Moederdag cadeau tips

De één verheugt zich al weken en de ander weet nu nog steeds niet wat ze moet vragen. De tweede zondag in mei is het in Nederland Moederdag. En dan komt de vraag; “Wat wil je graag?” Weet jij het al? Wat gaat het dit jaar worden; een ontbijtje op bed, een dansje van je dochter, een gedichtje van je zoon, een mooi boeket of duizend kusjes. Maar dan? Wat wil jij dit jaar voor Moederdag? Ik heb Moederdag cadeau tips, suggesties en wat inspiratie voor je op een rij gezet.

Voordelige Moederdag cadeau tips

Natuurlijk gaat het er niet altijd om dat je de allerduurste cadeaus krijgt. Voor velen is het daarom al fijn om in ieder geval iets te krijgen, om te weten dat er aan je gedacht wordt. Klein maar fijn, toch?

Cadeau’s tot 30 euro

Moederdag inspiratie
 1. Hou je van verzorgde wenkbrauwen, dan is dit een ideaal machientje voor jou. Het werkt op batterijen en je kunt zelf instellen hoe lang je je wenkbrauwen wilt. Ook zit er nog een pincet met ingebouwd led-lampje aan om die fijne haartjes ook te kunnen zien.
 2. Deze vind ik ideaal. Hij wordt aangegeven als broodschaal waarbij je de dipjes in de kleine schaaltjes doet en de deksel als broodplank kunt gebruiken. Maar het is ook een perfecte chips schaal met de sausjes er boven!
 3. Ik haak en brei zelf veel en een gebreide vaatdoek van 100% katoen vind ik superhandig. Niet voor het serieus schrobben, maar voor de normale aanrecht-schoonmaak-en-kruimel-afveeg-werkjes. En het oogt ook erg leuk. Als je niet kunt haken of breien is dit een supermooi alternatief.
 4. Soms moet het even simpel en snel, dat koken. Het liefst altijd eigenlijk, maar wel gezond. En ik vind die Jamie Oliver ook gewoon een leuke vent, die superlekker kan koken. Dusss 😉 Met slechts 5 ingrediënten elke dag lekker en gezond eten … met Jamie!
 5. Ik weet niet of je al iets met wecken doet, ik wel. En dan zijn weckpotten een must. Ik ga er binnenkort ook nog iets over schrijven, mocht het je interesseren. Maar ook al heb je er helemaal niets mee, dan nog zijn deze heel mooi als decoratie. Vooral die in vaasvorm.
 6. Een nachthemd is altijd welkom. Voor mij moet het simpel zijn, lekker dragen, van katoen en voldoende lang. Maar ook weer niet té zodat je je er als een mummie inwikkelt ’s nachts. Deze is precies goed.
 7. Mijn nieuwe keuken heeft een inductie kookplaat en deze koekenpan is daarvoor geschikt. En ik ben fan van die Thermo-Spot, die aangeeft wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt.

Eco en duurzame moederdag cadeau tips

Voor warm wonen

Moederdag tips en inspiratie
 1. Deze plaid is gebreid van onder andere gerecycled denim, super duurzaam dus.
 2. Onder deze grof gebreide deken van merinowol krijg je het niet meer koud.
 3. Hou je van iets minder dik, dan is deze geweven plaid van pure cashmere een aanrader.

Moederdag cadeau tips voor het slapen

Moederdag tips en inspiratie
 1. Een overtrek die voelt als je favoriete t-shirt, zacht en comfortabel en van jersey uiteraard.
 2. Slapen onder biologisch katoen; eenmaal doen en je wilt niet meer anders.
 3. Heerlijk zacht, 100% eco kussensloop van het mooiste biologisch en fairtrade katoen.

Moederdag cadeau tips voor boekenwurmen

Boeken zijn natuurlijk altijd een goed idee. Gewoon een roman lezen, is ontspannend, maar er zijn ook boeken de je tegelijkertijd inspireren en nieuwe dingen leren.

De leukste inspiratieboeken

Ik hoop dat je iets hebt gevonden, of in ieder geval wat inspiratie hebt opgedaan en een idee hebt wat je kunt vragen. Ik wens je een hele fijne, zonnige en liefdevolle Moederdag!

Moederdag cadeau tips en inspiratie