Er komen een aantal warme dagen aan, dus gaan we voor de koude gerechten. Niets lekkerder dan een verfrissende koude komkommersoep met een zalm spies! Lees hier hoe je deze lekkernijen maakt.
Koude komkommersoep met gebakken zalmforel spies
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Voor de soep
- 2 komkommers (elk ongeveer 300 g)
- 1 sjalot
- 1/2 bosje peterselie
- 1 bosje dille
- 500 gram yoghurt
- ijsblokjes
- 1 snufje suiker
- zout en peper
- naar eigen smaak: takje peterselie of munt
Voor de spiesjes
- 500 g zalmforelfilet (zonder vel)
- sap van 2 limoenen
- 1 eetlepel honing
- 6 eetlepels sojasaus
- 30 g sesamzaadjes
- 4 eetlepels koolzaadolie
- 4 spiesjes
Zo maak je de koude komkommersoep met zalm spiesjes
Was de komkommers, halveer ze in de lengte en ontpit ze. Snijd ze in blokjes. Pel de sjalot en snij ook grof. Was de peterselie en de dille, dep ze droog en pluk de blaadjes van de stengels.
Doe de komkommer, sjalot, peterselie, dille, yoghurt en een paar ijsblokjes in een blender en pureer het tot een gladde massa. Breng op smaak met suiker, zout en peper en zet 2 uur afgedekt in de koelkast.
Was intussen de zalmforelfilet onder koud water en dep droog. Snijd de vis in blokjes. Doe de blokjes in een platte, afsluitbare bak.
Pers de limoenen uit. Klop het sap op met de honing, de sojasaus en de sesamzaadjes. Giet de marinade over de vis en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Verhit daarna de koolzaadolie in een grote pan. Bak de blokjes erin, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Rijg ze daarna op de spiesjes.
Maak de komkommersoep af met een blaadje munt of peterselie en serveer het samen met de zalm spiesjes.
Print het recept
Koude komkommersoep met zalm spiesjes
Equipment
- 4 Spiesjes
Ingrediënten
Voor de soep
- 2 komkommers ca. 300g per stuk
- 1 sjalot
- ½ bosje peterselie
- 500 g yoghurt
- ijsblokjes
- 1 snufje suiker
- zout en peper
- takje munt eventueel
Voor de spiesjes
- 500 g zalmfilet zonder huid
- 2 limoenen
- 1 el honing
- 6 el sojasaus
- 30 g sesamzaadjes
- 4 el koolzaadolie
Instructies
- Was de komkommers, halveer ze in de lengte en ontpit ze. Snijd ze in blokjes. Pel de sjalot en snij ook grof. Was de peterselie en de dille, dep ze droog en pluk de blaadjes van de stengels.
- Doe de komkommer, sjalot, peterselie, dille, yoghurt en een paar ijsblokjes in een blender en pureer het tot een gladde massa. Breng op smaak met suiker, zout en peper en zet 2 uur afgedekt in de koelkast.
- Was intussen de zalmforelfilet onder koud water en dep droog. Snijd de vis in blokjes. Doe de blokjes in een platte, afsluitbare bak.
- Pers de limoenen uit. Klop het sap op met de honing, de sojasaus en de sesamzaadjes. Giet de marinade over de vis en laat 2 uur marineren in de koelkast.
- Verhit daarna de koolzaadolie in een grote pan. Bak de blokjes erin, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Rijg ze daarna op de spiesjes.
- Maak de komkommersoep af met munt of peterselie en serveer het samen met de zalm spiesjes.