februari 27

0 reacties

BLIK OP MAART 2020

Door Helga Post

februari 27, 2020

februari, huishoudschema, maart, plannen

BLIKKEN: VooruitBLIK op de komende maand, inclusief nieuw huishoudschema.
Klik in het menu op ‘Blikken’ om ze allemaal te lezen

Waar verheugen we ons op in maart 2020. Geen winter in ieder geval, tenminste niet de winter waarop we hadden gehoopt. Een nat voorjaar kun je het noemen. In maart hoop ik op een droog voorjaar met zon, heel veel zon.


MAART

Wat te doen

Mediteren!

“Mensen, die mediteren maken minder fouten”. In een experiment aan de Michigan State University kregen de deelnemers aan een test eerst 20 minuten meditatie. Het behaalde resultaat was merkbaar beter in de test, die daarop volgde.

Bord- en kaartspellen!

“Wie speelt, wint”. Zelfs als hij verliest. Bord- en kaartspellen zijn niet alleen leuk, ze hebben ook een aantal positieve bijwerkingen.
Knutselen en puzzelen, snel reageren, bedriegen en soms liegen: Er gebeurt veel op een spelavond met vrienden of familie. Sommigen hebben ongelofelijk veel geluk, anderen trekken altijd de verkeerde kaart en toch geniet iedereen van het spelen en samenzijn.
Het houdt ons trouwens ook fit. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de concentratie en het geheugen worden bevorderd.

Alle bordspellen op een rij

Lente!

Verheug jij je al op …

 • De eerste dag zonder jas
 • De lammetjes in de wei
 • Bloemen, bloesems, bladknoppen, overal!
 • De heropening van de ijssalon
 • Kwetterende vogels als wekkers
 • De kans om de nieuwe sandalen aan te doen
 • Ontbijt op het balkon

Wat te drinken

Hemelse delicatesse

In India worden mango’s aangeboden aan de goden. Wij in Europa vinden pannacotta goddelijk. Een goede reden om de twee te combineren.

Panna cotta met mangopuree – voor 2 personen

 • 2 vellen gelatine
 • 100 g room
 • 100 ml kokosmelk
 • 1 el bruine suiker
 • 1 pakje vanillesuiker
 • 150 g rijp mangovlees
 • Limoensap

En zo werkt het

 1. Week de gelatine in koud water. Sudder de room, kokosmelk, suiker en vanillesuiker gedurende 10 minuten.
 2. Knijp de gelatine eruit en los op in de hete vloeistof. Verspreid het roommengsel over twee glazen. Koel gedurende 4 uur.
 3. Pureer het mangovlees met limoensap, suiker indien nodig. Schik op de panna cotta.

Wat te eten

Verse friet uit eigen keuken

Er is niets lekkerder dan knapperige friet, zelfgemaakt.

Zo doe je dat:

In de pan moet hete raapzaadolie van 170 graden de aardappelen volledig bedekken.
In de friteuse met koolzaadolie op 180 graden. Bak eerst de frites 5 minuten, laat ze afkoelen en bak vervolgens opnieuw 10 minuten.
In de oven bakken gedurende 25 minuten op 200 graden. Draai om de 7 minuten, omdat: Donkere frieten niet krokant zijn, maar verbrand!

Wat te kijken

The Letter for The King

Een nieuwe Netflix Original-serie is altijd even spannend, maar deze bekijken we met extra veel interesse. The Letter for The King is namelijk gebaseerd op het klassieke kinderboek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Hierin krijgt de jonge page Tiuri een belangrijke brief in zijn handen geduwd, die koste wat kost bij de koning gebracht moet worden. Het voortbestaan van het koninkrijk staat op het spel, maar spionnen en ander gespuis zitten Tiuri op de hielen. Vanaf 20 maart te zien.

Django Unchained

Quentin Tarantino blies ons vorig jaar nog omver met Once Upon A Time… In Hollywood. Een paar films terug deed ‘ie dat ook al. Django Unchained is een vrij harde film die het verschrikkelijke slavernij-verleden pijnlijk in beeld brengt. We volgen de bevrijde slaaf Django (Jamie Foxx) die samen met een Duitse bounty hunter (Christoph Waltz) op pad gaat. Hun doel? Django’s gevangen vrouw Broomhilda redden uit handen van de in en in slechte slavendrijver Calvin Candie, meesterlijk gespeeld door Leonardo DiCaprio.
Nu te zien.

Bron: Superguide

De laatste deed me denken aan 12 Years a slave door producent en acteur Brad Pitt.

Wat is er nieuw!

Het thema in maart 2020

Elke maand behandel ik een ander thema. De komende maand is het:

SCHOONMAKEN

Alle aspecten van het huishouden komen aan bod. Dus ben jij er niet zo’n ster in, houd dan Firma Huishouden de komende maand goed in de gaten!

Efficiënt Huishouden

Het gloednieuwe programma waarmee jij je huishouden voor eens en voor altijd op orde krijgt. Vanaf 30 maart kun je meedoen. Meer informatie lees je hier.

Huishoudschema maart 2020

Uiteraard is er ook deze maand weer een nieuw én gratis huishoudschema.

Dagelijkse reminders voor de huishoudtaken die op het schema vermeld staan, krijg je via de Facebookgroep van Firma Huishouden.

Ben je nog geen lid?
Vraag dan je lidmaatschap aan. Het is gratis, het enige wat je ervoor moet doen is een drietal vragen beantwoorden.

Huishoudschema Firma Huishouden

Downloaden via de winkel

Downloaden via de Downloadbieb

Helga Post

Over de auteur

Moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Om het hoofd cool te houden in de drukte van het huishouden, altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming (het huishouden) draaiende te houden.

Helga Post

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"62516":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"804be":{"name":"Main Accent","parent":-1},"63c2f":{"name":"Accent Dark","parent":"804be","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"804be":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"63c2f":{"val":"rgb(34, 46, 62)","hsl_parent_dependency":{"h":216,"l":0.19,"s":0.29}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"804be":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"63c2f":{"val":"rgb(35, 47, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":216,"s":0.29,"l":0.19,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
vorige artikel
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"804be":{"name":"Main Accent","parent":-1},"63c2f":{"name":"Accent Dark","parent":"804be","lock":{"saturation":1,"lightness":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"804be":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"63c2f":{"val":"rgb(34, 46, 62)","hsl_parent_dependency":{"h":216,"l":0.19,"s":0.29}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"804be":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}},"63c2f":{"val":"rgb(35, 47, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":216,"s":0.29,"l":0.19,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
volgende artikel

Spannend nieuws! De pre-order voor de HUISHOUDPLANNER is open!

Heb je het nieuws al gehoord? Een reeks nieuwe huishoudplanners wordt op

Lees meer

Huishoudplanner

5 euro korting

met code HHPFH2020

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Winkel nu