nu een eigen thema.
  • Een nieuwe cursus; een cursus voor het managen van je tijd. Het staat al grotendeels op papier en moet nog worden afgewerkt. Uiteraard lees je hier t.z.t. meer over.
  • Live beelden, persoonlijke video’s met tips en handleidingen.
  • En natuurlijk heel veel informatie, tips en tutorials over allerlei onderwerpen uit het huishouden, zoals je gewend bent.

Nieuwe huishoudschema voor januari 2020

Huishoudschema Firma Huishouden

De huishoudschema’s staan vanaf nu in de winkel van Firma Huishouden en zijn, uiteraard, GRATIS. Via het bestelproces kun je hem meteen downloaden via de mail die je daarna ontvangt.

Geen wachtwoorden meer, gewoon lekker makkelijk en toegankelijker!

Thema januari: FINANCIËN

Een huishouden bestaat natuurlijk uit meer dan alleen opruimen en schoonmaken. Om voor elke maand een ander thema aan te kunnen snijden, heb ik een opsomming gemaakt van al die onderwerpen, waarvan ik denk dat ik je bij kan helpen.

De financiën staan als eerste op het programma en dit heeft een speciale reden: Duurcember.

Dat is hoe ik december meestal noem. Niet alleen de feestmenu’s , de cadeau’s, de extra kerstspullen en alles wat met de hele feestmaand te maken heeft, kost veel geld. Voor ons geldt ook nog eens dat er een aantal kinderen aan het eind van het jaar jarig zijn. En dat geldt vast niet alleen voor ons.

Duurcember it is! Er wordt gewoon heel veel geld uitgegeven in deze maand, hoewel je het natuurlijk zo goedkoop of duur kunt maken als je zelf wilt.

Toch weet ik dat het voor velen een grote aanslag is op het maandelijkse budget of op de spaarcenten. Om dit in het komende jaar te voorkomen, ga ik je meteen vanaf januari helpen.

Budgetteren is echter niet het enige onderwerp dat aan bod komt. Tips en ideeën te over als het om de financiën en geld gaat; een administratie aanleggen en bijhouden bijvoorbeeld.

Nieuwe challenge

In januari organiseer ik een korte challenge om met je financiën aan de slag te gaan. Deze is uiteraard gratis. Ik ben nog druk met alle voorbereidingen. Ik kom er in het nieuwe jaar op terug en zal je dan uitgebreid voorlichten over het hoe en wat. 

Wil je meedoen of meer informatie?

Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en alle geluk en gezondheid toe voor 2020!

Related Articles

Vrolijk kerstfeest & een gezond 2021!

Het is voor veel mensen een heel moeilijk jaar geweest, die het afgelopen jaar met allerlei nieuwe uitdagingen te maken hebben gehad.
Ik probeer me te focussen op de positieve aspecten van het jaar, en dankbaar te zijn voor de goede dingen die er op mijn pad kwamen.
Vrolijk kerstfeest & een gezond 2021!

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.