Ze doen ons geen pijn en je ziet ze niet, maar huisstofmijt vormt een grote plaag in veel Nederlandse slaapkamers. Feit is dat een op de vier Nederlanders allergisch is voor deze microscopische boosdoeners. Daar komt nog eens bij dat een derde van deze mensen niet eens doorheeft dat deze ongewenste ‘bedpartners’ de oorzaak vormen van klachten als verkoudheid, traanogen, jeuk, eczeem, chronische vermoeidheid en zelfs astma.

Hooikoorts? Of toch niet?

De symptomen van deze allergie kunnen ook wijzen op – veel meer voor de hand liggende – kwalen als hooikoorts en verkoudheid. Daarom beseffen veel mensen niet dat de werkelijke bron van alle ellende zich wellicht schuilhoudt in hun matras of beddengoed.

Dat gebrek aan bewustzijn is ook niet vreemd; de twee huisstofmijten die in onze bedden het meest voorkomen, zijn onzichtbaar en op zichzelf onschadelijk. Ze bijten en prikken niet, maar ze produceren allergenen: hun uitscheiding en de dode mijten vormen het echte probleem.

“Bij een huisstofmijt-allergie is de grondige uitroeiing van de allergenen een eerste, onvermijdelijke stap van de oplossing”

Professor E. Bodart

benadrukt professor E. Bodart, kinderpneumo- en allergoloog, en lid van de Belgische Kring van Kinder-longartsen.

Natuurlijk hulpmiddel

Uit onderzoek blijkt dat een 100% natuurlijk medisch hulpmiddel dé oplossing is om allergieklachten te verminderen zonder medicijnen te hoeven innemen.

Behandeling zonder medicijnen

Sinds april is in Nederland de ExAller Spray verkrijgbaar, die bij een eerste behandeling 80 procent en na een derde behandeling 99% van de huisstofmijten ‘uitroeit’. Met als zekerheid dat met het wegblijven van de huismijt ook de oorzaak van de allergie verdwijnt, waardoor de symptomen uitblijven.

Hoe ExAller werkt?

Als een val. Door het beddengoed te besproeien met dit middel, worden mijten uit het matras gelokt waarin ze zich schuilhouden. Vervolgens kun je het beddengoed in de wasmachine op zestig graden wassen, en zo de mijten verwijderen. Een eenvoudige, effectieve en niet-toxische manier om van je allergieklachten af te komen zonder zelf medicijnen te hoeven innemen. Dit middel is een uitvinding waarvan iedere Nederlander met huisstofmijt-allergie nu kan profiteren.

Vakantie voor de deur

Als je op vakantie gaat binnenkort is het verstandig het beddengoed af te halen. Op die manier hebben bacteriën en mijt geen kans om je bed over te nemen. Voordat je je bed afhaalt, spray je het beddengoed in met ExAller Spray en wast het later uit op minimaal 60 graden.

Als je op vakantie gaat is het fijn om in een fris, opgemaakt bed te komen, zeker na een lange reis, maar overweeg dit. Het is namelijk de ultieme kans om je bed langer open te laten liggen en te luchten (zeker met een open raam of rooster).

Ander huisstofmijt maatregelen

  • Verschoon je bed regelmatig, minimaal eens per 10 dagen
  • Regelmatig stof verwijderen door af te stoffen en te stofzuigen, want daar is de mijt dol op
  • Stofzuig ook regelmatig je matras
  • Lucht het bed gedurende de dag, voordat je het weer opmaakt. Hoe langer je het onopgemaakt laat liggen, des te beter kan vocht eraan ontsnappen. Huisstofmijt vindt vocht heerlijk!
  • Luchten! Laat een rooster of een raampje open, ook tijdens je vakantie als het mogelijk is.
Pinafbeelding voor artikel over huisstofmijt bestrijden met niet-toxische middelen
Wil je deze tips bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.
Foto: Sylvie Tittel
Gesponsord artikel