Met trots stel ik je voor aan Huishoudschool 2.0!

Als het huishouden je niet van huis uit is geleerd, wat er bij komt kijken en hoe je het organiseert, hoe moet je dan weten hoe het werkt? Vroeger kon je terugvallen op de kennis van de huishoudschool, maar die is ook al jaren geleden verdwenen. Dus waar moet je nu zijn? Juist ja, bij de Huishoudschool 2.0!

In dit artikel lees je ...

Weet je, we hebben het ontzettend druk gehad op het ‘hoofdkantoor’ van Firma Huishouden (mijn dochter en ik). Het begon allemaal aan het begin van de intelligente lockdown. Toen iedereen begon te roepen dat je als bedrijf je moest gaan ‘aanpassen’ aan de situatie. Ik doe alles al online en het leek me een perfect moment om achterstallig onderhoud te doen en wat te sleutelen aan Firma Huishouden.

Dus toen iedereen even in de pauze-stand stond en bij moest komen van wat er in de wereld aan de hand was, heb ik besloten om die tijd eens goed te gebruiken. Ik ben ook dingen gaan ‘aanpassen’ door veel wijzigingen aan te brengen. Ik besloot om in lockdown te gaan en de technische opzet van mijn hele bedrijf opnieuw te ontwerpen. Weet je … kleine dingen. Samen met mijn dochter, want ook die hoefde nergens meer heen, behalve af en toe wat online colleges volgen. Maar die kleine dingetjes bleven maar doorgaan en werden hele grote dingen. Ik begon me te realiseren, dat het nu de perfecte tijd was om meer dingen online te gaan doen. Om meer aan te bieden online.

Hoe het allemaal begon …

Ergens een aantal maanden geleden, aan het begin van de heersende pandemie, besloot ik om van de nood een deugd te maken. Al meer dan een jaar hik ik tegen een aantal technische zaken aan die gedaan moeten worden, maar waar ik zoveel tijd in moet steken, dat de moed me al in de schoenen zakt wanneer ik eraan denk (je kent het vast).

Ik besloot om daar dus eens aan te beginnen en niet zo zeer omdat het nu zo’n ‘deugd’ is, maar meer omdat ik even niet wist wat ik moest doen. De wereld veranderde zo plotsklaps, dat iedereen even stil viel. Ineens was er een hele andere realiteit en geen scenario, geen houvast meer.

Mijn hoofd stond echter niet stil, nooit eigenlijk. Een idee dat ik al een tijdje heb, kwam ineens weer naar boven en het leek de perfecte tijd om het uit te gaan werken. Ik heb nagedacht, gepuzzeld, genoteerd, nog wat nagedacht en ik ben er aan begonnen, want …

Te midden van deze ramp bestaan ook kansen

Steeds meer mensen richten zich op het online gebeuren nu ze de deur niet meer uit kunnen. Ik merk het zelf ook. Ik heb ineens heel veel bezoekers op mijn website, via Pinterest krijg ik elk halfuur een nieuwe volg melding en ook wil men steeds vaker een online cursus bij me volgen.

Dus toen die intelligente lockdown van start ging, vond ik het tijd om mijn idee nu eindelijk eens vorm te gaan geven, nu steeds meer mensen online zijn. En dat heb ik de afgelopen maanden gedaan.

Het idee achter Huishoudschool 2.0

Het idee was om A. niet meer afhankelijk te zijn van social media en al zijn grillen. Van alle boodschappen die ik via Facebook stuur krijg jij er maar maximaal 30% te zien, wat eenvoudigweg kan betekenen dat jij nét dat ene belangrijke bericht mist. Maar andersom werkt het ook zo; ik zie dus niet altijd alle berichten van jullie. Kortom; ik wil meer connectie met jullie en daarover zelf kunnen beslissen.

Daarnaast wilde ik B. dat alles wat overzichtelijker werd. Via Facebook bijvoorbeeld heb je ‘Eenheden’ waarin je meer informatie kwijt kan, maar niet iedereen kan dit vinden of vindt dit handig. Ik zelf ook niet. Daarnaast merk ik dat een aantal het moeilijk zoeken vind op de website, mede doordat de website anders werkt op een mobiele telefoon dan op een laptop of pc, en op een tablet nog weer anders. Geen eenheid dus.

