Hoe vaak heb jij granaatappel gegeten? Misschien af en toe in een restaurant, maar thuis heb je er nooit een gerecht mee bereid. Je hebt ook eigenlijk geen idee hoe, misschien. Toch is de granaatappel een mooie, maar ook een hele lekkere vrucht om te gebruiken in gerechten. Maak deze kleurrijke salade met granaatappel en quinoa eens, om je een beetje op weg te helpen.
♥ TIP!
Je kunt granaatappelpitjes uit de schil halen zonder te spatten door het fruit in vieren te snijden en de stukjes in een kom met water onder te dompelen. De korrels lossen goed op onder water, de witte velletjes gaan drijven. Verwijder deze en laat de pitten uitlekken.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Voor de dressing
- 500 ml sinaasappelsap
- 30 ml witte balsamicoazijn
- 150 ml koolzaadolie
- 2 tl mosterd
- zout en witte peper
Voor de quinoa
- 150 ml groentebouillon
- 50 g quinoa
Voor de salade
- 100 g veldsla
- 1 rijpe avocado
- 200 g feta
- 60 g walnoten
- 1 granaatappel
- 1 lente ui
Zo maak je de kleurrijke salade met granaatappel en quinoa
Breng voor de dressing het sinaasappelsap aan de kook in een pan en laat op laag vuur sudderen tot de hoeveelheid gehalveerd is. Laat afkoelen. Doe vervolgens het gereduceerde sinaasappelsap met de azijn en mosterd in een hoge mengbeker, mix met de staafmixer en voeg langzaam in een dunne stroom de olie toe. Kruid met zout en witte peper.
Breng voor de quinoa de groentebouillon aan de kook en kook de gewassen quinoa hierin ongeveer 15 minuten. Giet af in een vergiet en laat afkoelen.
Was en sorteer veldsla. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in dunne plakjes. Snijd de lente ui in stukjes. Snijd de feta in blokjes. Rooster de walnoten lichtjes in een pan zonder olie. Verwijder de zaadjes uit de granaatappel.
Meng de veldsla met de quinoa en de granaatappelpitjes in een kom. Garneer voor het serveren met de avocado, walnoten, lente ui en eventueel met stukjes sinaasappel. Serveer met de dressing.
Print het recept
Kleurrijke salade met granaatappel en quinoa
Ingrediënten
Dressing
- 500 ml sinaasappelsap
- 30 ml witte balsamicoazijn
- 2 tl mosterd
- 150 ml koolzaadolie
- zout
- witte peper
Quinoa
- 150 ml groentebouillon
- 50 g quinoa
Salade
- 100 g veldsla
- 1 avocado rijp
- 200 g feta
- 60 g walnoten
- 1 granaatappel
Instructies
- Breng voor de dressing het sinaasappelsap aan de kook in een pan en laat op laag vuur sudderen tot de hoeveelheid gehalveerd is.Laat afkoelen. Doe vervolgens het gereduceerde sinaasappelsap met de azijn en mosterd in een hoge mengbeker, mix met de staafmixer en voeg langzaam in een dunne stroom de olie toe. Kruid met zout en witte peper.
- Breng voor de quinoa de groentebouillon aan de kook en kook de gewassen quinoa hierin ongeveer 15 minuten. Giet af in een vergiet en laat afkoelen.
- Was en sorteer veldsla. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in dunne plakjes. Snijd de feta in blokjes. Rooster de walnoten lichtjes in een pan zonder olie. Verwijder de zaadjes uit de granaatappel.
- Meng de veldsla met de quinoa en de granaatappelpitjes in een kom. Garneer voor het serveren met de avocado en walnoten. Serveer met de dressing.