Huishoudschema maart 2019

Het nieuwe huishoudschema maart 2019 is uit! Kriebelt het al nu de zon steeds vaker tevoorschijn komt? De drang om alle ramen en deuren open te gooien en de frisse lucht binnen te laten? Ik heb het al even gedaan. Maar het is nog zó vroeg! Het is nog maar februari en maart roert zijn staart (en april doet wat ‘ie wil), en de winter kan zomaar terugkomen. Maar voordat de klok naar de zomertijd wordt gezet gaan we, net als ieder jaar, starten met de voorjaarsschoonmaak.

Iets andere voorjaarsschoonmaak – challenge

We doen het dit jaar iets anders. In de Facebook groep voor de challenges hield ik afgelopen week een poll en vroeg wat ze liever deden. En aan de hand van die uitslag heb ik iets anders bedacht. Later deze week zal ik alle details met jullie delen. Heb je zin om mee te doen en wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je het huishoudschema bewaren? Dat kan! Pin deze afbeelding op je eigen bordHuishoudschema maart 2019

Wat er in februari langskwam

Geld besparen op je boodschappen. Nu alles wat duurder lijkt te zijn dit jaar en ook de prijzen voor de boodschappen door het verhoogde belastingtarief zijn gestegen, is het nuttig eens naar onze inkopen te kijken. Hoe je deze goedkoper kunt doen en toch gezond blijven eten heb ik samengevat in een e-book.

Daarnaast heb ik een aantal tips schreef ik nog een tiental tips om je boodschappen goedkoper te doen in een blog.

De griep hield ons in februari behoorlijk bezig. Ik heb hem gelukkig over mogen slaan, maar velen hadden dat geluk niet. Om te voorkomen dat ‘ie terugkwam schreef ik 10 dingen die je moet schoonmaken na de griep.

Ik hou niet van het huishouden. Dat zal ietwat gek klinken wanneer ik dat zeg, maar het is de waarheid. Het lukte mij lange tijd niet om het huishouden bij te houden. Ik was er geen ster in, ik had er geen zin in, ik had er geen tijd voor en ik deed liever andere dingen. Motivatie was wel het grootste probleem, besefte ik. In motivatie vinden om je huishouden te doen leg ik het uit.

We gaan verhuizen, emigreren zelfs! En daarom deelde ik veel interieurtips die ik vond tijdens mijn zoektocht naar ideeën voor ons nieuwe huis: 12 Tips voor een praktische keuken en 10 Manieren om een schilderij op te hangen.

Lekkere recepten met jullie delen schoot er een beetje bij in de laatste tijd. Daarom deelde ik er de afgelopen maand twee stuks: Zelf yoghurt maken | eenvoudig, vers en lekker en Kapsalon gezond met mozzarella.

Tenslotte is er nog een leuke winactie. Tweemaal per jaar mag ik kaarten weggeven voor de Eigen Huis Beurs en dit jaar maar liefst 20 stuks! Ik ga dus 10 mensen blij maken met twee kaarten. Een beurs boordevol inspiratie, ideaal voor als je gaat bouwen, verbouwen, verhuizen of gewoon een nieuwe inrichting wilt. Je kunt nog kans maken op twee kaarten tot vrijdag 1 maart a.s.

Huishoudschema maart 2019
Huishoudschema maart 2019

Huishoudschema maart 2019

Het huishoudschema kun je gratis downloaden in de Downloadbieb. Ook de voorgaande huishoudschema’s en nog veel meer andere printables staan er gratis tot je beschikking.

Als nieuwsbrief abonnee krijg je elke maand een directe downloadlink waarmee je het huishoudschema meteen kunt printen. En als lid van de Facebookgroep krijg je elke werkdag een reminder met alle huishoudtaken op je tijdlijn. In deze Facebookgroep vind je ook een uitgebreide uitleg hoe je het huishoudschema gebruikt zodat het een routine wordt die werkt. Hierin leg ik ook uit hoe ook jij je huishouden in een uur per dag kunt doen.

Leeg huishoudschema
Leeg huishoudschema

Zelf een huishoudschema invullen

Vanaf vandaag staat er ook een leeg huishoudschema in de Downloadbieb. Hierop kun je zelf je huishoudtaken indelen en invullen. Ik weet dat ik een aantal hiermee een plezier doe, dus bij deze.

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

Geen evenementen gevonden!