En C. wil ik al heel lang speciale dingen voor al mijn trouwe volgers doen. Ik krijg dagelijks zoveel lieve mail, vragen, reacties of andere berichten en daar wil iets voor terugdoen. Ik heb zoveel ideeën, zoveel antwoorden op vragen van jullie en zoveel tips en waardevolle informatie, waar je écht iets aan hebt, maar de website is daarvoor niet de juiste plaats. Bovendien wil ik deze informatie niet met iedereen delen, maar alleen met jou.

Last but zeker not least: D. Ik wil er zijn om je te motiveren, je te inspireren, je mijn ervaringen te vertellen, je aanmoedigen en je te leren, hoe je het beter, anders of juist helemaal niet kunt doen, door dagelijks met je in contact te kunnen zijn. 

Dat alles samen is een geheel nieuw platform geworden, voor iedereen die méér wil

Met trots stel ik je voor aan Huishoudschool 2.0! - huishoudschool

Voor veel mensen bestaat een huishouden uit het opruimen en schoonmaken van hun huis. That’s it.  Ik merk het vooral aan de reacties, wanneer ik af en toe een ander onderwerp aansnijd op de website en deel op social media. Ik probeerde het al eens vaker uit te leggen; het huishouden is véél meer dan dat.

Het huishouden kun je grofweg verdelen in de volgende categorieën: Koken, schoonmaken, opruimen, wassen, tuinieren, verzorging, administratie en om het allemaal in goede banen te leiden, de belangrijkste; de organisatie en planning van het geheel. 

Het huishouden is een onderneming

Het is als een onderneming waar jij de directeur van bent. Jij moet zorgen dat alle leden hun verantwoording nemen, maar af en toe moet je ook aan jezelf denken. Ook dat is een stukje huishouden: Je eigen huishouding. Vrije tijd en ontspanning, en hoe je die tijd kunt invullen, zijn ook onderwerpen die in een huishouden voorbij komen.

Het valt niet mee om al die ballen in de lucht te houden, vooral wanneer je ook nog andere bezigheden hebt, zoals werk buitenshuis. Als daar ook nog eens ziekte van iemand uit je huishouden, een verhuizing of andere drukte bij komt, (zoals nu met het thuis leren van je kinderen), dan kan de ‘onderneming’ behoorlijk in de war raken. Een time-out is dan heel belangrijk. Pas op de plaats maken, oriënteren, prioriteiten stellen, de neuzen weer dezelfde kant uit en niet gefrustreerd raken.

Daarmee wil ik je helpen. Dat roep ik al járen:

Ik kán en wil je helpen!

Maar niet alleen dat. In de afgelopen jaren merk ik steeds vaker dat, vooral vrouwen, het huishouden niet onder de knie hebben of kunnen krijgen. Dat ze de skills zijn misgelopen en het gewoon nooit is bijgebracht. En ik begrijp dat. Als het huishouden je niet van huis uit is geleerd, wat er bij komt kijken en hoe je het organiseert, hoe moet je dan weten hoe het werkt? Vroeger kon je terugvallen op de kennis van de huishoudschool, maar die is ook al jaren geleden verdwenen. Dus waar moet je nu zijn?

MIJN IDEE: DE HUISHOUDSCHOOL ONLINE!

De huishoudschool online is een platform waar leden kunnen verbinden, motiveren en leren. Het platform waar ik er wil zijn voor jullie en waar je terecht kunt met al je vragen.

Er was toch al een Huishoudschool

Dat klopt. Een onderdeel van Firma Huishouden, van de website dus, is nu nog de Huishoudschool. De nieuwe huishoudschool staat op ander platform.

Je kunt het zien als een ‘school’ waar je ook meerdere leerlingen tegenkomt, maar dan online. Waar je met elkaar praat, waar je kennis kunt vergaren en uiteraard veel kunt leren.

Het is zoals de huishoudschool van vroeger, met dezelfde doelstelling: Leren hoe een huishouden werkt. 

