Met de hoop dat we dit jaar de kerstdagen weer kunnen vieren met onze naasten, is het tijd om je huis om te toveren in een feestelijk gebeuren. Tijd om elke kerstdecoratie eens kritisch te bekijken en misschien wat nieuwe trends te proberen.

Meer dan ooit willen we de magie en vreugde van de kerst vieren en niets is mooier dan fonkelende lichtjes, prachtige ballen in de boom en slingers die het feest afmaken.

Maar als je geen idee hebt hoe je het dit jaar moet aanpakken, geen inspiratie hebt of niet echt creatief bent, heb ik een paar ideeën voor je. Misschien wordt het ook tijd om je kerstversieringen eens op te frissen.

Hieronder vind je … twinkelende trends om dit jaar op in te spelen, samen met enkele eenvoudige, betaalbare tips voor het creëren van elke look.

Geniet van wat feestelijke nostalgie

Kerstdecoratie

Na een periode met zoveel veranderingen is het niet verwonderlijk dat we verlangen naar de traditionele decoraties. Een beetje nostalgie is tenslotte altijd goed voor de ziel.

Hoewel het natuurlijk is aangepast aan deze tijd, zijn de verschillende ornamenten als vogeltjes en bloemen, erg klassiek. Tijdloze decoraties in een modern jasje.

Bijzondere kersthangers

Kerstdecoratie

Vroeger hingen we alles in de boom; alles wat meekwam van school, snoep, kerstkransen tot kaarten aan toe. En dat heeft natuurlijk ook wel wat, dat maakt een kerstboom persoonlijk. Heb je niks anders dan ballen voor je kerstboom, kijk dan eens naar deze bijzondere kersthangers.

Kerststijl nouveau chique

Kerstdecoratie

Ben je niet zo van de bonte vertoning en houd je het liever wat rustiger, en sjieker? Dan is dit de stijl voor jou.

Met tinten van blush roze, roségoud en parelmoer glas, mooie kralenversieringen en verenmotieven, is deze look rustgevend, maar met een vleugje glamour.

Kerststijl Back to Nature

Als je de voorkeur geeft aan iets meer eigentijds dat een kamer met rustgevende neutrale of gedempte tinten vult, is deze kerststijl voor jou.

Er is iets heel opbeurends aan een huis vol groen en een vleugje buiten. Haal je inspiratie uit de natuur om van je huis een warm, gastvrij winterverblijf te maken.

Begin met een kleurenpalet van zacht, gedempt groen en zilver, en voeg vervolgens organische materialen toe, zoals gesneden houten decoraties.

Tijd om de tafel te dekken

En als de boom dan eenmaal staat en de rest van het huis ook is versierd met de mooiste ornamenten en decoraties, dan is het tijd voor eten!

Kerst draait helemaal om tijd door te brengen met familie, genieten van heerlijk eten, je gekoesterde tradities voortzetten én de cadeautjes open maken!

♥ LEESTIP: 8 Tips voor een ontspannen kerstdiner – ook als je niet kunt koken!

Overheerlijk kerstontbijt

Wat ga je op tafel zetten op kerstochtend? In ieder geval een aantal kaarsjes, leuke kerstservetten en heel veel lekkers! Laat je hier inspireren: De lekkerste 12 kerstontbijt ideeën.

kerstontbijt

Uitgebreid brunchen

Ben je iets te laat uit bed voor het kerstontbijt, dek dan de tafel voor een uitgebreide brunch. Van hartige kant-en-klare stoofschotels tot zoet gebak en snelle hartige recepten, hier vind je de 50 meest populaire brunchrecepten (Engels).

♥ LEESTIP: 12 Tips voor een foutje of als het kerstdiner mislukt

kerst brunchen

Laat je tafel stralen

Of je nu wat laat bezorgen, wat gaat halen of zelf wat gaat maken voor het kerstdiner dit jaar, de vraag blijft altijd: “Wat eten we met kerst?”

Eerder schreef ik dit artikel waar je wat inspiratie op kunt doen: Kerstdiner inspiratie en recepten. Of bij 24Kitchen.

♥ LEESTIP: 10 Traditionele kerst recepten voor niet-vegetariërs

kerst diner

Klinkt als een feestje

Kerst is natuurlijk altijd een feestje. Maar met een prachtig sierlijk servies en bijzondere kerstdecoratie dek je de tafel altijd feestelijk.

KERST FEESTJE

The most wonderful time of the year! Met wie vier jij kerst dit jaar?