Wat triggert Kerstmis bij jou: Ontspanning of hektiek?

Sommigen van ons kunnen nauwelijks wachten, ze hebben hun cadeautjes al gekocht en bakken liever vroeger dan later de kerst koekjes (geweldige recepten voor deze!). De ander raast door de Advent, koopt alles op het laatste moment (cadeau-ideeën hier!) en laat zich dan op de een of andere manier toch besmet raken door de feestdagen-euforie. Wie ben jij?

Deze week in Kleine trucs, groot resultaat: Beter verwarmen, duurzaam douchen en slim en opgeruimd wonen.

Kleine tips en trucs om je dagelijkse leven gemakkelijker te maken en leuke ideeën die je huis nog gezelliger en sfeervoller maken.

Kleine trucs, groot resultaat

[icon name=”arrow-right” class=”” unprefixed_class=””] DEZE KEER:

Beter verwarmen, duurzaam douchen en opgeruimd wonen


Theeketeltje

Zo goed dankzij gietijzer

De Japanners zweren erbij: als het water wordt gekookt in de zogenaamde tetsubin, een ketel van 100 procent gietijzer, smaakt de thee beter. Helaas is het materiaal niet roestvrij, dus droog het na gebruik direct af.

Bed buurman

Dagelijkse luxe binnen handbereik

Kleine meubelstukken bij het bed die perfect zijn afgestemd op je behoeften, maken het gemakkelijker om de dag te beginnen. Dit kan een soundbox zijn van waaruit je favoriete muziek te horen is, of een tafeltje voor je eerste geurige koffie in de ochtend.

Energiebesparend

Bescherm de warmte

Bij het verwarmen verdampt energie vaak richting de muur. Radiatorfolies bekleed met aluminium, b.v. van Ecosavers, die achter de radiator wordt geïnstalleerd, kan dit warmteverlies minimaliseren en de verwarmingskosten verlagen.

Netjes opruimen

O denneboom …

Zodra de stille nacht voorbij is, begint het alweer onrustig te worden: De boom moet weg! Om ervoor te zorgen dat je bij het weghalen geen spoor van gevallen naalden achterlaat, haal je gewoon een dekbedovertrek over de boom.

Verlichting

Nieuwe kaarsen van overblijfsels

In de donkere maanden wordt het pas echt gezellig met veel kaarslicht. Vaak blijven er stompjes en was-resten achter. Wie deze verzamelt, kan er gemakkelijk nieuwe kaarsen mee maken. Er zijn gedetailleerde instructies voor de verschillende methoden op internet te vinden, waaronder hier (duits).

Plasticvrij

Geweldige zepen in de badkamer

Shampoo en douchegel zijn meestal alleen verkrijgbaar in plastic flessen. Haar-, douche- en oliezepen zijn duurzamer.

Je kunt ook je eigen zeep maken

Dit XL pakket zeep bestaat uit alle benodigdheden voor het zelf maken van zeep. Er zit geurstof, kleurstof, gedroogde bloemen, alcoholspray, 1 zeepmal en 1 kg transparante gietzeep in. Ook krijg je er een online DIY guide zeep maken bij.

Berg boxen

Stapelen en netjes opruimen

Wie zijn huis opruimt, ruimt zijn ziel op; deze wijsheid kennen we allemaal wel. Met uniforme, transparante opbergdozen temmen we eerst de chaos en creëren we daarna het overzicht.