Vlekken ABC | Kauwgom verwijderen

Het kan toch niet waar zijn? Kauwgom in je bekleding! Dat is echt een nachtmerrie! Vrees niet, ik heb een aantal tips voor je. Kauwgom verwijderen hoeft geen paniek veroorzaken. Met deze tips los je het probleem in de meeste gevallen gemakkelijk op.

In dit artikel lees je ...

Het kan toch niet waar zijn? Kauwgom in je bekleding! Of in je haar! Dat is echt een nachtmerrie! Vrees niet, ik heb een aantal tips voor je. Kauwgom verwijderen hoeft geen nachtmerrie te zijn als je weet hoe je het aan moet pakken.

Kauwgom verwijderen uit kleding met azijn

 1. Als de kauwgom nog zacht is doe je de kleding eerst in de vriezer zodat het hard wordt.
 2. Schraap met een bot mes de kauwgom van de stof. Op deze manier krijg je meestal de kauwgom helemaal uit de kleding.
 3. Maar als dit niet het geval is verhit dan een half kopje azijn tot het bijna kookt.
 4. Leg de kleding op een schone handdoek.
 5. Doop een oude tandenborstel in de hete azijn en wrijf zachtjes de resterende kauwgom uit de kleding.
 6. Herhaal dit indien nodig tot het helemaal is verdwenen.
 7. Giet de resterende hete azijn door de stof om eventuele resten te verwijderen. Span daarvoor de stof over een teiltje of kom.
 8. Is de kauwgom wel weg maar blijft er een vlek achter door de kleurstof of suiker uit de kauwgom, behandel deze dan voor met een vlekkenverwijderaar.
 9. Was daarna het kledingstuk op de hoogst mogelijk temperatuur die vermeld staat op het label.

Controleer na het wassen of de vlek is verdwenen voordat je het kledingstuk in de droger stopt. Als dit niet het geval is herhaal dan de stappen 4 en 5. Anders zal de vlek in de stof blijven zitten door het drogen.

Kauwgom verwijderen uit (auto) bekleding

Om zachte kauwgom hard te maken doe je ijsblokjes in een plastic zak en koelt hiermee de kauwgom. Daarna volg je stap 2 en 3 van hierboven. Voordat je stap 3 doet test dan eerst de kauwgomverwijderaar op een plaats van je bekleding waar het niet zichtbaar is. Als dit goed gaat volg dan de volgende stappen.

 1. Meng een oplossing van twee kopjes warm water, een eetlepel afwasmiddel, en een eetlepel witte azijn.
 2. Dep dit met een schone witte doek op de vlek
 3. Herhaal de twee stappen totdat de vlek is verdwenen
 4. Spoel na met koud water en een nieuwe witte doek om het mengsel te verwijderen en dep het daarna droog. Zorg dat het allemaal niet te nat wordt.

Kauwgom verwijderen uit je haar (zonder te knippen)

Het is iedereen wel eens overkomen. Je kind komt thuis met een dot kauwgom in het haar. Je eerste gedachte is om het eruit te knippen. Dit hoeft niet!

Zorg dat de kauwgom hard wordt door te koelen met ijs in een plastic zak. Peuter het er daarna voorzichtig uit. Lukt dit niet, probeer het dan met olijfolie of pindakaas. Giet of smeer de olie of pindakaas op de kauwgom en werk het met je vingers in de kauwgom om het los te krijgen. Je kunt het in stukjes met je vingers verwijderen of voorzichtig met een kam. Daarna het haar uiteraard een paar keer wassen met shampoo om de olie of pindakaas te verwijderen.

Kauwgom onder je schoen?

Doe de schoen ook een paar uur in je vriezer en peuter het daarna onder de zool vandaan met een stomp voorwerp, zoals een lepel. Gebruik eventueel witte azijn om kleverige resten te verwijderen.

Kauwgom verwijderen uit tapijt

Om kauwgom uit tapijt te verwijderen volg je dezelfde stappen als bij kauwgom verwijderen uit bekleding. De kauwgom kun je namelijk het makkelijkst verwijderen als het hard is en dat doe je door het koud te maken.

Heb je last van andere vlekken of wil je meer weten over het verwijderen van vlekken?

Vaak wordt er te moeilijk gedacht over het verwijderen van vlekken terwijl het eigenlijk heel makkelijk kan zijn. In het vlekken ABC vind je daarom nog meer tips om onder andere haarverf vlekken en alcohol vlekken te verwijderen. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over die vervelende vlekken!

Als een van deze tips hebt gebruikt en het heeft gewerkt, laat het me dan weten? Heb je nog andere tips? Laat die dan hieronder achter.

Vlekken ABC | Kauwgom verwijderen - kauwgom verwijderen
^ Pin deze tips op je eigen bord

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - kauwgom verwijderen

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - kauwgom verwijderen

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - kauwgom verwijderen

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!