De huishoudschool bestond echter niet alleen uit het vak ‘huishoudkunde’. Het vakkenpakket was veel breder en deze vakken heb ik omgezet naar het heden. Een moderne huishoudschool, anno nu.

Juist nu wordt er veel online gedaan. De Huishoudschool Online zal daarom een uitkomst zijn voor velen die het in deze tijd moeilijk hebben met o.a. het bijhouden van het huishouden. Verder worden er vele andere vakken en cursussen aangeboden om je kennis te verrijken. 

In deze online school kun je met elkaar praten en vragen stellen. Zo kun je ook van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Er is een volledig nieuw ontwerp en niet alleen qua uiterlijk. Het heeft alles te maken met community, verbinding, forums, live interactie, etc.

Het heeft alles te maken om jou verder te helpen!

HUISHOUDSCHOOL ONLINE 2.0

Wat dit allemaal betekent voor jou

Ik doe dit natuurlijk niet allemaal voor de lol of voor mezelf.

Ja, een deel ervan is bedoeld om de Huishoudschool gemakkelijker te beheren en een aantal technische beperkingen op te lossen, maar dit alles gaat over een betere uitvoering van wat de Huishoudschool inhoudt als platform en community.

De toevoeging van een geheel nieuwe bibliotheek (Downloadbieb), uitsluitend gericht op het helpen van jou, zodat je nooit meer afhankelijk bent van die ene nieuwsbrief waar het wachtwoord in staat.

Een enorme upgrade naar een community ervaring, verbinding, zodat je altijd weet wat er nieuw is, alles terug kunt kijken en vinden, en de grillen van Facebook achter ons kunnen laten. (Nee, de Facebookgroep gaat niet weg).

Met dit platform zul je ervaren hoe een hechte community werkt en hoeveel baat je erbij zult hebben.

Groepen, op basis van onderwerpen waar je lid van kunt worden.

Een forum, waar je antwoord krijgt op al je cursusvragen.

Kortom: Een platform dat gemakkelijker te navigeren is, én ‘schoner’; geen on-relevante inhoud meer en geen advertenties.

Uiteindelijk heb ik altijd twee doelen gehad met Firma Huishouden, de Downloadbieb en de Huishoudschool …

Ten eerste, om een one-stop-shop, of beter gezegd een one-stop-source te zijn. Een bron voor alle huishoudelijke en persoonlijke vaardigheden, die je nodig hebt om je huishouden en je leven op orde te krijgen, zodat je meer tijd voor jezelf overhoudt.

Ten tweede om jouw ondersteunende netwerk te zijn, zodat je je nooit alleen voelt als het even niet gaat. Tussen mij en deze community krijg jij de persoonlijke ondersteuning.

Dit platform helpt deze twee hoofddoelen beter en sneller te realiseren

Dat drukke hoofd van mij, met al die ideeën hebben er dus inmiddels voor gezorgd, dat het hele cursussysteem opnieuw is gebouwd en ik heb de hele Downloadbieb opnieuw ontworpen. En het meest fundamentele onderdeel van deze hele tour is …

HUISHOUDSCHOOL 2.0

Mét een sociaal netwerk en een ingebouwde community. En een vragenforum, en een nieuwsfeed, en speciale groepen, en … nog zoveel meer.

En je kunt NU DEELNEMEN!

Dus aarzel niet en bewonder onze nieuwe community!

Met trots stellen wij je voor aan HUISHOUDSCHOOL 2.0

Gaat Firma Huishouden weg?

Néé, absoluut niet. Firma Huishouden is een blog, een bron vol met waardevolle informatie. De Huishoudschool is een verlengstuk daarvan. Het is voor iedereen die meer wil weten, meer wil leren, vragen kunnen stellen zonder dat de hele wereld meeleest, dingen terug kunnen vinden, niks wil missen en persoonlijk contact wil.

Huishoudschool Online is een community

Dat betekent dat je je moet registreren. Volg de stappen die staan aangegeven en dan gaat het je zeker lukken!

Zie ik je daar?

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

  1. Helga, wat een werk heb je weer verzet. Echt top!

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - huishoudschool

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - huishoudschool

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - huishoudschool

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!