Als je intensief de magnetron gebruikt moet ‘ie uiteraard ook regelmatig schoongemaakt worden. Door het gebruik van de magnetron kunnen vet en andere voedselresten achterblijven. Om ophoping hiervan te voorkomen en de hygiëne te bewaren moet je (eigenlijk meteen na gebruik) de magnetron schoonmaken. Vandaag geef ik je en snelle manier en vier manieren om dit te doen zonder chemische middelen.

Magnetron schoonmaken; een hele snelle tip

Maak dan een theedoek nat en leg hem midden in de magnetron. Zet de magnetron 30 tot 40 seconden op de hoogste stand, waardoor de theedoek verhit.

Door de stoom die er afslaat, komen harde restjes los en kun je de magnetron met de hete doek van binnen schoonmaken. Pas op: de doek niet meteen gebruiken, want hij kan erg heet zijn. Dit is ook een goede manier om de theedoek te ontsmetten.

♥ Nog een snelle tip

Zet er een schaaltje met citroensap of natuurazijn in. Laat het warm worden en veeg dan de viezigheid met een doek uit je magnetron. Klaar!

Deze tip kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk gebruiken voor je oven

Oven en magnetron schoonmaken zonder chemicaliën

Er zijn verschillende manieren om je magnetron en oven schoon te maken, zonder agressieve chemicaliën.

Met je eigen reiniger

Haal eerst de losse onderdelen uit je magnetron. Was deze af met de hand of laat ze meedraaien in de vaatwasser. Hardnekkige vlekken kun je een poos (bijvoorbeeld één nacht) laten staan om te weken. Laat de onderdelen liggen en drogen terwijl je de rest van het apparaat schoonmaakt. Maak je eigen reiniger om de binnenkant schoon te maken door azijn, warm water en een beetje afwasmiddel te combineren. Dit kan in een spuitfles of je kunt het meteen aanbrengen met een de zachte kant van een vochtig (schuur)sponsje of een vaatdoek.

♥ LEESTIP: Schoonmaaktips | Stinkende wasmachine

Met azijn

De eenvoudigste manier om een magnetron schoon te maken, is om een magnetron bestendige kom of schaaltje voor de helft te vullen met water en 1 eetlepel (15 ml) witte azijn. Zet de kom gedurende 5 minuten in de magnetron. Een krachtige magnetron heeft mogelijk minder tijd nodig. Houd ditt de eerste keer dat je het probeert in de gaten. Het water en de azijn stomen de binnenkant van de magnetron, waardoor opgedroogd vuil losweekt. Haal de kom er uit en maak de binnenkant van de magnetron schoon met een doek of keukenrol om eventuele resten te verwijderen. De losse smurrie moet nu gemakkelijk loslaten. Haal nu het bord er uit en was deze zoals je gewend bent.

♥ LEESTIP: In 5 simpele stappen je vaatwasser schoonmaken

Met een citroen

Snijd een citroen doormidden. Plaats beide helften met de snijzijde naar beneden op een magnetronplaat met een eetlepel water. Zet de magnetron ongeveer 1 minuut aan of tot de citroen warm is en het aan de binnenkant van de magnetron stoomt. Veeg de binnenkant van de magnetron af met keukenpapier en was de plaat.
Nu de citroen warm en zacht is, is het een geweldige natuurlijke luchtverfrisser.

♥ LEESTIP: Baking Soda, 50 manieren om dit wondermiddel te gebruiken

Met afwasmiddel

Neem een kom en vul hem met warm water. Voeg zoveel afwasmiddel toe als je denkt dat je nodig hebt. Zet de kom 1 minuut in de magnetron of tot het begint te stomen. Haal daarna de kom eruit. Neem een vrij vochtige spons en veeg de binnenkant van de magnetron schoon. De stoom heeft al het vuil losgemaakt, zodat je de magnetron eenvoudig kunt reinigen.
Je kunt ook Baking Soda toevoegen. Doordat dit geuren opneemt, kan het ook als luchtverfrisser dienen.

Met de magnetron reiniger

https://huishoudshop.online/product/magnetron-reiniger/

Voor als het je allemaal teveel gedoe is, dan kun je met dit ‘poppetje’ heel simpel de magnetron schoonmaken. Deze ‘mevrouw’ vul je met water en azijn en zet haar minimaal 5 minuten in de magnetron. Je zet de magnetron op maximaal vermogen, een doek erdoor en schoon is je magnetron. Je kunt deze ‘dame’ uiteraard altijd blijven gebruiken.

De buitenkant

Nu de binnenkant weer blinkt, maak je de buitenkant vetvrij met een sopje of een mengsel van azijn, citroen of afwasmiddel.

Producten die je kunnen helpen bij: Magnetron schoonmaken

[affiliate_products product_number=”1″]
[/affiliate_products]
[affiliate_products product_number=”2″]
[/affiliate_products]