Muggen bestrijden

Ze zijn er weer, die vliegende en zeurende nietsnutten, de primitieve versies van vliegen met hun kleine, dunne en fragiele lichaampjes, die je bijna niet ziet maar, irritant genoeg, wel hoort.  Die stekende, minuscule beestjes die je nachtenlang uit je slaap kunnen houden:

de muggen!

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Ik kan ze niet uitstaan!

Ik kan ze niet uitstaan terwijl ze wel dol zijn op mij.  En daar komt het probleem, want ik heb ook een hekel aan die chemische bestrijdingsmiddelen waarmee je je lichaam moet insmeren om ze van je lijf te houden. En of ze altijd helpen?

Homemade muggenmelk

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke, homemade muggenmelk waarmee ik de rollen eens ga omdraaien en de muggen ga plagen. Er zijn verschillende manieren om de muggen weg te houden, maar persoonlijk ben ik geen fan van citronella en alles wat dezelfde geur heeft. Ik heb iets gevonden dat effectief is en ook nog eens een heerlijke geur afgeeft. Een geur waar muggen gelukkig niet van houden.

Het recept voor de Homemade muggenmelk

Dit het je nodig:

Of de hoeveelheden die jij wilt, maar voor muggen bestrijden wel het liefst in deze verhouding.

Wat is Wapiti eucalyptus olie

Wapiti is een natuurlijke bescherming tegen die hinderlijke muggen in de zomer.
Terwijl de bestaande middelen giftige stoffen bevatten, die je liever niet gebruikt, verdrijft deze eucalyptusolie deze hinderlijke insecten en is het een natuurlijke oplossing voor een evenzo natuurlijk hinder.

Meng bovenstaande ingrediënten in een spuitflesje en spray jezelf of je kinderen met in wanneer die akelige beesten je zomeravond buiten weer komen verpesten. Gebruik voor kinderen wel het minimaal aantal druppels van de olie.

Maak een voorraad voor de vakantie

Gebruik grotere hoeveelheden ingrediënten van het recept om meer homemade muggenmelk te maken, maar houd de verhouding altijd gelijk. Hiermee houdt je de muggen ver van je lichaam en ben je straks vrij van die vervelende, jeukende bulten. En bovendien kunnen jij en je kinderen gerust gaan slapen zonder chemische middelen te gebruiken.

Wil je niet alleen die vervelende muggen bestrijden, maar ook andere insecten? Lees hier meer.

Zo simpel kan het zijn. Heb jij veel last van bijtende muggen?

Wil je milieuvriendelijker huishouden en veel meer middelen zelf maken?

Waarom zou je meer betalen dan nodig is? Allerlei producten die je gewoonlijk kant-en-klaar koopt, zoals sauzen, cosmetica, schoonmaakmiddelen, etc., kun je zelf maken.

Het is goedkoper, zonder dure verpakkingen en je bepaalt zelf de samenstelling, zodat je ongezonde en gevaarlijke middelen kunt vermijden. En je bent milieubewust en duurzaam bezig.

Firma Huishouden heeft een scala aan middelen om je hierbij te helpen.

E-books met recepten voor Homemade Schoonmaakmiddelen

Ingrediënten om zelf schoonmaakmiddelen te maken in de Huishoudshop

Mailserie met een jaar lang recepten en bereidingen van producten die je doorgaans koopt

Muggen bestrijden met Homemade muggenmelk - muggen bestrijden