Kleine trucs, groot resultaat #2

Wat triggert Kerstmis bij jou: Ontspanning of hektiek? Sommigen van ons kunnen nauwelijks wachten, ze hebben hun cadeautjes al gekocht en bakken liever vroeger dan later de kerst koekjes (geweldige recepten voor deze!). De ander raast door de Advent, koopt alles op het laatste moment (cadeau-ideeën hier!) en laat zich dan op de een of andere manier toch besmet raken door de feestdagen-euforie. Wie ben jij? Deze week in Kleine trucs, groot resultaat: Beter verwarmen, duurzaam douchen en slim en opgeruimd wonen. Kleine tips en trucs om je dagelijkse leven gemakkelijker te maken en leuke ideeën die je huis nog gezelliger en sfeervoller maken.

In dit artikel lees je ...

Wat triggert Kerstmis bij jou: Ontspanning of hektiek?

Sommigen van ons kunnen nauwelijks wachten, ze hebben hun cadeautjes al gekocht en bakken liever vroeger dan later de kerst koekjes (geweldige recepten voor deze!). De ander raast door de Advent, koopt alles op het laatste moment (cadeau-ideeën hier!) en laat zich dan op de een of andere manier toch besmet raken door de feestdagen-euforie. Wie ben jij?

Deze week in Kleine trucs, groot resultaat: Beter verwarmen, duurzaam douchen en slim en opgeruimd wonen.

Kleine tips en trucs om je dagelijkse leven gemakkelijker te maken en leuke ideeën die je huis nog gezelliger en sfeervoller maken.

Kleine trucs, groot resultaat

[icon name=”arrow-right” class=”” unprefixed_class=””] DEZE KEER:

Beter verwarmen, duurzaam douchen en opgeruimd wonen


Theeketeltje

Zo goed dankzij gietijzer

Kleine trucs, groot resultaat #2 -

De Japanners zweren erbij: als het water wordt gekookt in de zogenaamde tetsubin, een ketel van 100 procent gietijzer, smaakt de thee beter. Helaas is het materiaal niet roestvrij, dus droog het na gebruik direct af.

Bed buurman

Dagelijkse luxe binnen handbereik

Kleine meubelstukken bij het bed die perfect zijn afgestemd op je behoeften, maken het gemakkelijker om de dag te beginnen. Dit kan een soundbox zijn van waaruit je favoriete muziek te horen is, of een tafeltje voor je eerste geurige koffie in de ochtend.

Kleine trucs, groot resultaat #2 -
Kleine trucs, groot resultaat #2 -

Energiebesparend

Bescherm de warmte

Bij het verwarmen verdampt energie vaak richting de muur. Radiatorfolies bekleed met aluminium, b.v. van Ecosavers, die achter de radiator wordt geïnstalleerd, kan dit warmteverlies minimaliseren en de verwarmingskosten verlagen.

Netjes opruimen

O denneboom …

Zodra de stille nacht voorbij is, begint het alweer onrustig te worden: De boom moet weg! Om ervoor te zorgen dat je bij het weghalen geen spoor van gevallen naalden achterlaat, haal je gewoon een dekbedovertrek over de boom.

Kleine trucs, groot resultaat #2 -

Verlichting

Nieuwe kaarsen van overblijfsels

Kleine trucs, groot resultaat #2 -

In de donkere maanden wordt het pas echt gezellig met veel kaarslicht. Vaak blijven er stompjes en was-resten achter. Wie deze verzamelt, kan er gemakkelijk nieuwe kaarsen mee maken. Er zijn gedetailleerde instructies voor de verschillende methoden op internet te vinden, waaronder hier (duits).

Plasticvrij

Geweldige zepen in de badkamer

Shampoo en douchegel zijn meestal alleen verkrijgbaar in plastic flessen. Haar-, douche- en oliezepen zijn duurzamer.

Je kunt ook je eigen zeep maken

Kleine trucs, groot resultaat #2 -
Dit XL pakket zeep bestaat uit alle benodigdheden voor het zelf maken van zeep. Er zit geurstof, kleurstof, gedroogde bloemen, alcoholspray, 1 zeepmal en 1 kg transparante gietzeep in. Ook krijg je er een online DIY guide zeep maken bij.

Berg boxen

Stapelen en netjes opruimen

Wie zijn huis opruimt, ruimt zijn ziel op; deze wijsheid kennen we allemaal wel. Met uniforme, transparante opbergdozen temmen we eerst de chaos en creëren we daarna het overzicht.

Kleine trucs, groot resultaat #2 -

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN -

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt -

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin -

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!