Binnenkort gaat iedereen weer heerlijk op vakantie, of je bent al weg. In Nederland, langs de kust wellicht of naar het verre buitenland. Op vakantie met kinderen zijn de lange autoritten meestal geen probleem zolang het kind nog geen half jaar oud is en overdag veel slaapt. Maar zodra ze iets ouder zijn kan het een behoorlijke uitdaging zijn. Hier zijn een aantal tips om de lange reis voor jou én voor je kind leuk te houden.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Vermaak tijdens de reis en alle pré-stress

Maar allereerst een aantal weetjes over Nederlanders die op vakantie gaan, hoe we onze kinderen vermaken en hoeveel stress we ervaren, voordat we op vakantie gaan.

Op vakantie met kinderen
Op vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen | Tips om het leuk te houden

Schoenenzak met dubbele functie

Een schoenenzak voor het zijraam bij je kind in de auto houdt niet alleen fel zonlicht tegen, maar is tegelijkertijd een handige opbergplaats voor het speelgoed. Zo heeft je kind het speelgoed steeds dichtbij.

Wanneer vertrek je

Wanneer je met een peuter een lange autorit gaat maken, vertrek dan, indien mogelijk, ongeveer twee uur voordat het normaal zou gaan slapen. Tegen de tijd dat het kind genoeg krijgt van het autorijden valt het waarschijnlijk in slaap. Als het de bedoeling is dat het kind bij aankomst in bed verder slaapt, trek het dan voor vertrek al een pyjama aan.

Plezierige parkeerplaatsen

Kies met zorg de parkeerplaatsen waar je tijdens een lange rit pauzeert. Er moet voldoende gelegenheid voor je kind zijn om zijn energie kwijt te raken.

Niets vergeten!

Zorg ervoor dat in ieder geval het lievelingsspeelgoed van je kind niet wordt vergeten. Dit kan bijvoorbeeld een knuffel zijn waarmee het altijd slaapt. Of juist het nieuwe speelgoed. Het allerbelangrijkste is om verveling te voorkomen.

Tekst gaat hieronder verder

https://huishoudshop.online/product/set-koffer-organizers/
https://huishoudshop.online/product/opvouwbaar-schap-voor-koffers/
https://huishoudshop.online/product/antimuggen-armband/

Zorg voor een verrassing

Is het je niet gelukt en wordt je kind toch wat vervelend en heeft het geen zin meer, verras het dan! Zorg ervoor dat je wat kleine cadeautjes, het liefst ingepakt, bij je hebt, wanneer het echt niet meer gaat. Met het nieuwe speeltje kun je letterlijk weer een paar uurtjes vooruit.

Spelletjes doen

Doe met je kind leuke spelletjes. Bijvoorbeeld: wie ziet er als eerste een gele auto (gele auto’s zijn er niet zoveel 😉) of met bepaalde cijfers op de nummerplaat. Of wie heeft er als eerste 10 verschillende verkeersborden gezien.
Zing onderweg liedjes met de kinderen, in canon leren zingen gaat het beste in de auto. En natuurlijk is er altijd nog de ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.
Je kunt ook je kind via een mp3 speler of een i-pod laten luisteren naar jouw ingesproken verhaaltjes.

Natuurlijk zijn er altijd nog de tablets en auto-t.v.’s waarmee je de kinderen kunt vermaken. Vastgemaakt aan je hoofdsteun en met het geluid in een koptelefoon heb je ook even geen last.

Of doe hier inspiratie op!

Tekst gaat hieronder verder

Op vakantie met kinderen

Nooit doen

Begin nooit aan een reis met jonge kinderen als het op dat moment een middagslaapje nodig heeft. Wacht liever totdat het kind is uitgerust.

Slaapt je kind slecht tijdens een vakantie?

Neem dan een hangmat mee, bevestig het tussen de bomen, in de schaduw op een campingplaats of binnen als je een huisje huurt en laat je kindje hier heerlijk relaxed in slapen. Zorg wel dat je er bij blijft natuurlijk.

Heb jij nog een goede tip voor die lange autorit?

https://huishoudshop.online/product/vakantie-checklists-2/