Dit jaar vier ik mijn vierde Moederdag. Ik heb binnen 4,5 jaar drie kinderen op de wereld gezet. Ik vind dat best wel een prestatie, eentje waar zeker wel eens per jaar goed bij stil gestaan mag worden. Het eerste jaar was ik oprecht verrast. In de ochtend verdwenen mijn man en mijn dochter (toen elf maanden) uit onze slaapkamer. Bij terugkomst had ze een beschilderd rompertje aan met ‘I love mommy’ en een heel groot rood hart om haar nek.
Ik smolt en slikte de tranen weg.

Echt huishoudelijk apparatuur is in mijn ogen echt zo onromantisch. Het is vaak iets wat toch aangeschaft moet worden en dus maar met Moederdag gegeven wordt.

 

Alle jaren daarna was de inspiratie weg bij mijn man geloof ik.

Van electrische ramenwissers tot airfryers tot niks

Daarnaast heeft mijn man hier voornamelijk zelf het meeste aan. Hij wil namelijk geen glazenwasser omdat hij het vervelend vindt dat er vreemde mensen ons huis binnen kijken. Een van zijn weinige huishoudelijke taken zou dan de ramen zijn, maar daar komt hij zo ook mooi mee weg. Tja, en die Airfryer. Weg romantiek, lekker makkelijk bitterballen bakken voor onder de voetbal in de keuken zonder dat je huis gaat stinken naar frituurvet.

Hoe kun je Moederdag vergeten?

Het jaar dat hij het vergeten was vond ik echt heel vervelend. Halleluja voor gastouders en kinderdagverblijf. Er komt altijd wel een prachtig geknutseld werkje mee naar huis. Echter was dit ook het jaar dat de gastouder het wegens omstandigheden achterwege heeft gelaten. Wat een kak dag.

Ik ben ook moeilijk …

Persoonlijk ben ik wat moeilijk te verrassen. Ik ben zo’n type dat het hele jaar door alles wat ze leuk vindt bijhoudt, en op een online lijstje voor het hele gezin zet. Ik ben kritisch en vind niet snel iets echt bijzonder. Zo maak je mij dus niet blij met een flesje parfum, bodylotion of zeep. Ik vind dat dus ook niet echt origineel.

… en veeleisend

Tuurlijk, als je kind dit met liefde uitgezocht heeft is het idee echt super lief. Ik denk dat mijn moeder letterlijk elk jaar een flesje parfum van Van der Bilt kreeg, Maar mijn kinderen hebben die leeftijd nog niet dat ze zelf naar de winkel gaan. Dus moet papa zijn best doen.

Wat is in mijn veel eisende ogen echt het leukste cadeau om te krijgen?

Vijf Moederdag-tips voor veeleisende moeders

 1. Het zelfgemaakte cadeau

  Toch echt het ‘zelf gemaakte’.  Ik vind die knutselwerkjes echt geweldig en bewaar ze allemaal. Nog leuker is als de kinderen samen met papa stiekem aan een projectje hebben gewerkt. Het idee dat ze daar samen in het geheim voor jou iets hebben gemaakt, geeft je echt een gevoel van liefde.

 2. Het ontbijtje op bed

  Een doodgewoon ontbijtje op bed. Echt hemels als je mag uitslapen en beneden gerommel hoort van kinderen en papa die je ontbijt aan het klaar maken zijn. Verse croissantjes, een eitje , koffie. Jumm! Vorig jaar kwam mijn man boven met een vers kopje koffie waarvan de spetters nu nog op de muur te zien zijn. Extra tipje, zorg voor een steady dienblad. (Kan ook gelijk een leuk cadeau zijn dat dienblad)

 3. Het juweeltje

  Sieraden. Ik denk dat elke vrouw blij word van sieraden. Vooral gepersonaliseerde sieraden. Denk aan Initial kettinkjes. Of de Nova Dali armbandjes waar je de namen van de kinderen kan laten maken. Moeders zijn trots op hun kroost dus alles wat dat laat zien, waar hun namen in terug komen is een hit.

 4. Het persoonlijke cadeau

  Wat ik dus echt leuk vind is gepersonaliseerde cadeaus waarin je gezin centraal staat. Let op, dit zijn dus wel echt de prijzige cadeautjes. Zo heb ik na de geboorte van mijn jongste een stolp gekregen met daaronder de houten poppetjes versie van ons gezin, inclusief de hond. Deze kan je bestellen  bij Alette Katini‘. Maar ook een gepersonaliseerde avatar poster van je gezin of familie van Madebymae is echt te gek. Tot in detail kan de kenmerken van je gezin doorgeven. Een fotoshoot is ook super. Moeders zijn vooral altijd degene die de foto’s maken en nergens op staan. Ik weet echt zeker dat elke mama dit super leuk zou vinden om met het gezin te doen.

 5. Het meest relaxte cadeau

  Als laatste, stuur moeders lekker een dagje weg. Een dagje zonder kinderen. Voor mij zou het echt niet uitmaken waar naar toe. Maar een dag zonder kinderen om voor te zorgen mag wat mij betreft het bos in zijn. Als ik maar even niks moet en alles mag en kan. Dat is al een droom op zich. Ideetjes daarin zijn: Sauna, massagesalon, dagje shoppen, high tea, sushi eten (of ergens anders) of een avondje bioscoop. Het hoeft niet eens op kosten van papa, als mama maar het gevoel heeft dat het huishouden ook even zonder haar kan en ze na een dag voor zichzelf thuis kan komen in een opgeruimd huis waar de kindjes al op één oor liggen. Oei, een ware walhalla!!

 

Dus, bij deze mijn top vijf. Succes met onze hard werkende mama’s in het zonnetje te zetten, want dat verdienen ze toch? Heb jij nog Moederdag tips?

 

5 Moederdag tips voor veeleisende moeders

 

Foto: freestocks.org 
Gesponsorde links: lees de disclaimer.