Het interieur van je huis moet als een warme deken om je heen voelen. Het moet bij de bewoners van het huis passen als een maatpak. Om dit te bereiken deel ik een aantal korte interieur regels met je.

1 – Gericht gebruik van lichtbronnen

Gebruik een combinatie van plafond-, wand-, vloer- en tafellampen in de woonkamer. Om te kunnen werken, schrijven of lezen, heb je in ieder geval een felle accent verlichting nodig. Bovendien kun je geweldige accenten plaatsen in kamers met licht en een huiselijke sfeer creëren.

15 Gouden interieur regels voor meer harmonie in je huis

2 – Meng oud en nieuw

Antiek meubilair vertelt verhalen en ziet er warm en huiselijk uit. Combineer ze met moderne stukken, waardoor je huis een heel persoonlijke toets krijgt.

3 – Maak eilanden

Harmonisch werken ook de zgn. ‘woongroepen’, die bestaan ​​uit verbindingselementen zoals bijvoorbeeld een specifiek type hout of een kleur. Woongroepen zijn zijn meubels, textiel en accessoires bij elkaar gepositioneerd. Idealiter worden ze gecombineerd met een (vintage) vloerkleed om het een geheel te laten lijken. Deze moet niet te klein zijn, wat vaak oncomfortabel werkt. Het wordt een geheel en groter ogend, wanneer de voorpoten van de bank en de fauteuils er op staan.

4 – Geef kleine dingen een podium

Borden, opbergdozen en andere accessoires kunnen qua kleur op elkaar worden afgestemd. Hierdoor ziet alles er consistenter uit en wordt het één geheel.

15 Gouden interieur regels voor meer harmonie in je huis

5 – Verwelkom stof!

Gordijnen bevinden zich idealiter een tot twee centimeter boven de vloer. Je kunt er ook voor kiezen om ze met dezelfde lengte op de vloer te laten rusten. Ongeveer een vijfde deel van de breedte van de gordijnen moet naast het raam hangen, waardoor ze overdag niet het licht weghalen. Hierdoor lijken de ramen ook groter.

6 – Noodzakelijke dingen aanpassen

Als je honden of katten hebt, moet je wasbaar textiel op de bank, stoelen of op het bed gebruiken. Dekens, spreien en plaids die niet bij de rest passen, veroorzaken onrust in je interieur. Pas ze qua kleur of stijl aan (zie punt 3 en 4).

15 Gouden interieur regels voor meer harmonie in je huis

7 – Minder is meer

Gebruik in je huis liever minder spullen en accessoires. Hoogwaardige decoratie die echt iets voor jou betekent geeft veel meer sfeer in een huis.

8 – De eerste indruk telt

Je hal of gang krijgen de eerste blik als jij of iemand anders binnenkomt. Leuk als het hier opgeruimd is en het qua interieur, kleur en styling uitstraling heeft.

9 – Kies bewust voor textiel

Kussens, spreien, tafelkleden, gordijnen; zorgvuldig geselecteerd textiel dat bij elkaar past, ademt meteen een geweldig comfort uit.

15 Gouden interieur regels voor meer harmonie in je huis

10 – Houd oppervlakken vrij

Duidelijk gestructureerde oppervlakken kunnen beter worden schoongemaakt en het huis ziet er beter georganiseerd uit.

TIP

Maak van je huis een thuis

Ontdek jouw woonstijl

Kies de juiste kleur voor je interieur

Word je eigen woonstyliste

11 – Gebruik hoeken

De hoeken van je kamers vormen vaak saaie ruimtes. Stimuleer ze met meubels en kleurrijke of bijzondere accessoires.

15 Gouden interieur regels voor meer harmonie in je huis

12 – Kleur toevoegen

Wit is wit. Geschilderde muren geven kamers een unieke uitstraling.

13 – Creëer een moodboard

Met foto’s uit magazines en krantenknipsels kun je je van tevoren een beeld vormen van de verschillende combinaties meubelen en stijlen. Een goed alternatief voor een moodboard is Pinterest. Zoek alle stijlen en kleuren die je leuk vind via de zoekfunctie en zet ze op een eigen (mood)board.

14 – Individualiteit door je eigen stijl

In verschillende magazines, bladen en ook online laten ze ons zien hoe je verschillende stijlen kunt mixen en matchen, waardoor er een persoonlijke look ontstaat. Maak er gebruik van. Ook souvenirs van je reizen en trips passen heel goed om je eigen stijl te creëren, en geven bovendien positieve herinneringen.

15 – Al het goede komt langzaam

Geen enkel huis kan van de een op andere dag perfect worden ingericht. Dat heeft tijd nodig. Laat beslissingen en ideeën rijpen door er dagelijks in te leven en ze borrelen dan vanzelf op.

Interieur regels als advies

Uiteraard bestaan er geen wettelijke regels om het interieur in te richten. Een ieder doet dit op z’n eigen manier. Dit zijn dus ook een aantal gouden ‘regels’ om het interieur wat meer in harmonie te brengen.

15 Gouden interieur regels voor meer harmonie in je huis
Wil je deze tips bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.
Foto's: Karolina Grabowska, photosforyou, Free-Photos en StockSnap 
Gesponsord artikelbanner-win-enquete