Muggen bestrijden met Homemade muggenmelk

Muggen bestrijden. Om de komende zomer te genieten van je nachtrust en de lange, zwoele avonden buiten en geen chemische middelen te hoeven gebruiken om, maak je je eigen homemade muggenmelk.
Muggen bestrijden met Homemade muggenmelk 1

In dit artikel lees je ...

Muggen bestrijden

Ze zijn er weer, die vliegende en zeurende nietsnutten, de primitieve versies van vliegen met hun kleine, dunne en fragiele lichaampjes, die je bijna niet ziet maar, irritant genoeg, wel hoort.  Die stekende, minuscule beestjes die je nachtenlang uit je slaap kunnen houden:

de muggen!

Ik kan ze niet uitstaan!

Ik kan ze niet uitstaan terwijl ze wel dol zijn op mij.  En daar komt het probleem, want ik heb ook een hekel aan die chemische bestrijdingsmiddelen waarmee je je lichaam moet insmeren om ze van je lijf te houden. En of ze altijd helpen?

Homemade muggenmelk

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke, homemade muggenmelk waarmee ik de rollen eens ga omdraaien en de muggen ga plagen. Er zijn verschillende manieren om de muggen weg te houden, maar persoonlijk ben ik geen fan van citronella en alles wat dezelfde geur heeft. Ik heb iets gevonden dat effectief is en ook nog eens een heerlijke geur afgeeft. Een geur waar muggen gelukkig niet van houden.

Het recept voor de Homemade muggenmelk

Dit het je nodig:

Of de hoeveelheden die jij wilt, maar voor muggen bestrijden wel het liefst in deze verhouding.

Wat is Wapiti eucalyptus olie

Wapiti is een natuurlijke bescherming tegen die hinderlijke muggen in de zomer.
Terwijl de bestaande middelen giftige stoffen bevatten, die je liever niet gebruikt, verdrijft deze eucalyptusolie deze hinderlijke insecten en is het een natuurlijke oplossing voor een evenzo natuurlijk hinder.

Meng bovenstaande ingrediënten in een spuitflesje en spray jezelf of je kinderen met in wanneer die akelige beesten je zomeravond buiten weer komen verpesten. Gebruik voor kinderen wel het minimaal aantal druppels van de olie.

Maak een voorraad voor de vakantie

Gebruik grotere hoeveelheden ingrediënten van het recept om meer homemade muggenmelk te maken, maar houd de verhouding altijd gelijk. Hiermee houdt je de muggen ver van je lichaam en ben je straks vrij van die vervelende, jeukende bulten. En bovendien kunnen jij en je kinderen gerust gaan slapen zonder chemische middelen te gebruiken.

Wil je niet alleen die vervelende muggen bestrijden, maar ook andere insecten? Lees hier meer.

Zo simpel kan het zijn. Heb jij veel last van bijtende muggen?

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

    1. Het valt hier op het moment ook mee, we hebben niet echt overlast. Heel af en toe hoor ik wat zoemen en dan ook geen hordes, maar eentje.
      Ik ben een keer ziek geworden van zo’n waaier naast het bed. Voor mij is dat dus geen optie. Heb jij daar geen last van?

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - muggen bestrijden

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - muggen bestrijden

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - muggen bestrijden

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!