Opbergen. Het blijft een uitdaging. Het moet praktisch zijn, maar je wilt niet inleveren op stijl. Je wilt immers geen standaard werkplek met steriele boxen, kasten en ordners. Dus hoe kan je ervoor zorgen dat je opslag een fraaie toevoeging is aan je werkplek? Met andere woorden; hoe zorg je dat je een opgeruimde werkplek houdt, zonder je eigen stijl daarin te verliezen?

Pin afbeelding bij artikel: Styling tips voor een opgeruimde werkplek
Wil je deze tips bewaren? Pin ze dan op je eigen borden.

Door alle mogelijke opbergopties maximaal te benutten. Ga bijvoorbeeld de hoogte in voor meer vloeroppervlak, of stapel met accessoires zoals opbergkoffers- en manden en creëer daarmee zowel een een functioneel als spannend geheel. Zo krijgt die loze hoek of dat kleine muurtje naast je raam toch nog een handige functie.

Tips van een designer voor een creatieve en opgeruimde werkplek

Is het nog steeds een uitdaging om je werkplek netjes te houden? De bekende set designer Rhea Thierstein deelt hoe ze haar studio in Noord-London – die vol staat met zeldzame, interessante objecten – netjes houdt. Dit zijn haar tips voor een creatieve en stijlvolle, maar opgeruimde werkplek.

  1. Opgeruimd zijn bevordert je focus en creativiteit. Zelf vind ik het storend om te werken in een rommelige omgeving, dus alles heeft een eigen plek in mijn ‘Aladdins grot’. Ik wil altijd precies weten waar dingen liggen.
  2. Je kan alles hergebruiken als opbergaccessoire. Papieren rollen staan bijvoorbeeld heel mooi in oude bakken of bloempotten van aardewerk. En stoffen kan je het beste in koffers opbergen, zodat ze uit het zicht staan. Ik heb in de loop der tijd enorm veel schatten verzameld, en berg ze altijd goed op zodat ze klaarstaan om herontdekt te worden wanneer het juiste project langskomt.
  3. Planken zijn ideaal. Je kan er je spullen op kwijt, maar ook je meest dierbare bezittingen (zoals kunstwerken die je zelf hebt gemaakt) op tentoonstellen. Op deze manier onthoud je oude projecten beter en raak je meteen geïnspireerd.
  4. Lampen zijn enorm belangrijk, vooral op werkplekken. Met een combinatie van sfeervolle lampen en natuurlijk daglicht creëer je een gezellige omgeving die je ontspannen, creatief en gefocust zal laten voelen.
  5. Soms moet ik een schort of een overall dragen als ik aan een project werk. Om alles netjes en opgeruimd te houden hang ik die altijd op aan stijlvolle haken en wandrekken
  6. Ik ga vaak onverwachts op reis voor mijn werk en heb altijd een praktische rugzak vol benodigdheden klaarstaan. Daardoor ben ik altijd ready om een nieuw project aan te nemen.

Bloempotten van keramiek

Maximalisme jouw ding? Ben je dol op een beetje textuur? Zorg voor een wow-factor met deze set van 2 keramische plantenbakken. De blauwe reactieve glazuurafwerking + je favoriete groen = de perfecte combinatie.

Bloempotten van keramiek met glazuur

Uitschuifbare boekenkast

Met Kya ben je in control … Pas het stuk aan op de hoeveelheid opbergruimte die je nodig hebt. De breedte is verstelbaar en glijdt op houten latten. De Kya uitschuifbare boekenkast is er in eiken en grijs.

Styling tips voor een opgeruime werkplek 2

Geborstelde wandhaken

Wil je jouw ruimte een update geven met een vleugje luxe? Jovi geeft een nieuwe stijlboost met minimale inspanning en grote beloning. En wat er is mooier dan een wandhaken van geborsteld messing? Beter wordt het niet.

Essentiële wandmeubels

Rommel – het is niet nodig. Deze industriële opbergcollectie bevat een memobord, tijdschriftenrek, prullenbak en wandmeubel zodat je rotzooi niet rond hoeft te slingeren.

Manden van zeegras

Het is niet altijd feest en als je dan echt gaat opruimen zul je blij zijn met deze manden. Het kleurrijke accentweefsel voegt een extra boost toe. Het maakt niet uit hoeveel rommel je hebt, Havana is ruim genoeg.

Tafellamp in diepgrijs

Draaibaar bij de nek en steel, dus je kunt deze lamp zo draaien dat het licht schijnt waar jij het nodig hebt. Het is de ideale toevoeging aan jouw thuiskantoor.

Metalen tijdschriftenrek

Design op onverwachte plekken? Dat is Carrie. Bewaar je favoriete tijdschriften en kranten in dit metalen rek en laat je meest prestigieuze (of simpele) magazines zien.

Metalen opbergkoffers

Je spullen opbergen moet je sowieso doen, dus kun je het net zo goed stijlvol doen. De slanke koperen handgrepen van Daven geven een luxe tintje. En het roze en grijs? Een winnende combinatie. Handig, ruim en lichtgewicht – deze set van 2 opbergkoffers is het antwoord op al je rondslingerende spullen.